Vine Moșul🎅 Ai2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Melatonina si somnul: Ce este melatonina si ce rol are in organism?

Melatonina si somnul: Ce este melatonina si ce rol are in organism?

Faunus plant ro Admin |

Ce este melatonina și, mai ales, care este rolul melatoninei în organism?

Dacă nu știi în ce mod lipsa ei afectează corpul, în articolul de astăzi vei afla care este legătura dintre melatonină și somn, precum și alte informații importante despre remediile naturiste prin care poți combate stările de insomnie și de anxietate.

Ce este melatonina și ce legătură are cu calitatea somnului?

Cine are deja probleme cu somnul, foarte probabil că a mai auzit despre melatonină sau a folosit produse naturiste din plante medicinale pentru sistemul nervos.

Zi de zi, organismul uman sintetizează melatonină, un hormon, secretat de epifiză (glanda pineală). Substanța este esențială în reglarea somnului și în restabilirea echilibrului dintre starea de somn și cea de veghe (ritmul circadian).

Pe măsură ce se înaintează în vârstă, sinteza melatoninei se reduce. De asemenea, același rezultat se obține și în cazul expunerii la lumină pe timp de noapte. Iar când melatonina are un nivel scăzut în organism, pot să apară episoade precum insomniile

În plus, o noapte în care nu te odihnești în mod cored poate produce apariția sau acutizarea stărilor de anxietate ori a depresiei. 

Care este rolul melatoninei?

Permițându-i organismului să se adapteze la mediul extern, melatonina este considerată un ceas biologic, ajutând la:

  • Reglarea ritmului circadian;
  • Protejarea sistemului nervos;
  • Atenuarea efectului de jet lag.

    Practic, devine un semnal care informează corpul că e întuneric și că e momentul să se odihnească sau să doarmă.

    Totuși, deși poate părea un somnifer natural, nu este.

    Cum nu este nici hipnotic, nu generează dependență, așa cum se întâmplă cu hipnoticele tradiționale, putând fi recomandată copiilor și adolescenților, sub formă de suplimente.

    Dar substanța îndeplinește și alte funcții, aparte de cele asociate cu somnul, cum ar fi stimularea sistemului imunitar și combaterea tumorilor.

    De pildă, un studiu publicat în Pub Med evidențiază modul în care hormonul are capacitatea să favorizeze moartea celulelor cancerigene.

    Într-un alt studiu, apărut în revista Plos One, cercetătorii arată că substanța reușește să oprească dezvoltarea vaselor sanguine în celulele tumorale.

    Remedii naturiste pentru somn liniștit, de la Faunus Plant

    Unele plante medicinale, utile în cazul insomniilor, ajută la relaxarea sistemului nervos și cardiovascular, facilitând senzația de somn și îmbunătățindu-i calitatea în maniera ”blândă”.

    Din magazinul online Faunus Plant, din secțiunea Sistem Nervos, cu această ocazie, recomandăm Tinctura Lavandă și Pachetul Depresii, Insomnii, Stres. Pachetul include ceaiuri și tincturi Nervocalmus, realizate după rețete tradiționale, prin prelucrare manuală și verificate de-a lungul timpului în tratarea eficientă a stărilor de stres, anxietate și insomnii.

    Produsele, pe bază de plante medicinale (talpa-gâștei, hamei, păducel, tei, lavandă) cu proprietăți sedative, hipotensive, calmante și antidepresive, sunt 100% naturale, preparate prin prelucrare manuală, avizate intern și certificate internațional.

    Notă: acest articol, publicat inițial în data de 12 mai 2021, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.