ℹ️ Info: Intarzieri temporare in livrare - vezi detalii

🤩 30% Reducere la toate produsele și pachetele! Vezi produse

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

Faunus plant ro Admin |

Cunoști plante pentru afecțiuni respiratorii? Ai folosit pentru tine și familie remedii cu plante medicinale? Rezultatele te-au mulțumit?

Probabil că și doar citind despre ingredientele unor remedii naturiste poți înțelege care sunt cu adevărat de ajutor și cam ce știe să facă fiecare specie în parte.

Nu vorbim despre efecte miraculoase. Nu te aștepta la efecte greu de cuprins cu mintea, ci doar la efecte reale, concrete, dar care de multe ori întrec medicamentele de sinteză.

Plante pentru afecțiuni respiratorii, de luat în calcul în sezonul rece

Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea, regina plantelor medicinale cu acțiune imunostimulantă și antivirală, crește rezistența organismului. Bogată în uleiuri esențiale, flavonoide, polifenoli și alte substanțe antioxidante și antiinflamatoare, echinacea este utilă în tratarea virozelor respiratorii, de la răceli, până la amigdalite și bronșite, cu sau fără tuse și febră.

Măceș (Rosa canina)

Fructele măceșului reprezintă un exemplu pentru concentrația de vitamina C (100 g măceșe echivalează cu 1 kg de citrice). Nu lipsesc nici flavonoidele. Prin acțiunea sinergică a compușilor activi, măceșul se bucură de excelente proprietăți antiinflamatoare, benefice în special la nivelul tractului respirator (răceli, tuse, astm bronșic sau alergic).

Mentă (Mentha piperita)

Cu parfumul său inconfundabil, este una dintre cele mai apreciate plante pentru afecțiuni respiratorii. Datorită bogăției de polifenoli, taninuri și uleiuri esențiale, menta are o acțiune balsamică și decongestionantă, cu beneficii vizibile asupra mucoaselor. Calmează tusea, contribuie la reducerea temperaturii și fluidifică secrețiile bronșice în manieră naturală.

Cătină (Hippophae rhamnoides)

O altă plantă cu vitamine (în special vitamina C), oligoelemente și flavonoide din abundență, cătina se comportă remarcabil când vine vorba despre stimularea mecanismelor imunitare. Cu acțiune tonică, vitaminizantă, imunomodulantă și imunostimulantă, cătina este indicată în perioade de stres și oboseală, dar și pentru diminarea febrei și vindecarea răcelilor.

Soc (Sambucus nigra)

De secole, florile de soc se folosesc ca remedii pentru răceală, tuse, febră, dureri de gât și astm. Totul se datorează proprietăților antiinflamatoare, diaforetice, decongestionante și mucolitice. Aceste calități se explică prin substanțele benefice: vitamine (A, B-uri, C), minerale, taninuri, polifenoli, acid citric, aminoacizi, uleiuri esențiale, rășini etc.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a celor 5 plante pentru afecțiuni respiratorii, vizitează secțiunea afecțiuni, categoriile răceală și gripă și vitaminizante, imunitate.

Folosește siropurile, ceaiurile și tincturile noastre! Prin acțiunea lor antivirală, tonică, vitaminizantă, imunostimulantă sau antiinflamatoare, vin în sprijinul barierelor naturale de protecție ale organismului, ajutându-te să treci mai ușor de stările cu febră, tuse, nas înfundat, dureri musculare și oboseală!