🚚 Transport Gratuit + 🎁 Sirop Macese 200ml Cadou la comenzi de peste 149 Lei.

Coșul dvs. este gol

Cum se poate ajuta digestia în mod natural?

14:57:18 PM EEST

Cum se poate ajuta digestia în mod natural?

Azi va fi despre digestie, în particular, despre câteva remedii pentru îmbunătățirea digestiei, una dintre acele funcții problematice, ce ne dau de furcă după ce ne îndopăm cu bunătăți, așa ca acum, de Sărbătorile Pascale.

Dar omul cât trăiește învață.

Remedii pentru îmbunătățirea digestiei

Cu o digestie lentă se poate trăi. Mai cu chiu, mai cu vai…

Însă cu mici intervenții și câteva remedii naturale, oricine poate scăpa de arsuri, de balonări, de crampe și de întregul set simptomatic care însoțește dificultatea de a digera. Desigur, atâta vreme cât nu există patologii serioase în spate.

Ceva cald pe abdomen

Este cea mai la îndemână soluție, în sensul că nu ai nevoie decât de un obiect cald, așezat la nivelul stomacului.

Poate fi vorba despre o pungă cu apă caldă, despre o sticlă sau o pernă electrică. În alternativă, mai poți recurge la un săculeț umplut cu sâmburi de cireșe sau de vișine, care se pot încălzi pe sobă sau pe calorifer.

Remediul contribuie la dilatarea vaselor de sânge și la facilitarea digestiei.

Suc de lămâie și bicarbonat

Este unul dintre cele mai populare remedii pentru îmbunătățirea digestiei.

Într-un pahar cu apă călduță, stoarce o jumătate de lămâie. Apoi, adaugă bicarbonat de sodiu, atât cât stă pe vârful linguriței și amestecă rapid. Rezultă o băutură efervescentă, care se va bea imediat.

Efectele se vor sesiza în câteva clipe și pe lângă că dezmorți mecanismele digestive, va atenua și arsurile gastrice.

Ceaiuri digestive din plante

Ceaiul digestiv poate fi varianta cea mai sigură și eficientă, plus încă o dovadă că fitoterapia chiar funcționează.

Există o mulțime de opțiuni pentru ceaiurile cu efect carminativ.

Probabil că una dintre cele mai cunoscute plante ce vin în ajutorul stomacului și problemelor digestive este feniculul. Ceaiul reușește să combată crampele abdominale și încurajează digestia.

Un sprijin real vine și din partea mentei, o plantă care de secole este considerată un excelent remediu împotriva digestiei lente. Datorită proprietăților, este utilă în atenuarea spasmelor intestinale și a indigestiei.

Un alt remediu adecvat îl oferă combinația de salvie cu mușețel, 2 plante medicinale adesea folosite în combaterea simptomelor neplăcute. Infuzia din frunzulițe de salvie și flori de mușețel uscate se va bea după fiecare masă, până la dispariția disconfortului gastric.

Alte remedii pentru îmbunătățirea digestiei se pot procura și din magazinul nostru. Ca să-ți fie căutările mai simple, îți recomandăm produsele pentru afecțiuni gastrointestinale, începând cu Pachetul Stomac Sănătos, unul dintre cele mai reușite de la Faunus Plant.

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.