Ce se întâmplă când ai un sistem imunitar slăbit? Cum recunoști semnalele de alarmă?
Sistemul imunitar are rolul să asigure protecție împotriva virușilor, bacteriilor, germenilor și să formeze bariere de apărare împotriva maladiilor. Dacă mecanismul își pierde din forță, nu-și mai îndeplinește ”îndatoririle” cum trebuie. Iată câteva dintre manifestările care ar trebui să te pună pe gânduri:
1. Oboseală accentuată, fără motive aparente
Stările de epuizare și slăbiciune pot avea variate cauze. Generate de efortul fizic și intelectual sunt considerate normale. În acest caz, se rezolvă de la sine după o noapte de odihnă. Însă dacă zi de zi te trezești fără vlagă, dacă orice mișcare / activitate te obosește, poate fi vorba despre un mesaj prin care organismul încearcă să te înștiințeze că ai imunitatea la pământ.
2. Infecții recurente, care se repetă frecvent
Nici infecțiile nu trebuie să te pună în alertă decât dacă se repetă cu o anumită frecvență. Poate fi vorba despre infecții recurente la nivelul aparatui urinar, cavității orale, sistemului digestiv, etc. Dacă deseori te îmbolnăvești de cistită, dacă ai de-a face cu înroșirea pielii și cu mâncărimi, etc., posibil că sistemul imunitar se străduiște să-ți comunice că ceva nu este în regulă cu el.
3. Cicatrizarea foarte lentă a rănilor
Fără să prestezi muncă fizică, nu este exclus să ai de-a face cu leziuni ale pielii. Dacă procesul de cicatrizare are loc cu încetinitorul, oricât de superficială este rana, poate fi ”vina” imunității. Indiferent dacă este vorba despre tăieturi adânci, de arsuri grave sau de o simplă zgărietură, dacă leziunea întârzie să se vindece, problema poate fi legată de un deficit de funcționare a imunității
4. Rarefierea podoabei capilare
Un alt posibil simptom cu mari șanse să devină un semnal de alarmă pentru imunitatea slăbită este căderea exagerată a firelor de păr. Condiția este să se excludă alte cauze responsabile. Spre deosebire de celelalte manifestări, reducerea volumului podoabei capilare este cea mai debilitantă. Se răsfrânge cel mai mult în cotidianitate și poate compromite desfășurarea normală a vieții de zi cu zi.
Reține!
Simptomele care certifică scăderea rezistenței sistemului imunitar nu se rezumă doar la cele prezentate, ci pot continua cu:
- Răceli, viroze, dureri de gât frecvente;
- Declanșarea unor alergii;
- Lipsă de luciditate mentală;
- Bufeuri de căldură, etc.
Pentru consolidarea scuturilor de protecție ale organismului, încearcă pachetul pentru imunitate! Iar în scopul ameliorării unor simptome, îți recomandăm și alte preparate:
- Uleiul de masaj energizant;
- Pachetul afecțiuni renale;
- Pachetul căderea părului;
- Pachetul acnee, eczeme.