La ora actuală există multe opțiuni de tratare naturistă a afecțiunilor gastro-intestinale. Datorită ingredientelor speciale, obținute din plante medicinale cu efecte dovedite și lipsei de efecte secundare, merită să fie încercate de toți cei afectați. Unele dintre cele mai bune se bazează pe leacuri bătrânești pentru aciditate, folosite din cele mai vechi timpuri, cu rezultate remarcabile.
Care sunt cele mai eficiente plante medicinale folosite în leacuri pentru arsuri la stomac?
Aciditatea la stomac este o afecțiune frecventă, de care suferă foarte multe persoane. Ea se manifestă adesea mult mai agresiv, în funcție de obiceiurile alimentare, de starea generală a tractului digestiv, consumul anumitor alimente sau chiar în legătură cu stresul.
Datorită frecvenței, interesul pentru identificarea anumitor plante medicinale, tincturi, ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri și leacuri pentru aciditate, este unul destul de vechi. Printre plantele cu cele mai bune efecte menționăm:
● Mușețelul și gălbenelele
Florile acestor plante au efect cicatrizant și ajută la refacerea mucoasei stomacului și la reglarea acidității gastrice. Se folosesc pentru prepararea de tincturi și ceaiuri, care se administrează de preferință pe stomacul gol sau înainte de mese.
● Salcâmul
O altă plantă folosită cu succes pentru prepararea unui ceai benefic pentru ameliorarea acidității este floarea de salcâm. Acesta acționează ca un adevărat pansament gastric, ajutând la calmarea și la reducerea stării generale de disconfort.
● Gențiana
Această planta medicinală este folosită pentru tratarea problemelor de ficat, biliare și digestive. Pentru prepararea infuziei sau tincturilor se folosesc atât florile, cât și tulpinile.
● Pătlagina
Ingredientele active din frunzele și semințele pătlaginei absorb toxinele din stomac și reduc inflamația mucoasei. Ceaiul de frunze de pătlagină este un remediu recunoscut pentru ameliorarea arsurilor la stomac și a iritațiilor produse de creșterea acidității gastrice.
Alte plante cu efecte benefice, folosite în leacurile bătrânești pentru aciditate sunt: coada șoricelului, frunzele de frasin, frunzele de mentă, păpădia, mugurii de pin, sunătoarea, coada racului, frunzele de dud.
Care sunt alimentele care produc aciditate gastrică?
Pentru a putea scăpa de aciditatea gastrică și a diminua efectele asociate, apelarea la tratamente natruriste și leacuri bătrânești nu este suficientă. Cel mai bine este să mergi la cauză și să observi care sunt alimentele care, în funcție de sensibilitate și de starea generală de sănătate a stomacului, îți provoacă cel mai des probleme.
Există o serie de alimente care consumate în exces sau necorespunzător favorizează creșterea acidității. Printre acestea menționăm: cafeaua, prăjelile, citricele, grăsimile, maioneza, roșiile, ceapa, usturoiul, salata, murăturile, băuturile carbogazoase, alcoolul, ciocolata, laptele, smântâna etc.
Este bine să recurgi la o dietă pentru aciditate stomac?
Cu siguranță atunci când problemele de sănătate și consumul anumitor alimente produce prea multă aciditate gastrică și arsuri stomacale, este bine să recurgi la o dietă alimentară controlată sau la un regim alimentar special.
În principal, pentru a elimina disconfortul și efectele neplăcute sau pe perioada de tratament a anumitor afecțiuni digestive, trebuie renunțat la toate produse alimentare care produc aciditate.
Alimentele recomandate într-o dietă pentru aciditate la stomac sunt: ouăle fierte, supele, legumele fierte, carnea slabă (fiartă sau la cuptor), brânza dulce, bananele, merele coapte etc.
Care sunt leacurile tradiționale pentru arsuri la stomac din magazinul online faunusplant.ro?
Aciditatea gastrică produce adesea reflux gastroesofagian, un disconfort general și poate afecta serios calitatea vieții. Lăsată netratată, poate conduce la afecțiuni și mai grave, precum gastrita, ulcerul, cancer la stomac.
Din magazinul Faunus Plant poți cumpăra produse și tratamente naturiste, bogate în extracte de plante medicinale, combinate după rețete tradiționale, cu eficiență crescută în tratarea acidității gastrice. Merită să încerci:
- Ceai Gastric Faunus Plant, ce conține un amestec din 14 plante medicinale, realizat după o rețetă tradițională.
- Tinctură de Ghințură Faunus Plant
- Pachet Stomac Sănătos - Afecțiuni Gastro-Intestinale
Plantele și-au făcut simțită puterea de vindecare peste milenii. Bătrânii satului nu aveau farmacii în sat, dar aveau desaga de leacuri băbești în pridvor. 2020-2021 sunt ani care ne arată că întoarcerea la natură ne sunt ajutor în sănătate și starea generală de bine. Acum, mai mult chiar, studii demonstrează efectele benefice ale plantelor pentru sănătate. Poate e timpul potrivit să îmbinăm tradiția leacurilor băbești și științele medicale pentru confortul nostru fizic. Ce e crescut în natură, rareori are efecte secundare.
22 de studii asupra efectelor plantelor naturale asupra acidității gastrice și esofagitei de reflux susțin rețetele noastre.
Pentru mai multe detalii despre produse și ingredientele speciale utilizate, consultă oferta și nu ezita să ne contactezi!