🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Emotiile negative. De ce este important sa le controlezi?

14:53:21 PM EEST

Emotiile negative. De ce este important sa le controlezi?

De câte ori ți s-a întâmplat să-ți manifești furia în mod exagerat? Dar să-ți descarci nervii asupra cuiva fără vreo legătură cu motivul pentru care te-ai enervat?

De câte ori ai simțit o frică peste măsură vis-a-vis de o împrejurare sau față de o persoană? Și de câte ori ți-ai aprins o țigară, sperând că vei scăpa de stres?

Viața nu se rezumă la emoții pozitive și câteodată, ajungem să le experimentăm și pe cele negative, ce ne produc suferință. Dar nu ar fi minunat să reușim să avem doar emoții pozitive? În loc de furie, să simțim calm, în loc de ură, iubire, în loc frică, curaj sau în loc de tristețe, bucurie?

Ce sunt emoțiile?

Înainte să trecem direct la pasul următor, considerăm necesară o scurtă introducere în ”universul” emoțiilor. Este vorba despre stări mentale (conștiente) și fizice, ce apar spontan, ca reacție subiectivă la situațiile și evenimentele trăite.

De regulă, se manifestă prin schimbări ce au loc la nivel cognitiv (gândurile și imaginile avute în minte într-o situație particulară), comportamental (bucuria și tristețea se pot exprima plângand, durerea sau ura, prin țipete, etc.) și fiziologic (accelerarea bătăilor inimii, transpirația mâinilor, înroșirea feței, etc.).

Fiecare emoție în parte reușește să transmită informații precise despre semnificația atribuită unei anumite împrejurări. Și indiferent de natura sa, poate fi considerată un element ”prețios” și necesar în viața de zi cu zi, ce dă sens existenței.

De ce trebuie să-ți controlezi emoțiile negative?

Bunăstarea fizică și mentală este condiționată de echilibrul emoțional. Secretul este să înveți să-ți controlezi emoțiile negative și apoi să le transformi în altele pozitive.

Diferența dintre o viață tensionată și una care merită trăită, constă în capacitatea de recunoaștere, înțelegere și controlare conștientă a propriilor trăiri. Constă în posibilitatea de a ști să faci diferența între sentimente și senzații, pe care apoi să le utilizezi pentru a-ți călăuzi propriile gânduri și acțiuni.

Este vorba despre inteligența emoțională, una dintre principalele abilități pe care cineva le poate dobândi în viață.
În schimb, neputința de a-ți influența propriile emoții (evident, pe cele negative), înseamnă că te lași condus de ele. Urmările pot avea un impact semnificativ, chiar devastator asupra vieții.

Studiile științifice au dovedit că există o legătură evidentă între experiențele emoționale și anumite probleme de sănătate (obezitate, stări depresive, maladii cardiovasculare, dureri cronice). Rezultatele sugerează că unele trăiri sufletești se transformă în factori de risc responsabili de anumite afecțiuni, de o calitate a vieții nemulțumitoare și chiar de moarte.

Învățând să-ți controlezi emoțiile, în special pe cele negative (supărare, furie, dezgust, tristețe, rușine, frică, ură, vinovăție, îndoială, etc.), este un aspect fundamental pentru îmbunătățirea calității vieții.

Produse recomandate

Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

43 Reviews
45,90 lei
Pachet Caderea Parului
Pachet Caderea Parului

Cu efecte puternice împotriva căderii părului, loțiunea Capilarus întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, înlătură mătreața și, cel mai important, previne căderea părului.

45 Reviews
131,70 lei 105,00 lei
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

21 Reviews
224,30 lei 179,00 lei