🤩 Reduceri Până la 40% la Toate Produsele de pe Site! Vezi produse

🚚 Transport Gratuit la comenzi peste 189 lei si Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 lei Vezi produse

Remedii naturiste pentru nasul înfundat noaptea

Aug 29, 2023 postat de Roxana
Remedii naturiste pentru nasul înfundat noaptea

Dacă ar fi să facem un top al senzațiilor neplăcute create de funcționarea precară a sistemului respirator, probabil că nasul înfundat noaptea ar ocupa un loc fruntaș.

De obicei, acest disconfort apare atunci când suntem răciți, dar poate veni și ca urmare a sistemului vascular anormal sau ca reacție a organismului nostru la stimuli precum umiditatea, schimbarea temperaturii, fumatul sau alcoolul.

Din fericire, natura ne oferă remedii minunate pentru a face față acestei neplăceri și pentru a avea un somn liniștit și odihnitor.

5 posibile cauze ale nasului înfundat din timpul nopții

Nasul înfundat noaptea poate fi o experiență neplăcută, care îți poate afecta somnul și calitatea vieții în general. Unele dintre simptomele comune includ dificultăți în respirație, sforăit, somn agitat și chiar dureri de cap dimineața.

Cauzele frecvente ale nasului înfundat noaptea sunt infecțiile precum gripa sau răceala, dar și alergiile. De asemenea, problema nasului înfundat apare și atunci când dormi cu geamul deschis și te confrunți cu poluanții din aer.

Există însă și situația în care, din cauza aerului uscat și a unor afecțiuni vasomotorii, cum ar fi rinita alergică sau non-alergică, unii oameni ajung să sufere de uscarea exagerată a mucoasei nazale. Cei mai mulți dintre aceștia aleg să depindă de picături de nas, deși soluția stă în umidificarea susținută a aerului din dormitor și în alegerea tratamentelor optime.

Iată câteva posibile cauze ale nasului înfundat.

Alergiile

Alergiile pot fi o cauză frecventă a congestiei nazale nocturne. Alți factori precum polenul, praful, acarienii sau blana animalelor de companie pot declanșa reacții alergice care să ducă la umflarea mucoasei nazale și la dificultăți în respirație.

La fel de nocive sunt și diferitele substanțe chimice sau pulberi folosite în gospodărie sau la locul de muncă (detergenți, formol, parfum, amoniac, făină, piper etc.)

De asemenea, nasul înfundat poate fi și din cauza rinitei alergice, cunoscută şi ca febra fânului, care este o afecțiune cronică deloc de neglijat, ce include tot soiul de alergii.

Infecții respiratorii

Știai că nasul este singurul organ care are rolul de a ,,pregăti’’ aerul înainte ca el să ajungă în celelalte părți ale aparatului respirator?

Funcțiile nasului și cele ale căilor respiratorii inferioare sunt interdependente unele față de celelalte. Există o legătură foarte puternică între acestea, ceea ce înseamnă că orice afecțiune a unei părți o va influența semnificativ pe cealaltă.

De aceea, infecțiile respiratorii precum gripa sau răceala pot provoca congestie nazală. Pe timpul nopții, organismul tău se poate lupta mai intens împotriva infecției, iar aceasta poate duce la umflarea căilor respiratorii superioare și la senzația de nas înfundat.

Deviația de sept

Dacă ai o deviație de sept nazal, adică o deplasare a osului și a cartilajului care împart cavitatea nazală în jumătate, vei respira greu, ceea ce face ca somnul să fie întrerupt în fiecare noapte. Specialiștii spun că 80% dintre oameni suferă de această deformație a septului nazal. În acest caz, corecţia septului nazal prin intervenție chirurgicală (septoplastie), nu numai că va ameliora respiraţia nazală, dar va remedia afecțiunile asociate.

Aerul uscat

Cele mai multe studii arată că aerul uscat ne afectează sănătatea. Desigur, cele mai comune afecțiuni sunt afecțiunile respiratorii, reacțiile alergie, dar și deshidratarea organismului prin transpirație excesivă și nas înfundat.

