🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce funcții îndeplinește tiroida în corpul uman?

14:57:38 PM EEST

Ce funcții îndeplinește tiroida în corpul uman?

Funcțiile tiroidei sunt multe și toate cu un rol cheie. Prin intermediul hormonilor pe care-i produce, asemeni unui dirijor de orchestră, glanda tiroidiană are misiunea să regleze o mulțime de procese în organism.

De ea depind greutatea și temperatura corporală, starea de dispoziție, somnul și metabolismul. Dar asta nu e tot.

Care sunt funcțiile tiroidei în organism?

Din punct de vedere funcțional, este o glandă endocrină. Prin intermediul hormonilor pe care-i produce (tiroxina și triiodotironina), controlează numeroase funcții în corpul uman și ne vom opri la 4 dintre ele, concentrate asupra sistemelor:

  • Reproductiv;
  • Nervos;
  • Cardiovascular;
  • Digestiv.

Asupra sistemului reproductiv

Hormonii tiroidei au un rol decisiv asupra organelor reproducătoare (la ambele sexe). Mai exact, pot influența creșterea și maturizarea lor, asigurând:

  • Regularitatea ciclului menstrual și menținerea sarcinii;
  • Activitatea reproducătoare și spermatogeneza (în cazul bărbaților).

Când tiroida are o disfuncție, printre consecințele sale nefericite asupra aparatului reproducător se pot număra:

  • Tulburările menstruale;
  • Problemele sexuale;
  • Infertilitatea.

Asupra sistemului nervos

Funcțiile tiroidei se pot vedea încă dinainte de naștere. În perioada fetală și apoi în primele săptămâni de viață, desfășoară un rol esențial în creșterea structurilor nervoase și mai apoi în dezvoltarea creierului.

Carențele de hormoni tiroidieni la vârste timpurii pot cauza leziuni cerebrale ireversibile, caracterizate de incompleta dezvoltare a sistemului nervos și retard mintal.

Asupra sistemului cardiovascular

Tiroida are efecte importante și asupra inimii și circulației sanguine, garantând oxigenarea țesuturilor:

  • Dilatează arterele periferice (reduce rezistența vasculară);
  • Stimulează contracțiile miocardului;
  • Intensifică frecvența cardiacă.

Pentru a-și atinge scopul, prin intermediul propriilor hormoni, glanda tiroidă poate crește frecvența respiratorie și consumul de oxigen.

Asupra sistemului digestiv

Hormonii tiroidei mai pot afecta digestia, implicit și tranzitul intestinal. În prezența dezechilibrelor, indiferent că este vorba despre un exces (hipertiroidism) sau un deficit (hipotirodism), se poate verifica un impact asupra sistemului digestiv.

Potrivit unor studii, disfuncții ale tiroidei precum boala Graves (cauzată de hipertiroidism) sau tiroidita Hashimoto (cauzată de hipotiroidism) facilitează ”înclinația” spre celiachie, respectiv sindromul de intestin iritabil.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

În cazul dezechilibrelor la nivelul hormonilor tiroidieni, posibilitățile de tratament variază în funcție de afecțiune. Însă pentru ameliorarea simptomelor, precum și ca terapie complementară, rezultate surprinzătoare se pot obține cu ajutorul remediilor noastre din Pachetul Tiroidă Sănătoasă – Afecțiuni Tiroidiene.

Te așteptăm în magazinul online, cu obișnuita porție de sănătate!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile

Pachetul Tiroidă Sănătoasă, conceput pentru o cură de 36 de zile, vă va ajuta la funcționarea glandei tiroide și la normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind un real ajutor și în cazul hiper și hipotiroidiei.

103 Reviews
238,00 lei 190,00 lei
Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Ceai Tiroidianus 90g

Tiroidă sănătoasă. Amestec din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandat în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

91 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni, faunusplant.ro
Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni

Tiroidă sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandată în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

94 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Unguent Tiroidianus 50ml, faunusplant.ro
Unguent Tiroidianus 50ml

Cu Sânziene și Gălbenele. Tiroidă sănătoasă. Cicatrizant, antiseptic.

103 Reviews
28,00 lei