🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

5 Sfaturi despre cum să întărești imunitatea copilului tău

14:55:50 PM EEST

5 Sfaturi despre cum să întărești imunitatea copilului tău

Unii copilași se îmbolnăvesc foarte rar, alții deloc, spre marea fericire a părinților. Din păcate, nu sunt puțini copiii care, în pragul sezonului rece, devin ținta preferată a germenilor responsabili în primul rând de viroze respiratorii.

Însă nu e acesta motiv de disperare... Soluții există și de multe ori sunt mai la îndemână decât crezi. Așadar...

Cum întărești imunitatea celui mic?

Pentru protejarea organismului de agresiunea agenților virali și bacterieni, sunt necesare câteva măsuri:

1. Educă-l să mănânce sănătos

Cu mese pline de conservanți, aditivi, prăjeli, fast-food etc., imunitatea copiilor începe să dea semne de slăbiciune. La fel se poate întâmpla dacă există alergii alimentare.

Într-o certă măsură, și într-un caz, și-n altul, este vorba despre circumstanțe care îngreunează digestia și pot cauza inflamații.

2. Oferă-i înlocuitori pentru zaharuri

Copiii adoră dulciurile, de la bauturi carbogazoase, până la bomboane, produse de panificație și orice este preambalat. Însă toate sunt pline de zaharuri (carbohidrați simpli / rafinați).

Propune-i cu încredere gustări preparate în casă, pe bază de făină integrală, fructe și legume proaspete.

3. Încurajează-l spre mișcare în aer liber

Nu contează ce dată arată calendarul. Zile însorite se găsesc și-n plină iarnă, iar soarele ajută la sintetizarea vitaminei D, o amică de nădejde a sistemului imunitar.

Jucându-se în spații deschise, practicând sporturi și activități outdoor (propune-i-le chiar tu), copilul tău poate profita din plin de ea.

4. Asigură-te că doarme îndeajuns

Somnul joacă și el un rol bine stabilit. Un copil de vârstă școlară necesită cel puțin 10 ore de odihnă și nu este recomandat să rămână treaz până târziu în noapte.

Altfel, carențele de somn pot compromite performanțele școlare, îngreuna studiul și, în plus, pot slăbi barierele de apărare ale organismului.

5. Propune-i o cură cu remedii naturiste

Așteptând virozele, în completarea practicilor precedente, propune-i copilașului tău produse fitoterapeutice cu efect vitaminizant, tonifiant și imunostimulant.

Dintre plantele prietenoase merită amintite echinacea, măceșul, cătina, socul, cimbrișorul, ghimbirul și cuișoarele, deși lista poate continua cu mult mai multe.

O parte dintre aceste minunății se găsesc integrate în Pachetul Imunitate Copii, iar altele, sub variate concentrații, în tincturi, siropuri și ceaiuri.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 86,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

23 Reviews
33,00 lei 26,00 lei
Magazin naturist, Sirop Echinacea 500ml, faunusplant.ro
Sirop Echinacea 500ml

Vitaminizant, tonic general, antiinflamator. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenţei și a stărilor gripale.

23 Recenzii
49,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Sirop Macese 500ml, faunusplant.ro
Sirop Macese 500ml

Vitaminizant, reconfortant, tonic general. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, astenie, lipsa poftei de mâncare.

9 Recenzii
49,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Sirop Catina 500ml, faunusplant.ro
Sirop Catina 500ml

Vitaminizant, tonic general. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenței.

19 Recenzii
49,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Sirop Soc 500ml, faunusplant.ro
Sirop Soc 500ml

Expectorant, depurativ. Recomandări: gripe, bronșite, tuse.

11 Recenzii
49,00 lei 39,00 lei