🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cele mai faine și eficace remedii naturiste pentru atenuarea primelor simptome de răceală și gripă

14:57:58 PM EEST

Cele mai faine și eficace remedii naturiste pentru atenuarea primelor simptome de răceală și gripă

Calendarul trădează apropierea sezonului rece, care va aduce cu el și primele viroze – punctuale ca de fiecare dată, posibil și unele complicații dacă nu sunt tratate la timp. Pentru a sprijini organismul, pot fi de folos câteva tratamente naturiste pentru răceală și gripă.

Ca de obicei, luna septembrie ne amintește că orice-am face, nu putem stopa ciclicitatea anotimpurilor. Odată cu toamna, trebuie să ne pregătim să înfruntăm temperaturile scăzute, un adevărat paradis pentru germenii responsabili de virozele tipice care chinuie căile respiratorii.

Așa cum la exterior, doar o îmbrăcăminte potrivită ferește corpul de vânt și frig, și la interior, vor fi de ajutor o serie de măsuri. Nu e doar despre alimentație vorba, ci și despre remedii naturale care protejează organismul fără să-l încarce cu toxine așa cum se întâmplă cu medicația clasică.

Idei de tratamente naturiste pentru răceală și gripă 

Ne-ar fi imposibil să descriem toate remediile în măsură să țină în frâu simptomele nasoale ale afecțiunilor respiratorii și să le grăbească vindecarea.

Vom menționa totuși câteva în care credem. Funcționează și nu prezintă efecte colaterale asupra ficatului, așa cum, pe termen lung, se întâmplă cu medicamentele de sinteză.

Ierburi aromatice pentru ameliorarea inflamațiilor 

Salvia, rozmarinul și cimbrișorul, separate sau împreună, sunt indicate pentru dezinfectarea mucoaselor tractului respirator și reducerea inflamațiilor. Se pot consuma sub formă de ceaiuri infuzabile, mai multe căni pe zi sau de câte ori este nevoie.

Lapte cald, miere și propolis pentru tuse și dureri de gât

Mierea este considerată un optim sedativ, cu acțiune benefică pentru tusea seacă inclusiv la copii. Propolisul, printre cei mai eficienți antibacterieni naturali, combate mulți viruși de sezon. Combinate cu lapte cald, mierea și propolisul reușesc să reducă simptomele gripale.

Oțet de mere pentru roșu în gât

Oțetul de mere are optime proprietăți imunostimulante, antibacteriene și antiinflamatoare, pe lângă acțiunea diuretică și remineralizantă. Dacă într-un pahar cu apă se amestecă 2 linguri de oțet, băutura utilizată pentru gargară va ameliora infecțiile gâtului.

Usturoi pentru combaterea patogenilor

Cu o reputație terapeutică de tot respectul, usturoiul rămâne printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru răceală și gripă. Datorită alicinei – potent antibiotic și antibacterian, întărește imunitatea, ajutând la combaterea virușilor, fungilor și bacteriilor.

Ardei iute pentru eliberarea mucozităților

Un alt ingredient prezent în orice bucătărie, dar și printre remediile antivirale este ardeiul iute. Bogat în vitamina C și capsaicină, vine în sprijinul mecanismelor imunitare. Totodată, ca mucolitic, stimulează producerea mucusului în caz de răceli însoțite de nas înfundat.

Usturoi și oțet pentru febră

Optim antibiotic natural, usturoiul recompensează organismul și ca remediu antipiretic. Se poate bea 1 cățel de usturoi pe stomacul gol. Sau se poate tăia și fierbe în jumătate de pahar cu lapte.

Tot o acțiune antifebrilă are și oțetul de mere, care se poate folosi pentru băi calde de picioare. Sau, împreună cu 1 mână de sare grunjoasă, se poate adăuga în cada de baie.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Nu în ultimul rând, ameliorarea simptomelor gripei și răcelii este posibilă cu remediile noastre din Pachetul Răceală Gripă, indicat începând cu vârsta de 7 ani.

O cură completă cu ceaiul și siropul din gama Respiratorus, tinctura de propolis și siropul vitaminizant ajută la creșterea rezistenței organismului și tratarea virozelor de sezon încă de la primele simptome.

Pentru a fi bine mâine, comandă de azi Pachetul Răceală Gripă!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
12 Reviews
205,00 lei 133,00 lei
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Respiratorus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (12 zile)

18 Recenzii
24,00 lei 16,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Propolis 20ml, faunusplant.ro
Tinctura Propolis 20ml

Tinctura simpla · Lichid · 20ml

22 Recenzii
25,00 lei 19,00 lei
Magazin naturist, Sirop Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Respiratorus 200ml

Sirop · 200ml

26 Reviews
33,00 lei 21,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
23 Reviews
33,00 lei 21,00 lei