🎁 1+1 GRATIS la toate Siropurile! Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT + Sirop Echinacea CADOU la comenzi de peste 149 Lei!

Coșul dvs. este gol

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

14:58:00 PM EEST

5 Plante medicinale de folos în afecțiunile respiratorii: Proprietăți și utilizări

Cunoști plante pentru afecțiuni respiratorii? Ai folosit pentru tine și familie remedii cu plante medicinale? Rezultatele te-au mulțumit?

Probabil că și doar citind despre ingredientele unor remedii naturiste poți înțelege care sunt cu adevărat de ajutor și cam ce știe să facă fiecare specie în parte.

Nu vorbim despre efecte miraculoase. Nu te aștepta la efecte greu de cuprins cu mintea, ci doar la efecte reale, concrete, dar care de multe ori întrec medicamentele de sinteză.

Plante pentru afecțiuni respiratorii, de luat în calcul în sezonul rece

Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea, regina plantelor medicinale cu acțiune imunostimulantă și antivirală, crește rezistența organismului. Bogată în uleiuri esențiale, flavonoide, polifenoli și alte substanțe antioxidante și antiinflamatoare, echinacea este utilă în tratarea virozelor respiratorii, de la răceli, până la amigdalite și bronșite, cu sau fără tuse și febră.

Măceș (Rosa canina)

Fructele măceșului reprezintă un exemplu pentru concentrația de vitamina C (100 g măceșe echivalează cu 1 kg de citrice). Nu lipsesc nici flavonoidele. Prin acțiunea sinergică a compușilor activi, măceșul se bucură de excelente proprietăți antiinflamatoare, benefice în special la nivelul tractului respirator (răceli, tuse, astm bronșic sau alergic).

Mentă (Mentha piperita)

Cu parfumul său inconfundabil, este una dintre cele mai apreciate plante pentru afecțiuni respiratorii. Datorită bogăției de polifenoli, taninuri și uleiuri esențiale, menta are o acțiune balsamică și decongestionantă, cu beneficii vizibile asupra mucoaselor. Calmează tusea, contribuie la reducerea temperaturii și fluidifică secrețiile bronșice în manieră naturală.

Cătină (Hippophae rhamnoides)

O altă plantă cu vitamine (în special vitamina C), oligoelemente și flavonoide din abundență, cătina se comportă remarcabil când vine vorba despre stimularea mecanismelor imunitare. Cu acțiune tonică, vitaminizantă, imunomodulantă și imunostimulantă, cătina este indicată în perioade de stres și oboseală, dar și pentru diminarea febrei și vindecarea răcelilor.

Soc (Sambucus nigra)

De secole, florile de soc se folosesc ca remedii pentru răceală, tuse, febră, dureri de gât și astm. Totul se datorează proprietăților antiinflamatoare, diaforetice, decongestionante și mucolitice. Aceste calități se explică prin substanțele benefice: vitamine (A, B-uri, C), minerale, taninuri, polifenoli, acid citric, aminoacizi, uleiuri esențiale, rășini etc.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a celor 5 plante pentru afecțiuni respiratorii, vizitează secțiunea afecțiuni, categoriile răceală și gripă și vitaminizante, imunitate.

Folosește siropurile, ceaiurile și tincturile noastre! Prin acțiunea lor antivirală, tonică, vitaminizantă, imunostimulantă sau antiinflamatoare, vin în sprijinul barierelor naturale de protecție ale organismului, ajutându-te să treci mai ușor de stările cu febră, tuse, nas înfundat, dureri musculare și oboseală!

Produse recomandate

Pachet Raceala, Gripa
Pachet Raceala, Gripa
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

4 Recenzii
139,30 lei 111,50 lei
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
139,60 lei 111,50 lei
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii

Pachetul contribuie la stimularea imunității, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală.

8 Recenzii
83,60 lei 66,50 lei
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

6 Recenzii
34,90 lei
Sirop Vitaminizantus 200ml
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

18 Recenzii
20,90 lei
Sirop Macese 500ml
Sirop Macese 500ml

Vitaminizant, reconfortant, tonic general. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, astenie, lipsa poftei de mâncare.

9 Recenzii
30,90 lei
Sirop Catina 500ml
Sirop Catina 500ml

Vitaminizant, tonic general. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenței.

19 Recenzii
30,90 lei
Sirop Soc 500ml
Sirop Soc 500ml

Expectorant, depurativ. Recomandări: gripe, bronșite, tuse.

11 Recenzii
30,90 lei