ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

🤩 20% Reducere la top produse și pachete! Vezi produse

De ce este important să dormi bine?

De ce este important să dormi bine?

Faunus plant ro Admin |

Un somn bun poate face minuni la casa omului. Chiar ajută să te simți o altă persoană. Parcă mai cu energie și mai cu poftă de viață. Parcă mai cu zâmbetul pe buze, parcă gata să muți munții din loc.

Percepțiile nu te înșală. Există diverse explicații. Dar cu ce te alegi de pe urma unui somn odihnitor?

Avantajul #1: Îmbunătățirea memoriei...

În timpul somnului, amintirile se consolidează. Din memoria pe termen scurt, se transferă în cea pe termen lung. În plus, creierul anulează toate acele conexiuni de prisos și le întărește pe cele care-i sunt utile, așa încât să înmagazineze doar ce are nevoie.

Avantajul #2: ... Și concentrării

În mod similar se întâmplă și cu concentrarea. Incredibil ori nu, creierul rămâne activ și participă la diverse acțiuni, iar pe altele le stimulează. Așa se explică, poate, de ce după o noapte albă capacitatea de concentrare este mult diminuată / îngreunată.

Avantajul #3: Atenuarea stresului

Somnul insuficient ca număr de ore sau nesatisfăcător duce la epuizare. Ba mai mult, ridică nivelul de stres și încurajează acumularea toxinelor. Și când te gândești că stresul rămâne factor de risc pentru o mulțime de maladii, odihna este cu atât mai importantă.

Avantajul #4: Protecție împotriva bolilor

Cu doza potrivită de somn, se fortifică barierele sistemului imunitar, iar tensiunea arterială rămâne între limite acceptabile. În sens contrar, deficitele pot însă atrage tulburări ce pun în pericol sănătatea, mărind riscurile de afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune și diabet.

Avantajul #5: Ameliorarea durerilor

Odihna vine și în sprijinul persoanelor nevoite să suporte durerea cronică, în sensul că îi reduce percepția. În schimb privarea de somn afectează pragul de suportabilitate. Din cauza oboselii, corpul simte durerea mai intens și o tolerează mai greu.

Avantajul #6: Menținerea formei fizice

Cu măcar 7 ore pe noapte, reduci riscurile de îngrășare. În timpul somnului se produce leptină, un hormon care favorizează senzația de sațietate. De cealaltă parte a ”baricadei” se află grelina, hormonul asociat cu stimulul de foame. De aici tendința de a lua proporții a celor care nu dorm destul.

Recomandări

Oricare dintre motivele anterioare ar trebui să fie îndeajuns pentru a te preocupa mai mult de calitatea și durata somnului.

Dacă întâmpini dificultăți să adormi, dacă la trezire, în ciuda numărului de ore, îți simți corpul obosit, nu te resemna, acționează! Pachetul Depresii, Insomnii, Stres îți poate da o mână de ajutor în vederea prelungirii duratei somnului și îmbunătățirii calității sale!