După ce tocmai ai aflat că oscilațiile de greutate, căderea părului sau problemele pielii pot număra printre ”vinovați” o disfuncție a glandei tiroide, te invităm să descoperi și alte semnale de alarmă:
Durerile articulare și musculare
Hipotiroidia poate fi asociată cu slăbiciune musculară, cu crampe, cu inflamarea tendoanelor și cu sindromul de tunel carpian (tulburare de compresie nervoasă, care cauzează durere și dă senzația de furnicături la nivelul mâinii, degetelor și încheieturii).
În cazul hipertiroidiei, se vorbește despre o varietate de probleme musculare și articulare: dificultatea de a urca scările, de a ține obiectele sau de a ridica mâinile deasupra capului. Uneori, problemele pot afecta și musculatura responsabilă de deglutiție.
Tulburările de somn și oboseala
Hipotiroidia se poate manifesta și prin necesitatea de a dormi tot mai mult. După multe ore de somn, persoanele bolnave acuză stări de oboseală permanentă sau se trezesc mai epuizați decât cu o seară înainte.
Spre deosebire, hipertioridia coincide cu dificultatea de a adormi și cu insomniile. Acest simptom se explică prin hiperactivitatea glandei, fenomen ce cauzează tulburări de somn și accelerarea bătăilor cardiace.
Hipercolesterolemia
Cine are deja colesterolul ridicat, poate că nu se gândește că la origini se află dereglarea tiroidei. Dacă valorile nu revin între limite normale nici după efort fizic, diete și produse farmaceutice sau remedii naturiste cu o acțiune hipocolesterolemiantă, poate fi vorba despre hipotiroidie.
În cazuri rare, nivelul foarte scăzut al colesterolului este asociat cu hipertiroidia.
Dereglările termice ale corpului
Incorecta funcționare a tiroidei poate influența și capacitatea organismului de a-și regla temperatura. Hipotiroidia cauzează adeseori senzații de frig în ambiente încălzite sau la mâini și la picioare, iar hipertiroidia are ca simptom transpirația abundentă și o tolerață scăzută la căldură.
Recomandări
Dacă ai deja un diagnostic, în completarea tratamentului medicamentos, încearcă și pachetul pentru tiroidă Faunus Plant!
Cu ajutorul ceaiurilor, tincturilor și unguentelor Tiroidianus, care printre ingrediente numără plante cu un puternic efect terapeutic (sânziene, gălbenele, rășină de brad, ulei esențial de busuioc, etc.), vei reuși să îmbunătățești funcționarea tiroidei și totodată să normalizezi sinteza hormonilor specifici.