🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Durerile musculare și articulare pot avea cauze psihologice – Descoperă posibilii ”vinovați”!

14:55:38 PM EEST

Durerile musculare și articulare pot avea cauze psihologice – Descoperă posibilii ”vinovați”!

Uneori în spatele unei probleme fizice se poate afla o stare emoțională mai puternică. Este exemplul durerilor localizate la nivelul aparatului locomotor.

Da, durerile musculare și cele articulare pot avea cauze psihologice. Deși aparent, nu există multe explicații. Totuși, între corp și psihic există o corelație strânsă. Cele 2 nu sunt chestiuni separate între ele.

Corpul este unul singur. Într-un fel sau altul, tot ce se întâmplă în plan emoțional ajunge să se răsfrângă asupra organelor. Și pentru că-ți vorbim despre dureri...

De la anxietate, la dureri musculare

Când o persoană trece prin stări de anxietate, corpul percepe o situație de pericol. Prin urmare, se comportă ca atare, vrând să scape. Și prezintă niște reacții.

Fluxul sanguin se intensifică la nivel muscular, determinând contracția țesuturilor. Dacă situația se prelungește în timp, senzația rezultată este ca după activități fizice intense. Și poate fi însoțită de dureri musculare.

De la mânie, la dureri lombare

După o vreme, furia (manifestată / reprimată) ce pune stăpânire pe un individ în mod constant se poate oglindi în tulburări precum dureri de spate, mai ales în zona lombară.

În situații de genul, durerea este în mare parte camuflată de starea emoțională. Omenii tind chiar să-și depășească limitele, ignorând orice semnal alarmant. Mișcările nu mai sunt controlate, ci efectuate hazardat. Seamănă nu niște izbucniri.

Prima afectată poate fi coloana, totul ducând la simple dureri lombare și chiar la hernie de disc. Ultima situație se întâmplă când corpul nu mai reușește să se relaxeze, menținând coloana sub efectul a diferiți stimuli.

De la stres, la dureri cervicale

În mod similar ca furia, și stresul maschează percepția de durere. Pe de altă parte, aflat sub influența stresului, corpul are tendința să se protejeze de o stare identificată ca anormală.

Involuntar, se pune într-o poziție defensivă, arcuind și încordând spatele, ca pregătit de luptă. Pe moment, impactul este lipsit de repercusiuni. Repetându-se, acțiunea favorizeaza rigidizarea mușchilor din regiunea cervicală.

Odată cu ei se înțepenesc și articulațiile vertebrelor. Dacă persistă, problema poate duce la dureri de coloană cervicală.

Recomandări

Ce bine că s-a inventat fitoterapia! Pentru toate aceste dureri și neplăceri Faunus Plant are leacurile potrivite. Le poți găsi în Pachetul Dureri Reumatice sau în variate remedii din categoria afecțiunilor musculare și osteoarticulare.

Produse recomandate

Magazin naturist, Reumaticus - Loțiune. Flacon 200ml. Extract din plante medicinale antiinflamatoare pentru dureri articulare, faunusplant.ro
141 Recenzii
51,00 lei 43,00 lei
Magazin naturist, Reumaticus - Gel 250ml. Extracte naturale din plante medicinale cu efect antireumatic și calmare a durerilor, faunusplant.ro
Reumaticus - Gel 250ml. Extracte naturale din plante medicinale cu efect antireumatic și calmare a durerilor

Gel · 250ml Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

109 Reviews
59,00 lei 38,00 lei