Fumatul și alcoolul

Alcoolul dilată vasele de sânge, ceea ce poate duce la creșterea fluxului de sânge către mucoasa nazală și la umflarea acesteia. Ca rezultat, nasul înfundat poate apărea ca o reacție la consumul de alcool. De asemenea, fumatul este una dintre principalele cauze ale congestiei nazale cronice. Congestia nazală a fumătorului poate fi amplificată în timpul nopții, când fluxul sanguin către mucoasa nazală crește.

Modalități de a adormi când ai nas înfundat

A adormi când ai nasul înfundat poate fi o provocare, dar există câteva modalități care te pot ajuta să te relaxezi și să obții un somn cât mai odihnitor, chiar și în această situație.

  • Folosește un umidificator,
  • Utilizează uleiuri esențiale în aromaterapie,
  • Consumă ceaiuri calde din plante,
  • Evită alergenii,
  • Optează pentru un tratament naturist.

Noi îți amintim însă că fiecare persoană poate reacționa diferit la aceste metode, așa că este bine să încerci mai multe dintre ele pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Leacuri „băbești” pentru eliberarea căilor respiratorii

Leacurile naturiste sunt ușor accesibile și nu au efecte colaterale asupra ficatului, așa cum, în general, se întâmplă cu medicamentele de sinteză.

  • Fă-ți o soluție salină cu sare de mare și apă. Aceasta subțiază mucusul ce înfundă căile respiratorii.
  • Mănâncă mult usturoi. Aceasta combate patogenii.
  • Fă-ți inhalații cu aburi sau folosește pe timpul nopții uleiuri esențiale de aromaterapie.
  • Pe lângă soluțiile naturiste pe care ți le-am prezentat, poți urma tratamente cu produse naturiste de la Faunus Plant care îți eliberează căile respiratorii.

Produse Recomandate

Desfundă-ți nasul cu remedii naturale

Îți mai aduci aminte când erai copil iar mama îți aducea ceaiul înainte de culcare, astfel încât răceală să nu pună stăpânire pe corpul tău? Știa ea ce știa.

Din fericire, plantele și produsele naturiste sunt un aliat de încredere împotriva tuturor afecțiunilor asociate nasului înfundat și îți vor sări în ajutor îmbunătățind calitatea somnului.

Ceaiul și Siropul Respiratorus

Cele mai eficiente ceaiuri conțin plante care pot ajuta la ameliorarea congestiei nazale și la eliberarea căilor respiratorii. De aceea, un ceai cald este mereu binevenit. Ceaiul Respiratorus te va cuceri de la prima înghițitură. Gălbenelele, cimbrișorul, pătlagina și menta au grijă de buna funcționare a sistemului respirator, reducând disconfortul creat de nasul înfundat, iar tu te bucuri de ceva aromat înainte de somn.

Alături de acest ceai, funcționează de minune o cură cu Siropul Respiratorus. Acesta este un foarte bun expectorant, eficient în gripe, răceli, bronșite, laringite, având proprietăți antiinflamatoare și antiseptice. Eliberează căile nazale și contribuie la buna funcționare a aparatului respirator.

Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulți

Dacă bănuiești că ai nasul înfundat din cauza afecțiunilor specifice sezonului rece, fortificarea sistemului imunitar cu remedii naturale este cea mai bună metodă de prevenție și tratament.

Trebuie spus că produsele naturiste cu rol imunostimulator întăresc scutul natural de protecție al corpului și contribuie inclusiv la ameliorarea simptomelor rinitei alergice.

De asemenea, dacă copilul tău are probleme asociate cu nasul înfundat, noi îți recomandăm aceste sfaturi despre cum poți întări imunitatea copilului tău.

Puterile tămăduitoare ale plantelor îți stau mereu alături, indiferent de disconfortul pe care îl ai. Dacă ai nasul înfundat și întâmpini dificultăți să adormi, îți simți corpul obosit, nu te resemna, apelează la forța vindecătoare a naturii!

Articole Recomandate

Trimite mai departe