🎁 Spray Țânțaricus CADOU la toate comenzile de minim 99 lei! Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Plante cu efect anxiolitic pentru astenia de primăvară

14:59:48 PM EEST

Plante cu efect anxiolitic pentru astenia de primăvară

Primăvara nu vine doar cu temperaturi rezonabile, soare timid și ghiocei, vine și cu astenie sau oboseală psiho-fizică. Însă această stare nu trebuie să te sperie, mai ales pentru că există plante cu efect anxiolitic care te ajută să o gestionezi mai bine.

Astenia este doar o stare normală pe care o experimentezi la trecerea dintre anotimpuri. De ce? Pentru că organismul tău are nevoie să se obișnuiască cu schimbările care apar, indiferent că vorbim despre condiții meteorologice specifice, temperaturi mai ridicate sau alergii. 

Iar trecerea de la iarnă la primăvară nu este ușoară. Tot bioritmul se modifică, zilele devin mai lungi, nopțile mai scurte. Astfel, este redus și timpul de odihnă. Organismului tău nu-i este ușor să facă trecerea spre noua rutină. 

Așa că, oferă-i un pic de ajutor din inima naturii și folosește tratamente naturiste pentru astenia de primăvară de la Faunus Plant. Produse 100% naturale, obținute prin prelucrare manuală, plantele cu efect anxiolitic acționează ca un înlocuitor pentru Xanax. Așa că nu-ți face griji de efecte adverse. Bucură-te de starea de bine pe care o meriți.

Află care sunt simptomele acestei stări și aplică remedii naturale eficiente din plante medicinale și aromatice create de străbunii noștri și testate de generații întregi.

Simptomele asteniei de primăvară

Îți spuneam într-un articol precedent că astenia nu este o boală sau o afecțiune, așa cum sunt tentate multe persoane să creadă. Este o stare, o senzație generală de oboseală, marcată în principal prin lipsa energiei și un somn agitat. Iar faptul că astenia de primăvară este prezentă doar la femei, nu și la bărbați, este un mit.

În plus, mai trebuie să știi că manifestările și simptomele asteniei de primăvară seamănă, sau, mai bine zis, sunt înrudite cu simptomele tulburării anxioase. De aceea, plantele cu efecte anxiolitice te pot ajuta.

Simptome ale oboselii psiho-fizice pe care trebuie să le cunoști:

 • dureri abdominale, 
 • dureri de cap,
 • confuzie, 
 • tulburări de somn, 
 • oboseală musculară,
 • pierderea vitalității, 
 • toleranță scăzută la zgomote,
 • toleranță scăzută la lumină, 
 • amețeli, 
 • palpitații, 
 • epuizare fizică,
 • irascibilitate.

  Desigur, simptomele variază de la o persoană la alta, însă, potrivit studiilor, acestea sunt cele mai des întâlnite. 

  Plante cu efect anxiolitic pentru ameliorarea asteniei de primăvară 

  Acum că știi simptomele asteniei, trebuie să cunoști și cum o poți ameliora. 

  Noi, cei din echipa Faunus Plant, îți punem la dispoziție întreaga putere tămăduitoare a plantelor medicinale sub forma remediilor naturiste pentru ameliorarea asteniei. Află și tu care sunt plantele care te pot ajuta să gestionezi mai bine trecerea dintre anotimpuri.

  Sunătoarea, înlocuitor natural pentru Xanax 

  Sunătoarea este o plantă specială, cu efect anxiolitic, care ameliorează rapid simptomele asteniei de primăvară, cum ar fi:

  • irascibilitatea,
  • palpitațiile, 
  • durerile de cap,
  • durerile de stomac, 
  • tulburările de somn. 

   Compusul activ din sunătoare, hipericina, are efecte antidepresive și calmante. Găsești sunătoarea și alte plante tămăduitoare în Ceaiul Rețete Tradiționale.

   Lavanda, planta cu efect anxiolitic

   Lavanda este recunoscută ca sedativ nervos, antispastic și calmant. Iar extractul hidroalcoolic sub formă de tinctură de lavandă te ajută să gestionezi mai ușor stările cauzate asteniei de primăvară. 

   Ceai cu tei pentru simptomele asteniei de primăvară

   Teiul este un remediu naturist cu beneficii notabile în tulburările de somn, una dintre principalele simptome ale asteniei. De aceea se regăsește în topul nostru de plante cu efect anxiolitic.

   În combinație cu talpa-gâștei, teiul reglează bătăile inimii, având efect calmant și antidepresiv.

   Ceaiul Nervocalmus de la Faunus Plant conține:

   • talpa-gâștei,
   • tei,
   • lavandă, 
   • conuri de hamei,
   • păducel.

    Toate aceste plante anxiolitice contribuie atât la prevenirea, cât și la tratarea simptomelor de astenie. Pentru rezultate bune, îți recomandăm să iei ceaiul Nervocalmus împreună cu tinctura Nervocalmus. Sau, poți alege pachetul Depresii, Insomnii, Stres care conține atât tinctura cât și ceaiul Nervocalmus. 

    Descoperă și alte remedii naturiste din plante cu efect anxiolitic atent selecționate în magazinul online Faunus Plant. Bucură-te de o stare de bine și treci cu brio de stările de oboseală asociate cu trecerea dintre anotimpuri.

    Produse recomandate

    Pachet Depresii, Insomnii, Stres
    Pachet Depresii, Insomnii, Stres
    Pachet Depresii, Insomnii, Stres

    Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

    4 Recenzii
    179,40 lei 152,50 lei
    Tinctura Nervocalmus 200ml
    Tinctura Nervocalmus 200ml
    Tinctura Nervocalmus 200ml

    Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

    8 Recenzii
    39,90 lei
    Ceai Nervocalmus 90g
    Ceai Nervocalmus 90g
    Ceai Nervocalmus 90g

    Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

    13 Recenzii
    19,90 lei
    Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g
    Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g
    Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g

    Diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

    16 Recenzii
    30,90 lei
    Tinctura Lavanda 200ml
    Tinctura Lavanda 200ml

    Sedativ nervos, diuretic, coleretic-colagog, antiseptic, antispastic, analgezic, calmant, cicatrizant.

    5 Recenzii
    32,90 lei