Traheita: cauze și opțiuni naturale de tratament

Bine ai revenit! Astăzi aș vrea să discutăm despre cauzele traheitei și tratamentele naturiste cu efecte dovedite.
Traheita, o tulburare caracteristică mai ales sezonului rece, se prezintă sub diverse forme, mai mult sau mai puțin grave.
În materialul de astăzi însă, nu vom vorbi despre simptomatologie, ci despre principalii vinovați de instaurarea afecțiunii și despre posibilitățile de tratare.
Cuprins
- Ce trebuie să știi despre traheită
- Traheita cauze: care sunt cele mai frecvente?
- Care sunt posibilele complicații ale traheitei?
- Metode naturale care combat traheita
Ce trebuie să știi despre traheită
Înainte să deschidem subiectul despre cauzele traheitei, să discutăm despre această afecțiune a aparatului respirator.
Amplasată între laringe (ultima porțiune a căilor respiratorii superioare) și bronhii, traheea este un conduct elastic și cartilaginos ce permite trecerea aerului dinspre căile respiratorii superioare, către cele inferioare (bronhii și plămâni).
Uneori, din cauze variate (la origini se pot afla viruși / bacterii), această porțiune se inflamează și se irită, dând naștere traheitei.
Afecțiunea, în forma sa acută sau cronică, poate bloca parțial sau total căile respiratorii, îngreunând procesul de inspirație-expirație.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant? Abonează-te acum!
Traheita cauze: care sunt cele mai frecvente?
Printre ”vinovații” responsabili de inflamarea traheei se regăsesc:
- Infecțiile virale și bacteriene - patologia are diverse cauze, însă de cele mai multe ori, poate rezulta ca urmare a infecțiilor cu microorganisme patogene de tipul virușilor (traheită virală) și bacteriilor (traheită bacteriană).
- Refluxul gastroesofagian- afecțiunea se manifestă prin ”urcarea” conținutului gastric spre esofag și spre căile respiratorii (inclusiv spre trahee), unde ajung și sucurile gastrice acide.
- Expunerea la alergeni și agenți poluatori- în condițiile în care aerul inspirat conține agenți iritanți pentru mucoasele respiratorii (polen, praf, smog, păr de animale, fum, detergenți, etc), aceștia pot cauza inflamația căilor aeriene pe care le traversează.
Traheita poate fi contagioasă doar dacă este cauzată de patogeni, nu de alergeni. În categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire se află fumătorii, dar și persoanele care din variate motive se văd nevoite să petreacă multe ore în medii poluate.
Produse recomandate
Care sunt posibilele complicații ale traheitei?
Când inflamația se extinde spre zona inferioară a tractului respirator, patologia se agravează până la reducerea drastică a aerului spre plămâni. O astfel de stare înrăutățește și mai mult respirația.
Complicațiile cele mai des întâlnite sunt bronșitele și pneumoniile, cazuri în care infecția bacteriană sau virală se extinde la bronhii și respectiv la plămâni.
În unele situații foarte grave, are loc ocluzia totală a traheei. Dacă pacientului nu i se acordă primul ajutor, afecțiunea poate cauza stop respirator, iar într-un final deces.
Evident, diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat favorizează stoparea simptomelor și vindecarea bolii, prevenind eventualele complicații.
Metode naturale care combat traheita
Odată ce subiectul traheita cauze a fost abordat, este recomandat să ne îndreptăm atenția către remediile eficiente.
Pacienții cu o formă contagioasă ar trebui să evite aglomerațiile, care ar putea favoriza apariția unor complicații cu simptome mai grave și răspândirea maladiei.
Cât despre remediile naturale, acestea nu înlocuiesc terapiile farmacologice și părerile medicilor, ci doar ameliorează simptomatologia și stopează extinderea lor.
Iată care sunt metodele naturale pentru tratarea traheitei.
Hidratarea
Prima recomandare se referă la faptul că trebuie să consumăm cât mai multe lichide, hidratarea ajutând organismul să combată infecția.
Dieta alimentară
Alimentația trebuie să fie cât mai ușoară și vitaminizantă, pe bază de legume și fructe bogate în vitamina C, fără grăsimi, prăjeli, alcool și cofeină.
Gargara cu sare
Sarea în combinație cu apa, prin procesul de osmoză, contribuie la îndepărtarea agenților patogeni localizați la nivelul căilor respiratorii.
Plantele medicinale
Propolisul, nalba, mușețelul, echinaceea, pătlagina sau pinul sunt abia câteva dintre remediile cu proprietăți, după caz, emoliente, lenitive, antibacteriene, sedative și antiinflamatoare.
Tratamente naturiste pentru traheită
Plantele medicinale și aromatice sunt de mare ajutor în lupta cu afecțiunile respiratorii de sezon. Iar pentru a combate această afecțiune, Faunus Plant îți vine în ajutor cu remedii naturiste și suplimente alimentare.
Cu remediile din pachetul Răceală și Gripă, spre exemplu, vei simți îmbunătățiri la nivelul gâtului și în ce privește respirația.
Prin combinația produselor precum ceaiul Respiratorus, siropul Respiratorus, siropul Vitaminizantus sau tinctura Propolis, te poți bucura de numeroase beneficii.
Suplimentele din acest pachet contribuie la menținerea sănătății căilor respiratorii, au un efect expectorant, dar și antitusiv și se pot utiliza atât în tuse seacă, cât și în tuse cu secreții.
Atunci când vine vorba de remedii pentru traheita cauze, la noi găsești produse naturiste pentru afecțiuni respiratorii. Pentru a le preveni, e recomandat să îți întărești imunitatea cu vitamine și minerale naturiste pentru vitalitate.
De la ceaiuri și tincturi, până la siropuri 100% naturale, la Faunus Plant beneficiezi de forța vindecătoare a naturii în remedii naturiste, prelucrate manual, după rețete păstrate tradiție și cu efecte dovedite în timp.
Sperăm că materialul nostru despre traheita cauze ți-a fost de ajutor. Nu ezita să-ți întărești imunitatea și să previi complicațiile afecțiunii cu produse naturale, fără efecte secundare.