🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tratează simptomele rinitei alergice cu remedii naturale

21:53:33 PM EEST

Tratează simptomele rinitei alergice cu remedii naturale

Expunerea la poluanții atmosferici, schimbările climatice, stresul și dieta nesănătoasă au dus, în ultimii ani, la creșterea numărului de persoane care suferă de rinită alergică.

Astfel, dacă ai simptome de răceală, fără febră, care trec greu sau recidivează constant, probabil că te confrunți cu o alergie.

De la praf, polen, mucegai, păr de animale sau anumite alimente, până la fumul de țigară sau banalul parfum, există mulți factori ce pot duce la apariția alergiilor.

Așadar, te invităm să descoperi care sunt cauzele rinitei alergice, cum se manifestă și cum o poți trata cu remedii naturale.

Ce este rinita alergică și cum o recunoști

Rinita alergică, numită și febra fânului, este una dintre cele mai frecvente afecțiuni din sfera alergiilor. Aceasta se declanșează atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la o particulă de regulă inofensivă, numită alergen.

Așadar, rinita nu este provocată de viruși sau bacterii și nu se transmite de la o persoană la alta.

În funcție de simptome, rinita poate fi acută sau cronică. Astfel, rinita acută reprezintă o formă mai ușoară a bolii, în timp ce rinita cronică este însoțită de simptome deranjante, ce au un impact negativ asupra persoanelor afectate.

De asemnea, rinita mai poate fi:

  • Rinită alergică sezonieră – apare primăvara și toamna, fiind asociată cu producția de polen.
  • Rinită alergică perenă – se manifestă pe tot parcursul anului și este declanșată frecvent de mucegai, praf sau alți alergeni.

Care sunt simptomele rinitei alergice?

E important să înțelegi că rinita nu se limitează doar la simptomele ce apar la nivelul nasului, ci poate afecta întregul organism.

Astfel, afecțiunea se manifestă cel mai frecvent prin următoarele simptome:

  •     strănut,
  •     obstrucție nazală (senzația de nas înfundat),
  •     absența mirosului,
  •     secreție nazală abundentă,
  •     mâncărime la nivelul nasului, ochilor, gurii sau pielii,
  •     durere de cap,
  •     oboseală și iritabilitate.

În majoritatea cazurilor, simptomele sunt ușoare și pot fi tratate cu remedii naturiste. Însă, există și forme grave de rinită alergică, ce pot afecta viața de zi cu zi a pacienților. Astfel, rinita mai poate fi asociată cu alte patologii, precum:

  •     tuse,
  •     infecții ale urechii,
  •     dureri de gât,
  •     dificultăți de respirație,
  •     conjuctivită,
  •     sinuzită,
  •     astm bronșic,
  •     tulburări de somn,
  •     probleme de memorie etc.

Rinita alergică la copii

Rinita alergică la copii se manifestă prin simptome precum rinoree, nas înfundat, strănut, mâncărime a nasului, dar și iritabilitate, mai ales în sezonul alergiilor. 

De asemenea, infecțiile virale sau bacteriene pot duce la exacerbarea rinitei în cazul copiilor. De aceea, este important să nu lași afecțiunea netratată și să apelezi la servicii medicale de specialitate.

În cazul în care te regăsești în această situație, iată 5 sfaturi despre cum poți întări imunitatea copilului tău. Astfel, cel mic va fi protejat împotriva atacurilor bacteriilor, virușilor și altor germeni care îi pot afecta sănătatea.

Cauzele rinitei alergice la copii și adulți

Rinita alergică poate debuta la orice vârstă. În general, copiii și tinerii sunt grupele de populație cel mai des afectate de rinită.

Pe lângă predispoziția genetică și alte antecendente de alergie, factorii care pot cauza apariția acestei afecțiuni sunt:

  • alergenii de interior (acarienii din praf, mucegai, părul animalelor de companie etc.)
  • alergenii de exterior (polenul de la copaci, flori, iarbă și buruieni)
  • iritanți (parfum, odorizante, uleiuri volatile, produse de curățenie, fum de țigară etc.)

De asemenea, umiditatea sau uscăciunea excesivă a aerului, temperaturile scăzute, precum și schimbările bruște de temperatură pot contribui la agravarea simptomelor.

Tratamente naturiste pentru rinita alergică

Fortificarea sistemului imunitar cu remedii naturale este cea mai bună metodă de prevenție și tratament pentru alergii.

Astfel, produsele naturiste cu rol imunostimulator întăresc barierele naturale de protecție ale organismului și te ajută să ameliorezi simptomele rinitei, fără efecte secundare.

Care sunt cele mai eficiente remedii oferite de natură?

Pe lângă odihnă, mișcare și o alimentație sănătoasă, iată câteva soluții naturale care vin în sprijinul celor care suferă de rinită alergică:

  •     Echinaceea

Echinaceea este o planta medicinală care conține rășini, polizaharide, ulei volatil și alte substanțe active cu rol antifungic, antiseptic și antiviral, stimulând sistemul imunitar. Descoperă și alte beneficii ale echinaceei.

La Faunus Plant găsești sirop de echinaceea și tinctură de echinaceea, ambele remedii fiind potrivite ca adjuvant în tratarea rinitei.

  •     Cătina

Fructele de cătină sunt cunoscute pentru conținutul mare de vitamina C, dar și alte vitamine liposolubile (A, E, D, F), vitamine hidrosolubile (B, C, P, K), licopen, acizi grași etc. Astfel, siropul de cătină este un foarte bun antioxidant și vitaminizant, fiind leacul ideal pentru un sistem imunitar slăbit.

  •     Măceșele

Datorită principiilor active cu efecte benefice asupra organismului (vitamina C și B, antioxidanți, minerale, tanini etc.), măceșele contribuie la prevenirea astmului și alergiilor. De asemenea, există și alte beneficii și proprietăți ale măceșelor pentru care ar trebui să le ai mereu în casă.

Noi îți recomandăm siropul de măceșe, un produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.

  •     Propolisul

Propolisul are efect antibacterian, antioxidant, imunomodulant, antiinflamator și antifungic natural. Consumat sub formă de tinctură de propolis, acesta este de mare ajutor în cazul gripei și răcelii, bronșitelor, virozelor respiratorii, sinuzitelor etc.

Cu toate că lista remediilor naturiste pentru alergii poate continua, încheiem acest articol cu o ultimă recomandare: Pachetul Răceală, Gripă.

Ținând cont că sistemul imunitar este pus la încercare în această perioadă, pachetul pentru răceală și gripă te ajută să te ferești de infecțiile virale și să eviți agravarea simptomelor rinitei alergice.

Îți dorim multă sănătate și te așteptăm cu remedii naturiste cu tradiție pentru toată familia!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Propolis 20ml, faunusplant.ro
Tinctura Propolis 20ml

INTERN: analgezic, antiinflamator, antimicrobian, antimicotic, antiviral, imunomodulator, antioxidant, antitumoral. EXTERN: cicatrizant, analgezic, antiinflamator, antimicrobian.

22 Recenzii
25,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Catina 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Catina 500ml

Tonifiant general, stomahic, antianemic, antiseptic al căilor urinare, antireumatic, vitaminizant.

6 Recenzii
72,00 lei