ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

🤩 20% Reducere la top produse și pachete! Vezi produse

Beneficiile reale ale colagenului pentru sănătatea articulațiilor

May 09, 2023 postat de Roxana
Beneficiile reale ale colagenului pentru sănătatea articulațiilor

Noi, oamenii, avem 206 de oase în corp, majoritatea legate prin articulații. Ca și oasele, tendoanele și mușchii, articulațiile fac parte din sistemul locomotor. Le folosim în fiecare clipă a vieții pentru lucruri simple cărora nu le acordăm importanță: pentru a ne îmbrăca, a mânca, a ne deplasa și a comunica.

Pentru a putea fi în continuă mișcare, articulațiile au nevoie de un suport structural. Din fericire, colagenul, care se găsește în corpul uman, ajută la formarea țesuturilor conjunctive, protejează capetele oaselor și susține mișcarea acestora.

În articolul de astăzi, îți vom dezvălui care sunt beneficiile reale ale colagenului pentru sănătatea articulațiilor.

Care este rolul articulațiilor?

Articulația este o zonă de joncțiune reprezentată de totalitatea elementelor ce participă la unirea a două sau mai multe oase învecinate. Cu alte cuvinte, este o încheietură anatomică.

Rolul articulațiilor constă în mișcarea fără frecare a suprafețelor osoase, cu distribuția forțelor și amortizarea presiunilor aplicate corespunzător pentru fiecare segment al corpului.

Articulațiile au structuri diferite și pot fi clasificate prin felul în care permit mișcarea. Prin utilizarea terminologiei științifice, vorbim de:

  • articulațiile sinoviale (genunchi, încheietură, umăr, cot, gleznă și articulațiile șoldului);
  • articulațiile sinartrozei sau fixe (articulațiile oaselor craniului și pelvisului);
  • articulațiile amfiartrozei (articulația măduvei).

Produse Recomandate

Deteriorarea sistemului articular

De la traumatisme și până la înaintarea în vârstă, articulațiile se pot deteriora. Astfel, apar dureri ce pot împiedica desfășurarea activităților cotidiene.

De ce „trosnesc” articulațiile?

Pe măsură ce înaintează în vârstă, cele mai multe persoane se plâng de dureri articulare manifestate printr-un „pocnet”. De cele mai multe ori, trosnirea articulațiilor poate fi destul de deranjantă.

Cea mai frecventă cauză este uzura cartilajului, un țesut esențial al organismului care produce colagen și fibre de elastină, protejând astfel îmbinările osoase la nivelul articulațiilor.

Colagenul, proteina care încetinește degenerarea cartilajului articular

Colagenul este cel mai folositor nutrient al corpului uman. Dintre toate proteinele, este cea care se regăsește în cea mai mare concentrație din organism, în păr, piele, unghii, oase, ligamente și tendoane. Datorită colagenului, practic, corpul nostru se poate mișca.

Printre beneficiile colagenului se regăsește faptul că menține sănătatea pielii și contribuie la formarea oaselor puternice și la funcționarea articulațiilor.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade. De aceea este important să ajutăm organismul folosind produse naturale

Care sunt principalele funcții ale colagenului în țesutul cartilaginos?

Trebuie spus că de-a lungul timpului au fost identificate peste 28 de tipuri diferite de colagen. Dintre toate acestea, doar 4 tipuri sunt relevante corpului uman.

Fiecare dintre acestea contribuie la buna funcționare a organismului, însă doar tipul 2 joacă un rol fundamental în sistemul articular.

Ce beneficii reale are, așadar, tipul 2 de colagen pentru sistemul articular? Ajută la menținerea integrității cartilajelor, țesutul care protejează articulațiile.

Acest colagen se află numai în țesuturile cartilaginoase și este foarte util în cazul discurilor intervertebrale și a articulațiilor. Rolul acestuia este să amortizeze frecarea structurilor cartilaginoase de vertebre.

Cele mai bune surse de colagen din natură pentru tratarea simptomatică articulațiilor

Riscul de apariție a unor afecțiuni degenerative la nivelul articulațiilor, cum ar fi osteoartrita, crește pe măsură ce nivelul de colagen din organism se reduce odată cu îmbătrânirea.

La Faunus Plant, am ajuns la concluzia că acest nutrient se găsește și în natură. Consumul regulat de alimente care conțin astfel de substanțe te poate ajuta să-ți crești nivelul de colagen din organism și să te bucuri de beneficiile reale ale acestuia.

Iată ce nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică:

  • alimente bogate în vitamina C;
  • zinc;
  • sulf;
  • cupru;
  • vitamina E;
  • fier.

Ți-au fost utile sugestiile noastre? Urmărește-ne în continuare și vei descoperi mai multe despre ce înseamnă un stil de viață sănătos. Dacă există afecțiuni care îți creează probleme, încearcă remediile naturiste Faunus Plant corespunzătoare afecțiunilor cu care te confrunți.

Articole recomandate

Trimite mai departe