🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Afectiunile sezonului rece – Sinuzita – Ce este si care sunt cauzele?

14:54:16 PM EEST

Afectiunile sezonului rece – Sinuzita – Ce este si care sunt cauzele?

Sinuzita… Pentru mulți, o necunoscută. Însă cei care o cunosc deja, mărturisesc că le cauzează destule neplăceri.

Ce este sinuzita și cum o recunoști?

De o parte și de alta a nasului, se află sinusurile paranazale. Este vorba despre cavități pline de aer, localizate în oasele frunții și în cele ale maxilarului, de fiecare parte câte 4, pentru un total de 2 sinusuri frontale, 2 sfenoidale, 2 etmoidale și 2 maxilare.

Când mucoasa care le învelește se inflamează, se poate vorbi de sinuzită. Maladia, de regulă de natură virală, se poate prezenta în formă acută sau cronică.

Dacă în prima variantă, simptomele durează cel mult câteva săptămâni, în al doilea, pot persista luni de zile. Iar când episoadele acute se repetă de cel puțin 3 ori într-un an, se mai poate vorbi și despre sinuzita recurentă.

Printre cele mai comune semnale de alarmă se numără nasul înfundat, secrețiile nazale abundente (galben-verzui), dar și durerea localizată la baza nasului, la nivelul maxilarului, al tâmplelor, frunții și în spatele ochilor.

Aceste senzații pot da naștere unor dureri de cap puternice, mai accentuate la primele ore ale dimineții.

Care sunt posibilele cauze ale sinuzitei?

Dacă te interesează să găsești ”vinovații”, caută printre alergii, polipi, infecții respiratorii și dentare, deviații de sept sau diverse patologii. Complicându-se, acestea din urmă pot favoriza blocarea sinusurilor și inflamarea mucoaselor.

a. Alergiile

Simptomele specifice alergiilor au manifestări similare celor mai comune răceli (nas înfundat, secreții apoase). Din cauza excesului de mucus, membranele foselor nazale se îngroașă, ducând la congestia nazală (nas înfundat).

Când simptomele se agravează, se simte ca un fel de presiune deranjantă la nivelul oaselor faciale. Este primul semnal că inflamația a atins deja sinusurile.

b. Infecțiile respiratorii

Unele infecții respiratorii pot fi atât de grave, încât se extind la sinusuri. De exemplu, gripa și virozele respiratorii pot duce la proliferarea unor patogeni (viruși, bacterii) care, la rândul lor, inflamează mucoasele și favorizează secrețiile purulente.

În momentul când procesul inflamator atinge sinsurile, infecția este extinsă la unul sau la mai multe cavități sinuzale, nu neapărat la toate.

c. Polipii

Polipii, niște excrescențe benigne, sunt fenomene care interesează în special mucoasele nazale și camerele anexe.

Din păcate, se poate întâmpla să provoace obturarea sinusurilor, urmată de dificultatea de a le menține curate și de a permite trecerea aerului.

O variantă imposibil de exclus constă în prezența tumorilor maligne. Așadar, când se simte o presiune în sinusuri, fără alte simptome, este importantă consultarea medicului specialist ORL.

Recomandări

Nu aștepta să cazi pradă afecțiunilor specifice acestui sezon!

Protejează-ți organismul în fiecare zi, începând cu o alimentație vitaminizantă, bogată în antioxidanți.

Nu uita că natura este întotdeauna de partea ta, de astă dată prin produsele noastre din pachetul Răceală și Gripă!

Produse recomandate

Magazin naturist, Respiratorus - Ceai Respirație Ușoară 90g. Amestec plante medicinale pentru sănătatea căilor respiratorii, faunusplant.ro
Magazin naturist, Respiratorus - Ceai Respirație Ușoară 90g. Amestec plante medicinale pentru sănătatea căilor respiratorii, faunusplant.ro
18 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei