🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Durerile musculare și articulare pot avea cauze psihologice – Descoperă posibilii ”vinovați”!

14:55:38 PM EEST

Durerile musculare și articulare pot avea cauze psihologice – Descoperă posibilii ”vinovați”!

Uneori în spatele unei probleme fizice se poate afla o stare emoțională mai puternică. Este exemplul durerilor localizate la nivelul aparatului locomotor.

Da, durerile musculare și cele articulare pot avea cauze psihologice. Deși aparent, nu există multe explicații. Totuși, între corp și psihic există o corelație strânsă. Cele 2 nu sunt chestiuni separate între ele.

Corpul este unul singur. Într-un fel sau altul, tot ce se întâmplă în plan emoțional ajunge să se răsfrângă asupra organelor. Și pentru că-ți vorbim despre dureri...

De la anxietate, la dureri musculare

Când o persoană trece prin stări de anxietate, corpul percepe o situație de pericol. Prin urmare, se comportă ca atare, vrând să scape. Și prezintă niște reacții.

Fluxul sanguin se intensifică la nivel muscular, determinând contracția țesuturilor. Dacă situația se prelungește în timp, senzația rezultată este ca după activități fizice intense. Și poate fi însoțită de dureri musculare.

De la mânie, la dureri lombare

După o vreme, furia (manifestată / reprimată) ce pune stăpânire pe un individ în mod constant se poate oglindi în tulburări precum dureri de spate, mai ales în zona lombară.

În situații de genul, durerea este în mare parte camuflată de starea emoțională. Omenii tind chiar să-și depășească limitele, ignorând orice semnal alarmant. Mișcările nu mai sunt controlate, ci efectuate hazardat. Seamănă nu niște izbucniri.

Prima afectată poate fi coloana, totul ducând la simple dureri lombare și chiar la hernie de disc. Ultima situație se întâmplă când corpul nu mai reușește să se relaxeze, menținând coloana sub efectul a diferiți stimuli.

De la stres, la dureri cervicale

În mod similar ca furia, și stresul maschează percepția de durere. Pe de altă parte, aflat sub influența stresului, corpul are tendința să se protejeze de o stare identificată ca anormală.

Involuntar, se pune într-o poziție defensivă, arcuind și încordând spatele, ca pregătit de luptă. Pe moment, impactul este lipsit de repercusiuni. Repetându-se, acțiunea favorizeaza rigidizarea mușchilor din regiunea cervicală.

Odată cu ei se înțepenesc și articulațiile vertebrelor. Dacă persistă, problema poate duce la dureri de coloană cervicală.

Recomandări

Ce bine că s-a inventat fitoterapia! Pentru toate aceste dureri și neplăceri Faunus Plant are leacurile potrivite. Le poți găsi în Pachetul Dureri Reumatice sau în variate remedii din categoria afecțiunilor musculare și osteoarticulare.

Produse recomandate

Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

141 Recenzii
208,50 lei 167,00 lei
Lotiune Reumaticus 200ml
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
43,90 lei
Unguent Reumaticus 100ml
Unguent Reumaticus 100ml

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

73 Recenzii
33,90 lei
Gel Reumaticus 250ml
Gel Reumaticus 250ml

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale.

97 Reviews
52,90 lei