Leacuri bătrânești pentru diaree: soluții naturale

Astăzi discutăm despre leacuri bătrânești pentru diaree. Fiecare persoană s-a confruntat, cel puțin o dată-n viață, cu disconfortul cauzat de diaree.
Tulburarea poate fi însoțită de balonări, crampe abdominale, dureri de burtă și greață, pe lângă senzație de epuizare, stare generală proastă și uneori febră.
Dacă ți se mai întâmplă, înainte să dai buzna la farmacie sau la dulăpiorul cu medicamente, poți ameliora și combate problema cu câteva plante cu efect terapeutic.
Cuprins
- Despre leacuri bătrânești pentru diaree
- Cele mai bune plante pentru diaree
- Leacuri bătrânești pentru diaree. Recomandări Faunus Plant
Despre leacuri bătrânești pentru diaree
Diareea este o afecțiune gastrointestinală comună, caracterizată prin scaune frecvente și apoase, însoțite de crampe abdominale. Aceasta poate fi acută, având o durată de până la două săptămâni, sau cronică, când persistă mai mult timp.
Drept urmare, în primă fază este recomandat să lași organismul să elimine virusul contractat și să nu încerci oprirea afecțiunii gastrointestinale. Dacă lucrurile nu se liniștesc, poți interveni folosind leacuri bătrânești, care vindecă organismul fără să declanșeze reacții adverse.
E important să înveți cum se poate ajusta digestia în mod natural. Din fericire, diareea poate fi ameliorată cu ajutorul unor remedii naturiste eficiente. Un remediu de bază este ceaiul de mentă, recunoscut pentru efectele sale calmante asupra stomacului.
Un alt leac tradițional este orezul fiert și apa de orez, care ajută la absorbția excesului de lichid din intestine. Merele coapte sunt și ele recomandate, deoarece conțin pectină, o fibră care reglează digestia.
Nu trebuie uitată nici supă de morcovi, care oferă substanțele nutritive necesare pentru refacerea organismului.
Cele mai bune plante pentru diaree
Așadar, iată ce poți face pentru oprirea diareei și ce remedii naturiste pot fi utile, pe lângă ceaiul de mentă sau orezul, care sunt cel mai des folosite în această situație:
Afine
Afinele sunt foarte eficiente în tratarea diareei și a altor tulburări gastrointestinale precum indigestiile. Este meritul compușilor cu acțiune antibacteriană și astringentă, ambele efecte favorizând refacerea tranzitului.
Chiar dacă le-a trecut sezonul, poate ți-ai făcut o rezervă de afine la congelator. Ca alternativă, merg de minune și frunzele uscate, sub formă de ceai sau tinctura de afin.
Fenicul
Este unul din cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru diaree. În general, lumea îi cunoaște potențialul în mecanismele digestive, mai ales cine are copii mici, întrucât există băuturi speciale pe bază de fenicul, pentru tratarea colicilor.
Utilizările sale în fitoterapie sunt destul de ample, cuprinzând remedii sugerate pentru combaterea unor simptome asociate diareei, ca de exemplu balonările.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant? Abonează-te acum!
Crețișoară
Datorită proprietăților sale medicinale, crețișoara este populară în problemele tipic feminine (tulburări hormonale), la orice vârstă. Dar pentru acțiunea astringentă, devine la fel de utilă și în tratarea diareei.
Ca produs fitoterapeutic, o poți încerca în varianta de tinctură de crețișoară, un supliment natural, obținut prin prelucrare manuală.
Ghimbir
De cele mai multe ori, diareea poate fi o urmare a unei indigestii. Aici intervine ghimbirul, care ameliorează crampele și durerile abdominale și permite recuperarea funcționării optime a digestiei.
Doritorii, care nu au o problemă cu gustul particular, pot mesteca o bucățică din rădăcina de ghimbir. De asemenea, pot prepara un ceai pe bază de ghimbir, miere și lămâie. Combinația celor 3 ingrediente contribuie la:
- Reintegrarea parțială a lichidelor pierdute;
- Revitalizarea organismului slăbit;
- Calmarea inflamațiilor intestinale.
Nu mai puțin eficace este siropul de ghimbir . Ți-l recomandăm cu drag ca tonic general în combaterea stărilor de greață.
Să nu uităm că hidratarea este esențială în această perioadă, iar consumul de ceaiuri și supe poate preveni deshidratarea. Dacă simptomele persistă mai mult de două zile, este recomandat un consult medical.
Produse recomandate
Leacuri bătrânești pentru diaree. Recomandări Faunus Plant
În combaterea acestei afecțiuni gastrointestinale, multe persoane se orientează către remedii naturiste, bazându-se pe cunoștințele transmise din strămoși.
Trebuie spus că toate aceste leacuri bătrânești pentru diaree pot varia de la infuzii de plante la suplimente naturiste pentru afecțiuni gastrice.
Te poți orienta inclusiv către Pachetul stomac sănătos, afecțiuni gastro-intestinale. Acest pachet cu ceai și tinctură contribuie la:
- funcționarea normală a tractului gastrointestinal;
- eliminarea disconfortului digestiv;
- normalizarea secreţiei de suc gastric.
Din când în când, este recomandat să alegi suplimente pentru detoxifierea organismului, astfel încât să ai grijă de corpul tău exact așa cum merită.
Cam atât despre cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru diaree. Îți dorim multă sănătate!