Am putea spune că somnul liniștit vine întotdeauna după o zi liniștită. Însă, dacă te confrunți cu parasomnii, adică tulburări ale somnului, e momentul să iei măsuri.
Pavorul nocturn și coșmarurile sunt printre cele mai des întâlnite și deranjante parasomnii care afectează atât persoanele tinere cât și cele adulte.
Știm că unele zile te pot copleși, de aceea am vorbit mai jos, în detaliu, despre cum poți trata în mod natural cele două tulburări ale somnului amintite mai sus.
Cum se manifestă pavorul nocturn?
Pentru început, să ne amintim care sunt etapele somnului:
- faza REM – cu mișcări rapide ale ochilor, în care se produc visele;
- faza de somn profund.
Pavorul nocturn este o tulburare a somnului profund, ceea ce înseamnă că se manifestă în prima parte a nopții. Afecțiunea este caracterizată printr-o stare puternică de teamă generală. E posibil chiar ca persoana afectată de această parasomnie să pară trează, să țipe ori să aibă un ritm accelerat al respirației și un puls mărit. Cu toate acestea, în tot acest timp, persoana doarme.
Practic, și tu poți trece prin astfel de momente fără să știi, pentru că dimineața nu-ți vei mai aminti episodul.
Pavorul nocturn se întâlnește, în special, la persoanele de vârste fragede. Desigur, atunci când apare la bebeluși, spre exemplu, afecțiunea îi alarmează pe părinți.
Cu toate acestea, poți sta liniștit dacă observi simptomatologia specifică pavor nocturn la copii. Chiar și în cazul tău, dacă partenerul îți spune că suferi de tulburarea de somn, nu există motive de îngrijorare. Asta pentru că nu semnalează alte probleme în organism, ci doar nevoia unui somn mai odihnitor.
Cum obții acest lucru? Lăsând stresul și grijile mărunte de o parte. Există tratamente naturiste care elimină stările de anxietate și asigură un somn odihnitor.
Ce este de fapt coșmarul?
Tot din categoria parasomniilor face parte și coșmarul. Cel mai simplu îl putem defini ca fiind un vis urât, care provoacă teamă și senzații de înăbușire. El este specific fazei REM a somnului, și poate aduce cu sine chiar și atacuri de panică.
Cu siguranță și tu ai trecut măcar o dată printr-un astfel de vis înspăimântător. Când ai un coșmar, te trezești întotdeauna cu bătăi ale inimii accelerate și transpirație abundentă.
Stările depresive și anxioase pot cauza apariția mai frecventă a coșmarurilor. De aceea este important să știi că poți trata natural și depresia, insomniile sau stările anxioase.
Tratamente naturale pentru parasomnii
Din fericire, parasomniile nu sunt afecțiuni grave. Spre exemplu, pavorul nocturn manifestat în copilărie trece de la sine pe măsură ce persoana se maturizează.
Cu toate acestea, atunci când calitatea somnului îți este afectată semnificativ, starea de bine generală se degradează.
Chiar și trezirile dese pe durata nopții pot crea stări de anxietate în care simți că nu te-ai odihnit suficient. Ei bine, toate problemele cauzate de pavor nocturn și coșmaruri pot fi ameliorate simplu, cu ajutorul tratamentelor naturiste.
Luptă cu parasomniile cu Gama Nervocalmus
În catalogul Faunus Plant ți-am pregătit produse obținute din plante alese atent și procesate 100% manual. Astfel, te bucuri de beneficiile plantelor medicinale pentru un somn liniștit indiferent de starea ta de spirit.
Atât ceaiul cât și tinctura au la bază următoarele ingrediente:
- lavandă;
- talpa-gâștei;
- tei;
- hamei.
Împreună, plantele au efect calmant și sedativ. Pe scurt, te ajută să elimini stările anxioase care stau la baza celor mai frecvente parasomnii.
Cum te ajută Tinctura Nervocalmus să ai un somn liniștit
Tinctura pentru un somn odihnitor contribuie la buna funcționare a sistemului nervos. Ea ameliorează stările depresive și te ajută să reduci stresul din viața ta.
Atenție! Deși ea este indicată pentru a scăpa de pavor nocturn și coșmaruri, nu este recomandată copiilor sub 12 ani.
O cană de ceai pe zi, ține coșmarurile departe
Dar nu orice tip de ceai. Vorbim despre ceaiul Nervocalmus, care reduce tensiunile psihice și îmbunătățește durata și calitatea somnului.
Pentru rezultate optime, prepară-ți o cană de 200 ml de apă, în care să adaugi 2 lingurițe din ceaiul Nervocalmus. Bea infuzia rezultată de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.
Tincturi din plante care ajută la un somn liniștit
Pe lângă produsele din gama Nervocalmus, există și alte tincturi care te ajută să te odihnești fără să ai parte de coșmaruri sau pavor nocturn.
- Tinctura de lavandă – efectul calmant al produsului se resimte prin faptul că îți protejează organismul de stres;
- Tinctura de valeriană – este recomandată pentru afecțiunile care apar pe fond nervos deoarece are efect sedativ și de relaxare a organismului.
Descoperă produsele noastre prelucrate manual care te ajută mai bine să ai un somn fără probleme. Bucură-te de nopți liniștite și de un organism odihnit în fiecare zi.