Beneficiile somnului: de ce este important să dormi bine?

Astăzi discutăm despre beneficiile somnului. Un somn bun poate face minuni la casa omului. Chiar ajută să te simți o altă persoană. Parcă mai cu energie și mai cu poftă de viață, mai cu zâmbetul pe buze, gata să „muți munții din loc”.
Te invităm să afli din cadrul acestui material informații despre importanța somnului, care sunt beneficiile pe care le oferă, câte ore de somn sunt necesare și ce afecțiuni poate cauza lipsa acestuia.
Cuprins
- Câte ore de somn sunt necesare?
- Care sunt beneficiile somnului?
- Remediile Faunus Plant pentru îmbunătățirea somnului
Câte ore de somn sunt necesare?
Organismul uman este reglat biologic să urmeze ciclul natural al zilei și al nopții (ritmul circadian). Din acest motiv, ideal ar fi să ne culcăm devreme și să ne trezim odată cu răsăritul. De obicei, odată cu apusul, corpul nostru începe să se relaxeze și să intre în ritmul de somn.
Află și despre rolul melatoninei și legătura ei cu somnul.
Pentru a te odihni corespunzător, este bine să îți stabilești un program care să respecte atât nevoile tale de somn, cât și ora de trezire. De exemplu, dacă trebuie să te trezești la 6:00 și ai nevoie de cel puțin șapte ore de somn, este recomandat să adormi înainte de ora 23:00.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Care sunt beneficiile somnului?
Odihna este indispensabilă pentru buna funcționare a organismului, având beneficii atât asupra sănătății fizice, cât și asupra echilibrului mental. Un somn de calitate întărește sistemul imunitar și ajută la menținerea energiei pe parcursul zilei.
Împreună cu o dietă echilibrată și activitate fizică regulată, somnul reprezintă unul dintre pilonii esențiali ai unei vieți sănătoase.
Așadar, cu ce te alegi de pe urma unui somn odihnitor?
Îmbunătățirea memoriei și a concentrării
În timpul somnului, amintirile se consolidează. Din memoria pe termen scurt, se transferă în cea pe termen lung. În plus, creierul anulează toate acele conexiuni de prisos și le întărește pe cele care sunt utile, așa încât înmagazinează doar ce are nevoie.
În mod similar se întâmplă și cu concentrarea. Incredibil ori nu, creierul rămâne activ și participă la diverse acțiuni, iar pe altele le stimulează. Așa se explică, poate, de ce după o noapte albă capacitatea de concentrare este mult diminuată / îngreunată.
Gestionarea stresului
Somnul insuficient ca număr de ore duce la epuizare. Ba mai mult, ridică nivelul de stres și încurajează acumularea toxinelor. Și când te gândești că stresul rămâne factor de risc pentru o mulțime de afecțiuni, odihna este cu atât mai importantă.
Poți încerca să combați stările de insomnie cu ajutorul beneficiilor oferite de natură precum suplimentele pentru anxietate și stres.
Ameliorarea durerilor
Odihna vine și în sprijinul persoanelor nevoite să suporte durerea cronică, în sensul că somnul reduce percepția durerii. În schimb, privarea de somn afectează pragul de suportabilitate. Din cauza oboselii, corpul simte durerea mai intens și o tolerează mai greu.
Menținerea formei fizice
În timpul somnului se produce leptină, un hormon care favorizează senzația de sațietate. De cealaltă parte a ”baricadei” se află grelina, hormonul asociat cu stimulul de foame. De aici tendința de a lua proporții a celor care nu dorm destul.
Produse recomandate
Remediile Faunus Plant pentru îmbunătățirea somnului
Dacă te confrunți cu lipsa unui somn odihnitor, o idee bună ar fi să te orientezi către suplimentele noastre.
Din fericire, există o serie de remedii naturiste pentru insomnie la care poți apela oricând.
Acestea sunt inspirate din poțiunile pe care le făceau bătrânii odinioară, care se bucurau de puterea plantelor tămăduitoare. Încearcă remedii precum tinctura Nervocalmus, tinctura de lavandă sau tinctura de păducel.
Nu în ultimul rând, am pregătit inclusiv un material despre igiena somnului.
Oricine trece uneori prin momente în care nu se poate bucura de un somn odihnitor. Folosind produsele Faunus Plant, poți să te bucuri de beneficiile somnului!