🚚 Transport Gratuit + 🎁 Sirop Macese 200ml Cadou la comenzi de peste 149 Lei.

Coșul dvs. este gol

5 Sfaturi despre cum să întărești imunitatea copilului tău

14:55:50 PM EEST

5 Sfaturi despre cum să întărești imunitatea copilului tău

Unii copilași se îmbolnăvesc foarte rar, alții deloc, spre marea fericire a părinților. Din păcate, nu sunt puțini copiii care, în pragul sezonului rece, devin ținta preferată a germenilor responsabili în primul rând de viroze respiratorii.

Însă nu e acesta motiv de disperare... Soluții există și de multe ori sunt mai la îndemână decât crezi. Așadar...

Cum întărești imunitatea celui mic?

Pentru protejarea organismului de agresiunea agenților virali și bacterieni, sunt necesare câteva măsuri:

1. Educă-l să mănânce sănătos

Cu mese pline de conservanți, aditivi, prăjeli, fast-food etc., imunitatea copiilor începe să dea semne de slăbiciune. La fel se poate întâmpla dacă există alergii alimentare.

Într-o certă măsură, și într-un caz, și-n altul, este vorba despre circumstanțe care îngreunează digestia și pot cauza inflamații.

2. Oferă-i înlocuitori pentru zaharuri

Copiii adoră dulciurile, de la bauturi carbogazoase, până la bomboane, produse de panificație și orice este preambalat. Însă toate sunt pline de zaharuri (carbohidrați simpli / rafinați).

Propune-i cu încredere gustări preparate în casă, pe bază de făină integrală, fructe și legume proaspete.

3. Încurajează-l spre mișcare în aer liber

Nu contează ce dată arată calendarul. Zile însorite se găsesc și-n plină iarnă, iar soarele ajută la sintetizarea vitaminei D, o amică de nădejde a sistemului imunitar.

Jucându-se în spații deschise, practicând sporturi și activități outdoor (propune-i-le chiar tu), copilul tău poate profita din plin de ea.

4. Asigură-te că doarme îndeajuns

Somnul joacă și el un rol bine stabilit. Un copil de vârstă școlară necesită cel puțin 10 ore de odihnă și nu este recomandat să rămână treaz până târziu în noapte.

Altfel, carențele de somn pot compromite performanțele școlare, îngreuna studiul și, în plus, pot slăbi barierele de apărare ale organismului.

5. Propune-i o cură cu remedii naturiste

Așteptând virozele, în completarea practicilor precedente, propune-i copilașului tău produse fitoterapeutice cu efect vitaminizant, tonifiant și imunostimulant.

Dintre plantele prietenoase merită amintite echinacea, măceșul, cătina, socul, cimbrișorul, ghimbirul și cuișoarele, deși lista poate continua cu mult mai multe.

O parte dintre aceste minunății se găsesc integrate în Pachetul Imunitate Copii, iar altele, sub variate concentrații, în tincturi, siropuri și ceaiuri.

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.