🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Ce probleme ale pielii se pot trata cu crețișoară?

Ce probleme ale pielii se pot trata cu crețișoară?

Faunus plant ro Admin |

Încă de la descoperirea ei în urmă cu secole, planta a fost mereu considerată un fel de panaceu. Și nu s-a greșit. Explicația stă în mulțimea proprietăților cu care natura a înzestrat-o.

Popularitatea ei persistă și-n lumea modernă, fiind tot mai apreciată de fitoterapeuți. Meritul este al:

 - Constituienților (bogăție de taninuri, flavonoide, uleirui esențiale, principii amare);
 - Efectelor generate (antiinflamatoare, dezinfectante, astringente, antidiaroice, antiseptice, sedative).

Dar să înțelegi mai bine de unde i se trage ”celebritatea”, iată câteva dintre beneficiile sale pentru piele:

Împotriva îmbătrânirii cutanate

Cine încearcă pe propria piele (la propriu) preparate pe bază de crețișoară poate spune că măcar pentru o vreme păcălește timpul.

Compușii cu acțiune antioxidantă pot contribui la anihilarea radicalilor liberi, primii responsabili de îmbătrânirea prematură. Iar pe termen lung pielea își păstrează mai bine elasticitatea și fermitatea, 2 dintre indiciile care-i dovedesc aspectul tânăr.

Contra infecțiilor dermatologice

Tot din antichitate se cunoaște și acțiunea dezinfectantă a crețișoarei asupra mucoaselor și lșa nivelul țesutului cutanat.

Părțile externe ale plantei se utilizează cu succes (aplicări topice) în tratarea infecțiilor dermatologice (eczeme, erupții cutanate, înțepături și mușcături de insecte). Rezultate excelente se obțin de la împachetări cu crețișoară pe zonele afectate.

Regenerant pentru pielea capului

Încă o dată intervine acțiunea substanțelor antioxidante, acelea care reușesc să încetinească procesele de îmbătrânire.

Clar e că și scalpul are nevoie de sprijinul lor. Deși de astă dată nu are legătură cu ridurile, cu elasticitatea și cu fermitatea straturilor epidermice. Însă radicalii liberi pot impiedica formarea celulelor sănătoase și totodată regenerarea scalpului.

Refacerea leziunilor cutanate

În fitoterapie, crețișoarei i se atribuie diverse roluri în vederea vindecării rănilor și cicatrizării țesuturilor de suprafață deteriorate.

Totul se datorează efectului astringent generat de compușii activi. Așadar, cu doar câteva frunze de crețișoară sau cu preparate care o conțin, fără alte intervenții, se pot îngriji în maniera eficace leziuni nu foarte grave (arsuri, tăieturi, zgârieturi).

Acestea sunt doar o parte dintre foloasele plantei. Multe utilizări se îndreaptă spre organele aparatului genital și spre sistemul digestiv.

În vederea rezolvării unor probleme gastrointestinale (diaree, colite) și ale unora specific feminine (tulburări menstruale, sterilitate), pe lângă cele ale pielii, recomandăm tinctura cu crețișoară de la Faunus Plant!