🎉 FLASH SALE! Profită de EXTRA 10% Reducere la gama CAPILARUS! Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Despre sunătoare și ”prietenia” sa cu sistemul nervos

14:55:21 PM EEST

Despre sunătoare și ”prietenia” sa cu sistemul nervos

Dacă ai traversat o pășune sau un drum de țară în sezonul cald, foarte probabil, ai trecut pe lângă tufe cu flori galbene, mărunțele, grupate în vârful tulpinii. Era sunătoarea...

Sunătoarea este o plantă erbacee, perenă, frumoasă, cu aspect armonios, ce crește până la altitudini de 1600 m. Cu flori de un galben aprins, nu se poate să nu fie remarcată de către cine-o privește.

Se recunoaște și datorită unei particularități specifice a frunzelor. Dotate cu pungi secretoare, observate contra luminii, dau impresia că sunt perforate. De aici și denumirea botanică: Hypericum perforatum.

Ce efecte are sunătoarea asupra sistemului nervos?

De la sunătoare, în fitoterapie se utilizează părțile aeriene, bogate în flavonoide, taninuri, colină, beta-caroten, acizi organici etc.

În mod cert, una dintre însușirile cele mai prețioase constă în capacitatea plantei de a readuce zâmbetul pe buze. Dar nu în calitate de simplu privitor, ci pentru că acționează asupra sistemului nervos. În detaliu, despre ce proprietăți este vorba?

Un potent antidepresiv și antistres

Sunătoarea este cunoscută ca un optim antidepresiv natural. Se poate utiliza singură sau în combinație cu alte plante medicinale cu efecte asemănătoare, ca de exemplu, valeriana, reușind să ridice nivelul de serotonină.

Planta devine un aliat devotat în perioadele de stres specifice schimbărilor de sezon și în momentele de oboseală mentala. Efectele sale se resimt la nivel emoțional, fiind vizbile în atacuri de panică, în stări de anxietate și de epuizare.

Un excelent sedativ

Dacă pe de o parte ”trezește” starea de spirit, pe de alta, acșionează ca un magnet vis-a-vis de somn. Consumată sub formă de remedii fitoterapeutice (ceaiuri, tincturi), reglează sinteza de melatonină, o substanță responsabilă de ritmul somn-veghe.

Cu alte cuvinte, are puterea să favorizeze somnul, fiind de real ajutor pentru cine suferă de insomnii. Efectele sale sunt comparabile cu ale valiumului, cu deosebirea că sunătoarea nu generează dependență și nu are o influență nefastă asupra funcțiilor cognitive.

Știai că...

... Sunătoarea se recomandă și persoanelor care vor să renunțe la fumat? Dată fiind contribuția pozitivă asupra stării mentale și emoționale, reducând tensiunile psihice, planta se poate administra și în perioadele de dezintoxicare, ca de exemplu, de cître persoanele care se străduiesc să renunțe la fumat.

Recomandări

Pentru toate aceste situații nefaste sau multe alte probleme de sănătate (afecțiuni gastrointestinale, hepatobiliare, cutanate, precum acnee, eczeme), îți recomandăm remediile Faunus Plant care în componența lor au și sunătoare!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Acnee, Eczeme, faunusplant.ro
252,00 lei 164,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Renalus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

9 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Ceai Renalus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

8 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

7 Reviews
46,00 lei 35,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

9 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei