🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce proprietăți minunate are feniculul? De ce merită consumat?

14:56:03 PM EEST

Ce proprietăți minunate are feniculul? De ce merită consumat?

Este o plantă hipocalorică, cu gust dulceag, minunat. Adică se împacă bine cu dietele. Și este bine acceptată chiar și de către cine are gusturi mai pretențioase.

În plus, ajută mecanismele digestive. Deci, dacă ai o problemă de acest gen, pregătește-ți o salată cu fenicul sau o altă rețetă inspirată din dieta mediteraneană. Și de ce nu, caută un preparat pe bază de plante medicinale.

Dar acestea nu sunt singurele motive să consumi feniculul ca atare. Sau inclus în produse fitoteraputice. Întrucât nu e bun doar să fie gătit, ci și ca remediu naturist, de un real folos organismului.

Ce motive ai să consumi fenicul?

Ca înfățișare, se aseamănă cu anasonul, chimenul și mărarul. Toate, din aceeași mare familie, Apiaceae. Și ca plante aromatice, apar frecvent în rețetele gastronomice.

Dar nu despre gătit îți vom povesti, ci despre câteva dintre cele mai interesante și totodată utile efecte ale feniculului.

Diuretic și depurativ

Este un diuretic natural cu efecte depurative. Datorită conținutului scăzut de sodiu, vine în sprijinul cui are probleme de retenție hidrică și de celulită. Pe când concentrația ridicată de apă și potasiu, favorizează diureza.

Digestiv și carminativ

Proprietățile digestive și carminative îi sunt cunoscute din Antichitate. Planta reușește să contracareze procesele de fermentație, reducând gazele intestinale și ajutând la combaterea balonărilor.

Nu degeaba apare integrat în ceaiuri împotriva colicilor pentru bebeluși. Tocmai pentru că favorizează eliminarea aerului din intestin, o problemă ce atrage după sine oceane de lacrimi și nopți nedormite în primele luni de viață.

De asemenea:

 - Stimulează peristaltismul intestinal, înlăturând problemele de constipație;
 - Încurajează producerea sucurilor gastrice și a bilei;
 - Reduce inflamația stomacului și intestinului (este potrivit și în sindromul intestinului iritabil);
 - Facilitează corecta absorbție a nutrienților.

Echilibrare hormonală

Estrogenii se găsesc în mod natural în fenicul, aspect ce justifică efectul de balansare a valorilor hormonale feminine:

 - Rol central în reglarea ciclului menstrual;
 - Impact asupra capacității de procreare.

Controlarea greutății

La cele 31 de calorii / 100 grame, dă o mână de ajutor cui vrea să slăbească. Pe de altă parte, bogăția de fibre alimentare (3,1 g / 100 g) îi justifică o poziție de seamă printre alimentele super sățioase și care reduc apetitul.

Cu alte cuvinte, poate deveni un optim aliment pentru cine ține la forma fizică și vrea o ”corecție” a siluetei.

Imunostimulant

Trăgând cu ochiul înspre tabelul cu valori nutriționale USDA, vei înțelege că reprezintă și o sursă excelentă de vitamina C (12 g / 100 g).

Acidul ascorbic sau vitamina C, aparte acțiunea de stimulare a imunității, este un potent antioxidant, cu o contribuție serioasă în protecția celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Expectorant

Feniculul își dovedește utilitatea și în ce privește aparatul respirator, mai exact în caz de bronșite și tuse. Totul se explică prin prezența compușilor cu activitate expectorantă.

În special semințele ajută la eliminarea secrețiilor, la eliberarea căilor respiratorii, garantând recuperarea mai rapidă.

Ar mai fi multe de spus despre fenicul, aliment sau remediu terapeutic. Însă cu alte completări și detalii vom reveni cu alte ocazii. Așa că, nu te îndepărta prea tare de postările noastre!

Nu pierde nici ocaziile să-ți faci plinul de sănătate cu ajutorul produselor Faunus Plant, disponibile în magazinul online!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

23 Reviews
269,00 lei 188,00 lei
Magazin naturist, Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural, faunusplant.ro
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

154 Reviews
245,00 lei 147,00 lei
Magazin naturist, Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului, faunusplant.ro
Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului

Cu efecte puternice împotriva căderii părului, loțiunea Capilarus întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, înlătură mătreața și, cel mai important, previne căderea părului.

23 Reviews
153,00 lei 122,00 lei