Semne că ai Probleme cu Tiroida. Simptome și Remedii
Vrei să știi care sunt cele mai importante semne că ai probleme cu tiroida? Citește în continuare și află simptome ale glandei tiroide care pot însemna prezența unei afecțiuni.
Glanda tiroidă, cea mai mare glandă endocrină din corpul uman, este responsabilă de producerea a doi hormoni esențiali, T4 și T3. Aceștia au un rol fundamental în metabolism și influențează funcțiile altor organe, printre care amintim sistemul nervos central, inima, rinichii, sistemul digestiv și respirator dar și pielea. Află mai multe despre funcțiile glandei tiroide.
În România, conform cercetărilor de la Institutul Național de Sănătate Publică, numărul afecțiunilor asociate glandei tiroide s-a triplat între anii 2010 și 2017.
Categoriile cu risc crescut sunt femeile, cu o proporție de 6 la 1 în comparație cu bărbații. Însă nici copiii nu pot fi excluși din grupul persoanelor care, la un moment dat, pot avea o problemă. Dacă istoricul familial include deja astfel de tulburări, riscurile de îmbolnăvire cresc.
Cu toate că problemele cele mai comune sunt hipo și hipertiroidia, nu putem să nu menționăm adenoamele sau nodulii tiroidieni, tumorile, tiroidita ori boala Graves.
Iată câteva semnale de alarmă care te atenționează că tiroida nu funcționează cum trebuie.
Cuprins
- Semne că ai Probleme cu Tiroida. Simptome și Remedii
- 10 semne că ai probleme cu tiroida
- Glanda tiroidă simptome: cum remediem tulburarea?
10 semne că ai probleme cu tiroida
Variațiile de greutate
Una dintre simptomele glandei tiroide poate fi o neașteptată scădere sau o creștere în greutate. Aparent fără cauze justificate, acest lucru poate reprezenta simptomele unor probleme.
În cazul hipotiroidiei (deficitul de hormoni tiroidieni), se verifică acumularea rapidă a kilogramelor, până și după un regim hipocaloric sau după un program de antrenament fizic intensiv. Pentru un ajutor suplimentar, poți integra în planul de alimentație remediile naturiste precum Pachetul Slăbire – Silueta Ideală.
În schimb, persoanele cu hipertiroidie (producerea în exces de hormoni tiroidieni) slăbesc în ritm alert. Însă pierderea kilogramelor nu este consecința vreunei diete și poate avea loc chiar în cazul adoptării unui regim alimentar de abundă în calorii.
De cele mai multe ori, prin consumul de vitamine și minerale, poți contribui cu adevărat la menținerea greutății corporale, menținând astfel și o stare bună de sănătate a organismului.
Căderea părului
Căderea părului are mai multe cauze, iar printre acestea se află și afecțiunile asociate tiroidei. Dacă la pacienții cu hipotiroidie, firul de păr se prezintă aspru și uscat, cu o vizibilă tendință să cadă, rarefierea podoabei capilare nu le este străină nici celor cu hipertiroidie.
Atât în cazul hipotiroidismului, cât și al hipertiroidismului, una dintre manifestările comune este căderea părului. Așadar, dezechilibrul hormonal poate afecta densitatea părului. Nu e niciun secret că hormonii sunt implicați în reglarea multor procese corporale, inclusiv a creșterii părului.
O veste bună este că natura ne oferă remedii care pot ajuta la încurajarea creșterii părului și la menținerea sănătății scalpului. Sigur, nu trebuie neglijate nici remediile împotriva căderii părului, prezente în orice bucătărie.
În plus, la Faunus Plant, am creat un pachet împotriva căderii părului, care să ofere beneficii pe termen lung.
Este vorba despre Pachetul pentru Stimularea Creșterii Părului care conține 3 bucăți de Loțiunea Capilarus. Aceste produse luptă împotriva căderii părului, mențin sănătatea scalpului și elimină mătreața. Printre plantele medicinale din lista de ingrediente se pot enumera cimbrișorul, lavanda, rozmarinul, brusturele și gălbenelele.
Modificarea aspectului pielii
Nici pielea nu rămâne imună în față disfuncțiilor tiroidei. În prezența hipotiroidiei, pielea devine uscată, aspră și îngroșată, putându-se crăpa ușor. La polul opus se află hipertiroidia, când pielea poate să devină subțire, umedă, fină și caldă la atingere.
Conform studiilor, suplimentele pe bază de colagen hidrolizat au avut rezultate foarte bune în ceea ce privește elasticitatea și hidratarea pielii. Consumul oral și utilizarea colagenului pot îmbunătăți nivelul de hidratare, elasticitatea și pot diminua vizibil ridurile.
Durerile articulare și musculare
Tot din categoria semne că ai probleme cu tiroida face parte și hipotiroidia. Aceasta poate fi asociată cu slăbiciune musculară, cu crampe, cu inflamarea tendoanelor și cu sindromul de tunel carpian (tulburare de compresie nervoasă, care cauzează durere și dă senzația de furnicături la nivelul mâinii, degetelor și încheieturii).
În cazul hipertiroidiei, se vorbește despre o varietate de probleme musculare și articulare: dificultatea de a urca scările, de a ține obiectele sau de a ridica mâinile deasupra capului. Uneori, problemele pot afecta și musculatura responsabilă de deglutiție.
Remediile pe bază de colagen din catalogul nostru precum Colagenus Articulații sunt concepute în baza unor ingrediente unice, menite să susțină sănătatea și mobilitatea articulațiilor.
Tulburările de somn și oboseala
Hipotiroidia se poate manifesta și prin necesitatea de a dormi tot mai mult. După multe ore de somn, persoanele bolnave acuză stări de oboseală permanentă sau se trezesc mai epuizați decât cu o seară înainte.
