Tratarea varicelor: remedii naturale și prevenție
Boala varicoasă, cunoscută sub numele de varice, se caracterizează prin vene dilatate la nivelul picioarelor, care afectează sistemul venos subcutanat. De aceea, astăzi vorbim despre tratarea varicelor, inclusiv metode de prevenție a acestora.
Întâlnită frecvent la femei, această afecțiune nu se limitează la aspectul estetic. Venele umflate la picioare indică prezența insuficienței venoase cronice, cu potențiale complicații grave.
Din fericire, remediile naturiste de tratare a varicelor și adoptarea unui stil de viață sănătos te pot ajuta. Este esențial să calmezi atât simptomele varicelor la picioare, cât și pe cele ale insuficienței venoase cronice.
Cuprins
- Tratarea varicelor congenitale și dobândite
- Care sunt cauzele generale care duc la apariția varicelor?
- Cum se manifestă boala varicoasă?
- 3 remedii din natură pentru tratarea varicelor
- Tratarea varicelor la adulți: remedii naturiste
Tratarea varicelor congenitale și dobândite
Varicele sunt vene dilatate, proeminente și ușor palpabile la suprafața pielii, localizate pe coapse și gambe. Incidența acestei afecțiuni este mai mare la femei (60%) decât la bărbați (40%).
Varicele se clasifică în două tipuri:
1. primară - atunci când varicele sunt localizate în zone diferite ale piciorului și se dezvoltă ca urmare a disfuncției valvelor venoase ce nu reușesc să mai prevină refluxul sângelui în venele picioarelor;
2. secundară - atunci când afecțiunea are origini congenitale sau dobândite (poate apărea în urma unor traumatisme sau răni ale picioarelor).Această afecțiune apare, de regulă, la oamenii care se află la a doua tinerețe.
De aceea, tratarea varicelor este important de luat în calcul, cât mai timpuriu.De cele mai multe ori, remediile naturiste și un stil de viață activ te pot ajuta să ameliorezi simptomele varicelor.Care sunt însă factorii care pot determina apariția sau înrăutățirea varicelor?
Produse Recomandate
Care sunt cauzele generale care duc la apariția varicelor?
Boala varicoasă poate avea origini congenitale sau poate să apară după traumatisme, însă cauza principală rămâne funcționarea defectuoasă a valvelor venoase de-a lungul traseului venelor piciorului. Află mai multe despre cauzele varicelor și aici.
Practic, aceste valve au rolul de a facilita circulația sângelui dinspre laba piciorului spre inimă, împiedicând astfel reîntoarcerea fluxului sangvin la nivelul piciorului. Această reîntoarcere a sângelui se numește reflux venos și poate fi declanșat de:
- slăbirea peretelui venos;
- absența valvelor venoase de la naștere;
- coagularea sângelui în vene.
Factorii care conduc la apariția varicelor
- sistem valvular slab dezvoltat;
- compresiuni externe precum jartierele care afectează circulația sângelui;
- poziția bipedă care îngreunează întoarcerea venoasă din etajul inferior spre corp;
- ereditatea (factor genetic) tot mai des implicată în etiopatogenia varicelor (între 80-100%), care arată că există o predispoziție transmisă descendenților față de această afecțiune;
- tulburările endocrine (factor endocrin) generate în urma unor schimbări hormonale (pubertate, sarcină, menopauză);
- obezitatea;
- stilul de viață;
- anumite profesii care presupun statul în picioare pe termen lung (frizeri, topografi, mineri, barmani, comercianți, stomatologi).
Află mai multe despre cum reduci simptomele varicelor.
Cum se manifestă boala varicoasă?
La început, se observă simptome blânde precum o presiune stranie în partea de jos a corpului sau senzație de greutate în picioare. Ambele sunt intensificate pe parcursul zilei sau după perioade îndelungate de stat în picioare ori pe scaun.
Apoi se resimte o inflamație ușoară, de obicei doar la nivelul piciorului și gleznei, care se manifestă printr-o mâncărime la nivelul pielii. Cu alte cuvinte, această insuficiență venoasă se manifestă prin picioare grele și glezne umflate.
Tratarea varicelor la adulți este, așadar, un aspect important de luat în considerare.Această insuficiență venoasă poate duce la apariția complicațiilor bolii varicoase: durere, umflare, modificarea pielii gambei, sângerare, tromboză și ulcer varicos.
Din fericire, tratarea varicelor poate fi abordată cu ajutorul remediilor din plante care au fost folosite de-a lungul timpului pentru ameliorarea simptomele și pentru sprijinirea sănătății venelor.
3 remedii din natură pentru tratarea varicelor
Tratarea varicelor la adulți poate fi abordată cu ajutorul remediilor din plante care au fost folosite de-a lungul timpului pentru ameliorarea simptomele și pentru sprijinirea sănătății venelor.
Iată câteva remedii din natură pentru ameliorarea varicelor:
- extractul de castan sălbatic - cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sângelui în zonele afectate de varice;
- ginkgo biloba - recunoscut pentru efectele sale de îmbunătățire a circulației periferice, poate ajuta la reducerea umflăturii și a disconfortului asociat cu varicele;
- frunzele de viță de vie - sunt utilizate frecvent în remediile naturiste pentru varice, datorită proprietăților lor antiinflamatoare și astringente.
Descoperă aici și alte măsuri de prevenire a varicelor.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Tratarea varicelor la adulți: remedii naturiste
De asemenea, puterea vindecătoare a plantelor îți stă la dispoziție și sub forma produselor naturiste pentru varice.
Faunus Plant ți-a pregătit o gamă de soluții naturiste, precum crema pentru varice, unguentul sau gelurile pentru varice. Din această categorie face parte Veinosan Gel, singurul gel din România care previne și tratează varicele și picioarele obosite cu ajutorul ingredientului activ Legance™. Acesta este folosit într-o combinație unică de plante medicinale, fiind obținut din ghimbir sălbatic cu extracție de CO2 supercritic. Astfel, are efecte puternice în combaterea venelor păianjen și oferirea unui plus de confort picioarelor obosite.
În plus, pentru a ameliora disconfortul creat de insuficiența venoasă, te poți orienta către Pachetul pentru picioare sănătoase și frumoase. Acesta îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare.
Deși produsele din plante pot avea rezultate benefice în ameliorarea disconfortului cauzat de varice, este recomandat să consulți un medic. Acesta te va ajuta să poți exclude alte afecțiuni mai grave și îți va oferi sfaturile medicale potrivite pentru situația cu care te confrunți.
În final, nu uita să adopți un stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată cu exerciții fizice regulate. Alege, de asemenea, remediile naturiste pentru tratarea varicelor de care ai nevoie, pentru mai multă libertate de mișcare.