Afecțiunile hepatice: cum să avem grijă de ficatul nostru
Ficatul joacă un rol esențial în asigurarea bunei funcționări a organismului și în menținerea sănătății, influențând sistemul imunitar, procesele digestive și eliminarea toxinelor. De aceea discutăm astăzi despre ce este o afecțiune hepatică și cum se manifestă ea.
Știai că o afecțiune hepatică poate fi responsabilă de starea generală de sănătate? Ea poate perturba calitatea vieții și poate declanșa patologii grave.
Pare copleșitor, și de aceea sănătatea acestuia este importantă și merită toată grija noastră.
Prevenția, tratamentele naturiste și evaluarea medicală sunt necesare ori de câte ori sunt prezente semne persistente sau simptome apărute recent.
Cuprins
- 6 semne care îți arată că ai o afecțiune hepatică
- Care sunt cele mai frecvente afecțiuni hepatice?
- Produse naturiste pentru protejarea ficatului
6 semne care îți arată că ai o afecțiune hepatică
Atunci când ficatul nu funcționează cum trebuie, putem resimți sau observa:
- Oboseală - care se resimte în fiecare moment al zilei.
- Piele iritată - pielea ușor iritată poate fi cauzată de leziuni hepatice, chiar dacă nu există erupții cutanate. Dacă ai un ficat cu probleme, poți observa și apariția petelor cutanate, cum este angiomul.
- Dureri abdominale - durerea se declanșează atunci când ficatul este comprimat de alte organe adiacente. Prezența durerii la nivelul ficatului poate fi un semn al unei probleme grave. Este important să acorzi o atenție deosebită dacă simți dureri în partea superioară a abdomenului.
- Dureri articulare - o afecțiune hepatică poate fi semnalizată și de dureri articulare, mai ales dacă apar însoțite de stare de oboseală și lipsa poftei de mâncare. Dacă durerile articulare nu-ți dau pace, orientează-te către Colagenus Articulații, care protejează sistemul osteoarticular și redă mobilitatea și flexibilitatea.
- Lipsă de concentrare - problemele de concentrare și starea de confuzie pot fi simptome ale unui ficat bolnav, dacă afecțiunea generează o creștere a nivelului de cupru în sânge.
- Culoare închisă a urinei.
Ficatul este responsabil pentru detoxifiere, astfel că atunci când el este afectat, toate celelalte sisteme sunt influențate, de asemenea. Pe lângă paraziții hepatici, el poate fi afectat cronic de tumori, de boli genetice sau congenitale ori de transfuzii de sânge.
Din păcate, stilul de viață plin de ”carențe”, unele obiceiuri alimentare, fumatul, abuzul de medicamente și de substanțe toxice pot duce la îmbolnăvirea sa.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Care sunt cele mai frecvente afecțiuni hepatice?
Iată care sunt cele mai comune afecțiuni hepatice:
Hepatita
Hepatita este un proces inflamator localizat la nivelul ficatului și include toate formele cauzate de agenți patogeni.
Cele mai comune sunt hepatitele virale de tipul A, B, C, D și E, fiecare mai mult sau mai puțin contagioasă.
Inflamația ficatului poate fi cauzată și de intoxicațiile cu substanțe toxice (alcool, medicamente, etc.), factorului ereditar sau maladiilor autoimune (hepatita autoimună este o versiune destul de agresivă a afecțiunii hepatice).
Steatoza hepatică
Steatoza hepatică mai este cunoscută cu denumirea de ”ficat gras”.
La originea patologiei se află acumularea excesivă de grăsimi în interiorul ficatului, datorată unor posibile tulburări și boli care alterează metabolismul lipidelor.
Pe lista factorilor de risc intră: obezitatea (în special grăsimea abdominală), diabetul, regimul alimentar dezechilibrat (abundența de grăsimi ”nesănătoase”), consumul excesiv de alcool, anemiile, tulburările hormonale, expunerea prelungită la toxine, unele medicamente, etc.
De aceea, este indicat să consumi Ceai Colesterolus pentru pentru echilibrarea nivelului colesterolului din sânge.
Ciroza hepatică
Este vorba despre o afecțiune hepatică, degenerativă, care afectează ficatul, imposibil de vindecat.
Terapiile specifice se limitează la încetinirea evoluției bolii, începând de la identificarea, eliminarea și controlarea cauzelor responsabile.
Printre ”vinovații” care determină leziuni hepatice ireversibile (în locul celulelor hepatice moarte, se formează țesut fibros cicatricial), se regăsesc: hepatitele virale B, C, D, hepatitele autoimune, abuzul de medicamente, alcoolismul și obstrucționarea căilor biliare.
Insuficiența hepatică
Tulburarea, extrem de gravă, se referă la funcționarea incorectă a ficatului.
Practic, se poate vorbi despre insuficiență (poate fi acută sau cronică), atunci când ficatul nu mai reușește să ducă la bun sfârșit funcțiile de care este responsabil.
Produse recomandate
Produse naturiste pentru protejarea ficatului
Ficatul are multiple funcţii care ajută la funcţionarea optimă a organismului.
De aceea, dacă ai de furcă cu vreo afecțiune hepatică care se poate identifica prin ficatul mărit, senzaţia de greaţă şi vomă, balonări abdominale, hepatită, insuficienţă hepatică şi nu numai, la Faunus Plant ai parte de produse naturiste pentru ficat.
Dacă simți că ai avut o perioadă în care ai luat foarte multe medicamente, ai băut mai mult alcool ca de obicei, nu ai mâncat fibre sau ai mâncat preponderent grăsimi, există o soluție.
Poți opta pentru ceaiurile pentru regenerarea ficatului, cât şi pentru produsele naturiste pentru fiere, precum şi produsele naturiste pentru afecţiuni hepatobiliare.
În plus, ceaiurile hepatice precum Ceaiul Hepatobiliarus tind să aibă un gust amar datorită plantelor care reparatorii ale ficatului, precum anghinarea, cicoarea, păpădia, coada șoricelului și sunătoarea.
Toate acestea au funcții de tonic hepatic, hepatoprotector și coleretic-colagog. Acest ultimul lucru înseamnă că ceaiul este adjuvant în contracția vezicii biliare și evacuarea bilei în intestinul subțire.
Un remediu foarte eficiente este și tinctura Hepatobiliarus care protejează celulele hepatice și contribuie la funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Tonicul hepatic asigură o cură de 12 zile care poate fi continuată ulterior, timp de două - trei luni.
În vederea combaterii problemelor asociate celei mai mari glande din organismul uman, putem încerca remediile Faunus Plant pentru afecțiuni hepatobiliare, eficace în normalizarea funcției hepatice și protejarea căilor biliare.