🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

14:58:00 PM EEST

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

Cunoști plante pentru afecțiuni respiratorii? Ai folosit pentru tine și familie remedii cu plante medicinale? Rezultatele te-au mulțumit?

Probabil că și doar citind despre ingredientele unor remedii naturiste poți înțelege care sunt cu adevărat de ajutor și cam ce știe să facă fiecare specie în parte.

Nu vorbim despre efecte miraculoase. Nu te aștepta la efecte greu de cuprins cu mintea, ci doar la efecte reale, concrete, dar care de multe ori întrec medicamentele de sinteză.

Plante pentru afecțiuni respiratorii, de luat în calcul în sezonul rece

Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea, regina plantelor medicinale cu acțiune imunostimulantă și antivirală, crește rezistența organismului. Bogată în uleiuri esențiale, flavonoide, polifenoli și alte substanțe antioxidante și antiinflamatoare, echinacea este utilă în tratarea virozelor respiratorii, de la răceli, până la amigdalite și bronșite, cu sau fără tuse și febră.

Măceș (Rosa canina)

Fructele măceșului reprezintă un exemplu pentru concentrația de vitamina C (100 g măceșe echivalează cu 1 kg de citrice). Nu lipsesc nici flavonoidele. Prin acțiunea sinergică a compușilor activi, măceșul se bucură de excelente proprietăți antiinflamatoare, benefice în special la nivelul tractului respirator (răceli, tuse, astm bronșic sau alergic).

Mentă (Mentha piperita)

Cu parfumul său inconfundabil, este una dintre cele mai apreciate plante pentru afecțiuni respiratorii. Datorită bogăției de polifenoli, taninuri și uleiuri esențiale, menta are o acțiune balsamică și decongestionantă, cu beneficii vizibile asupra mucoaselor. Calmează tusea, contribuie la reducerea temperaturii și fluidifică secrețiile bronșice în manieră naturală.

Cătină (Hippophae rhamnoides)

O altă plantă cu vitamine (în special vitamina C), oligoelemente și flavonoide din abundență, cătina se comportă remarcabil când vine vorba despre stimularea mecanismelor imunitare. Cu acțiune tonică, vitaminizantă, imunomodulantă și imunostimulantă, cătina este indicată în perioade de stres și oboseală, dar și pentru diminarea febrei și vindecarea răcelilor.

Soc (Sambucus nigra)

De secole, florile de soc se folosesc ca remedii pentru răceală, tuse, febră, dureri de gât și astm. Totul se datorează proprietăților antiinflamatoare, diaforetice, decongestionante și mucolitice. Aceste calități se explică prin substanțele benefice: vitamine (A, B-uri, C), minerale, taninuri, polifenoli, acid citric, aminoacizi, uleiuri esențiale, rășini etc.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a celor 5 plante pentru afecțiuni respiratorii, vizitează secțiunea afecțiuni, categoriile răceală și gripă și vitaminizante, imunitate.

Folosește siropurile, ceaiurile și tincturile noastre! Prin acțiunea lor antivirală, tonică, vitaminizantă, imunostimulantă sau antiinflamatoare, vin în sprijinul barierelor naturale de protecție ale organismului, ajutându-te să treci mai ușor de stările cu febră, tuse, nas înfundat, dureri musculare și oboseală!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
12 Reviews
205,00 lei 133,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
6 Recenzii
138,00 lei 76,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

9 Reviews
46,00 lei 30,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
23 Reviews
33,00 lei 21,00 lei
Magazin naturist, Sirop Macese 500ml, faunusplant.ro
Sirop Macese 500ml

Sirop · 500ml

9 Recenzii
49,00 lei 37,00 lei
Magazin naturist, Sirop Catina 500ml, faunusplant.ro
Sirop Catina 500ml

Sirop · 500ml

19 Recenzii
49,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Sirop Soc 500ml, faunusplant.ro
Sirop Soc 500ml

Sirop · 500ml

11 Recenzii
49,00 lei 37,00 lei