🤩 20% Reducere la top produse și pachete! Vezi produse

🤩 Produs Nou 🤩 Am lansat Vitaminizantus Forte Capsule! Vezi produs

Descopera 3 posibili responsabili de caderea parului la femei!

Descopera 3 posibili responsabili de caderea parului la femei!

Faunus plant ro Admin |

Părul este considerat pe bună dreptate un instrument de seducție feminină. Însă uneori, reprezentantele sexului frumos constată că podoaba capilară începe să se rarefieze aparent fără vreo cauză justificată.

De-a lungul vieții, firele de păr cresc, cad și se regenerează de circa 20 de ori. Din punct de vedere fiziologic, căderea părului nu reprezintă o problemă dacă se limitează undeva în jurul a 100 de fire pe zi.

Peste această limită, căderea devine patologică. Podoaba capilară vizibil afectată, influențează estetica persoanelor, putând avea și consecințe psihice (blocaje psihice, stări depresive). Din motive similare, fenomenul nu trebuie neglijat, dimpotrivă.

Înainte de adoptarea tratamentelor potrivite, este importantă identificarea ”vinovaților” din lista cauzelor posibile:

Carențe nutriționale

Dacă lipsesc proteinele, creșterea firelor de păr se poate întrerupe. Organismul redistribuie aportul normal spre alte organe.

Deficitul de vitamina A (efect antioxidant) poate genera urmări neplăcute de genul îmbătrânirii precoce a firului, urmată de cădere.

Când se verifică o carență de fier, prezentă în cazul anemiilor sau în timpul menstruațiilor abundente, scade rezistența firului de păr.

Dezechilibre hormonale

Sindromul ovarelor polichistice poate duce la formarea chisturilor ovariene, creștere în greutate, infertilitate sau la căderea patologică a firelor de păr.

În perioada de sarcină, fluctuațiile hormonale sunt normale (reducerea estrogenului) și pot duce la căderea părului. Fenomenul este temporar, urmând să se regleze de la sine odată cu normalizarea mecanismului hormonal.

În schimb în timpul menopauzei, din cauza hormonilor androgeni, problema se poate accentua, nemaifiind remediată. Firele se subțiază și cad, iar părul își reduce volumul.

Prezența unor patologii

Tulburările alimentare de tipul anorexiei și bulimiei numără printre urmări pierderea timpurie și consistentă a părului.

Alopecia aerată este o maladie autoimună, care poate cauza căderi masive de păr. Sistemul imunitar ”atacă” foliculii sănătoși, recunoscuți drept ”corpuri străine” și tinde să-i elimine.

Dermatita seboreică, o patologie dermatologică, afectează scalpul. Se caracterizează prin căderea temporară a părului, înroșirea zonelor interesate, prurit și prezența crustelor albicioase.

Recomandări

Nu aștepta ca această problemă să-ți dea peste cap viața! În limita posibilităților, încearcă s-o remediezi cu ajutorul unei diete bogate în alimente ”prietenoase”.

În plus, folosește remediile Faunus Plant din gama Căderea Părului, recomandate pentru întărirea rădăcinilor, curățarea scalpului și prevenirea pierderii podoabei capilare.