Spre deosebire, hipertioridia coincide cu dificultatea de a adormi și cu insomniile. Acest simptom se explică prin hiperactivitatea glandei, fenomen ce cauzează tulburări de somn și accelerarea bătăilor cardiace.
Dacă şi tu te confrunți cu lipsa de somn, produsele naturiste pentru somn, precum ceaiurile și tincturile îți pot fi un aliat de nădejde. Poți încerca să combați stările de insomnie cu ajutorul beneficiilor oferite de produsele 100% naturale cum ar fi remediile pentru anxietate și stres.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Hipercolesterolemia
Cine are deja colesterolul ridicat, poate că nu se gândește că la origini se poate afla dereglarea tiroidei. Și acesta poate fi unul dintre posibilele semne că ai probleme cu tiroida. Dacă valorile nu revin între limite normale nici după efort fizic, diete și produse farmaceutice sau remedii naturiste cu o acțiune hipocolesterolemiantă, poate fi vorba despre hipotiroidie.
În cazuri rare, nivelul foarte scăzut al colesterolului este asociat cu hipertiroidia.
Nu uita să încerci naturistele pentru colesterol, dedicate reglării nivelurilor crescute și restabilirii sănătății tale generale.
Dereglările termice ale corpului
Funcționarea necorespunzătoare a tiroidei poate influența și capacitatea organismului de a-și regla temperatura. Hipotiroidia cauzează adeseori senzații de frig în ambiente încălzite sau la mâini și la picioare, iar hipertiroidia are ca simptom transpirația abundentă și o toleranță scăzută la căldură.
Produse recomandate
Stările depresive și de anxietate
Problemele glandei tiroide au impact și la nivelul psihicului, incluzând printre simptome stări de neliniște și de încordare. Cei afectați de hipotiroidie se pot simți extrem de triști, chiar depresivi. Totul se datorează faptului că o parte dintre hormoni afectează nivelul de serotonină, substanță cunoscută ca ”hormonul fericirii”.
De cealaltă parte se află cazurile cu hipertiroidie. Persoanele afectate își pot da seama de existența unei probleme încă dinainte să fie diagnosticate. Acestea sunt posibile semne că ai probleme cu tiroida.
Din cauza excesului de hormoni (mecanismul limitează capacitatea de concentrare), acestea pot trece prin stări de panică. Problemele ce țin de natura psihică pot fi combătute și cu ajutorul plantelor cu efect anxiolitic fiindcă nu prezintă efecte colaterale. De aceea, sunt de preferat remediile naturiste (ceaiuri, unguente) pe bază de:
- mentă (cunoscută pentru capacitatea sa de a calma senzația de mâncărime și de a reduce înroșirea pielii);
- pătlagină (are un excelent efect antihistaminic);
- mușețel (cu acțiunea sa calmantă și liniștitoare, este adesea utilizat pentru a reduce disconfortul pielii);
- urzică (cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, ajută la calmarea iritațiilor și a inflamațiilor cutanate).
Variațiile ritmului cardiac
Tiroida influențează activitatea mai multor organe, printre care și inima. La subiecții cu hipotiroidie se constată o frecvență cardiacă mai lentă decât în mod obișnuit, pe când la cei cu hipertiroidie, un ritm cardiac mai intens.
În plus, producerea în exces de hormoni tiroidieni poate fi responsabilă de creșterea tensiunii și de senzația de puls accelerat, manifestată sub forma palpitațiilor.
Menstruațiile neregulate și infertilitatea
Fluxul menstrual abundent și frecvent, însoțit de dureri abdominale, poate fi un simptom al hipotiroidiei, pe când menstruațiile mai rare, cu perioade mai scurte, pot la fel de bine să explice prezența hipertiroidiei.
În ambele situații, datorită acțiunii pe care tiroida o are asupra ovulației, simultan cu tulburările menstruale pot să apară și probleme de fertilitate.
Din acest motiv, noi, la Faunus Plant, am creat produse naturiste pentru reglarea menstruației, cum este ceaiul pentru afecţiuni ginecologice şi alte stimulente naturiste pentru aparat genital feminin.
Glanda tiroidă simptome: cum remediem tulburarea?
Așadar, când vine vorba de semne că ai probleme cu tiroida, lucrurile sunt ceva mai complicate decât par. Din fericire, soluțiile sunt la îndemână.
Toate suplimentele naturale pe care eu ți le recomand sunt rezultatul propriilor experiențe derulate cu migală de-a lungul anilor. Din pasiune pentru sănătate, din respect pentru natură.
Gama Tiroidianus de la Faunus Plant a fost creată special pentru a-ți oferi ingrediente active pentru funcționarea glandei tiroide în parametri normali. Spre exemplu iodul, seleniul, vitamina D, zincul și multe altele sunt alese special în combinație cu plante medicinale pentru menținerea unui echilibru hormonal adecvat. Pachetul pentru Tiroidă Sănătoasă are rol antiseptic, antispastic și depurativ, fiind alcătuit din ingrediente naturale pentru sănătatea glandei tiroide.
Fabricate prin prelucrare manuală, din culturi autohtone, remediile noastre sunt potrivite pentru persoanele care vor să scape de această problemă care le afectează cursul vieții.
În plus față de tratamentele naturiste pentru tiroidă, este important ca fiecare să adopte un stil de viață sănătos și activ, care să contribuie la funcționarea optimă a întregului organism. Așadar, dacă apar semne că ai probleme cu tiroida, recomandăm inclusiv un consult la un endocrinolog, precum și activitate fizică regulată și odihnă adecvată. Acestea sunt fundamentale pentru starea generală de bine a celor care se confruntă cu probleme tiroidiene.