🎁 2+1 GRATIS la TOATE produsele și pachetele! Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport Gratuit + Tinctură Propolis CADOU la comenzi de peste 149 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce proprietati si indicatii terapeutice are coada-soricelului?

14:54:40 PM EEST

Ce proprietati si indicatii terapeutice are coada-soricelului?

Coada-șoricelului, cu numele său științific Achillea millefolium, este cunoscută încă din vremurile preistorice ca un optim hemostatic, antiinflamator și cicatrizant.

Adeseori, planta se află printre ingredientele remediilor fitoterapeutice și homeopatice. Cele mai utilizate sunt părțile aeriene, bogate în flavonoide, acizi organici, uleiuri esențiale, acizi fenolici, tanini, steroli, etc.

Astăzi, găsim planta de coada-șoricelului, alături de toate beneficiile sale pentru sănătate, prelucrată în produse naturiste. Spre exemplu, poți consuma ceai de coada-șoricelului, poți urma o cură cu tinctură de coada-șoricelului sau chiar una pe bază de capsule și semințe. 

Învață mai multe despre plantele medicinale în funcție de sezon

Planta coada-șoricelului: proprietăți și beneficii 

Ca însușiri terapeutice, se aseamănă cu mușețelul, coada-șoricelului fiind un optim:

a. Cicatrizant

Faima acestei specii ierboase, care iubește sălbăticia, se datorează în primul rând acțiunii cicatrizante și reparatoare tisulare. Din acest motiv, coada-șoricelului se folosește pentru vindecarea leziunilor cutanate de orice fel.

b. Antispasmodic

Excelent remediu spasmolitic și antiinflamator, coada-șoricelului contribuie la relaxarea musculaturii netede (viscerale), de exemplu în prezența durerilor menstruale sau în cazul crampelor abdominale care însoțesc colitele.

c. Stomahic

Date fiind proprietățile gastrice, coada-șoricelului are capacitatea să favorizeze mecanismele digestive și să pună în mișcare funcția hepatică, implicată în ”curățarea” organismului de toxine.

d. Reglator

Prezența flavonoidelor îi conferă puterea să echilibreze sistemul hormonal, care, într-o anumită măsură, își pune amprenta asupra simptomelor din faza premenstruală (slăbiciune, nervozitate etc.).

e. Astringent

Dotată cu proprietăți astringente și hemostatice, coada-șoricelului este în măsură să stopeze hemoragiile și sângerările provocate de menstruațiile abundente, hemoroizi sau problemele stomatologice (gingivite).

f. Vasodilatator

La nivelul sistemului cardiovascular, acționează în sensul diminuării presiunii arteriale, cu efecte similare unui vasodilatator. În plus, este și un bronhodilatator. Dilatând musculatura bronhială, facilitează respirația.

Indicații terapeutice pentru coada-șoricelului

Așa cum am afirmat și în începutul acestui articol, în mod uzual, părțile aeriene își găsesc utilizări sub formă de infuzii, tincturi sau unguente, recomandate pentru:

  • Sistemul cardiovascular – Îmbunătățirea circulației sanguine, combaterea problemelor circulatorii (vene varicoase și hemoroidale), prevenirea hemoragiilor;
  • Sistemul digestiv – Combaterea spasmelor abdominale, ameliorarea tulburărilor gastrointestinale și inflamațiilor gastrice, favorizarea digestiei;
  • Aparatul genital – Tonifierea pereților uterului (acționează eficient în cazul contracțiilor care însoțesc dismenoreea), normalizarea fluxului menstrual;
  • Piele – Accelerarea vindecării țesuturilor (leziuni, acnee), dezinfectarea și calmarea inflamațiilor, inclusiv a celor datorate expunerii solare, revigorarea epidermei;
  • Păr – Efecte reparatoare și regenerante, reprezentând un tratament eficace în cazul părului lipsit de rezistență și luciu, cu tendință de cădere și aspect nesănătos.

Despre beneficiile coada-șoricelului – Știai că...?

O poți găsi în aproape toate regiunile?

Coada-șoricelului face parte din flora spontană și preferă zonele nu foarte umede, crescând în special pe marginea drumurilor și potecilor. Nu suferă de frig sau din cauza secetei, iar uneori este infestantă.

Numele său provine de la Achille, celebrul erou homeric?

Potrivit istoricilor, la sfatul lui Venus, acesta a folosit-o în timpul asediului Troiei, pentru tratarea rănilor grave ale soldaților.

În diverse culturi, era considerată o plantă magică?

Totul se datorează de fapt însușirilor curative. Spre exemplu, în China, pe vremuri, era considerată un simbol al echilibrului yin-yang, fiind inclusă în ritualurile sacre. Beneficiile și proprietățile plantei de coada-șoricelului au fost în atenția oamenilor încă din cele mai vechi timpuri.

Are utilizări și în bucătărie?

Prin secolul al XVII-lea, frunzele tinere de coada-șoricelului îmbogățeau prin aromele lor unele salate și brânzeturi proaspete. Sau mai serveau la ornarea farfuriilor și platourilor cu mâncare.

În magazinul Faunus Plant cu produse naturiste, prelucrate manual, poți găsi remedii în care am inclus părți aeriene (în variate proporții) din coada-șoricelului, ca de exemplu pachetele pentru slăbire și pachetele pentru varice. În plus, ai atât tincturi simple cât și tincturi compuse care conțin coada-șoricelului și pe care le poți folosi cu încredere în tratarea diverselor afecțiuni de sănătate

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 22 iunie 2017, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos. 

Produse recomandate

Pachet Slabire - Silueta Ideala
Pachet Slabire - Silueta Ideala
Pachet Slabire - Silueta Ideala

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

66 Recenzii
158,40 lei 126,50 lei
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine. Suficient pentru 36 zile

14 Recenzii
196,30 lei 157,50 lei
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
158,40 lei 126,50 lei