🎉 FLASH SALE! Profită de EXTRA 10% Reducere la gama CAPILARUS! Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Mituri despre acnee pe care le-am crezut adevarate

14:53:39 PM EEST

3 Mituri despre acnee pe care le-am crezut adevarate

Cu toții am suferit de acnee, cel puțin la pubertate. Dar să fie coșurile și punctele negre o problemă specifică doar adolescenților? Care este adevărul cu privire la această tulburare?

Iată câteva dintre cele mai comune mituri referitoare la acnee, despre care eram convinși că sunt adevărate:

Tulburarea afectează exclusiv adolescenții

O convingere extrem de răspândită, susține că acneea reprezintă o problemă ce interesează doar tinerii aflați la pubertate. În realitate, tulburarea nu se limitează doar la adolescenți. Poate persista și dupa pragul maturității sau poate să apară și odată ce înaintăm în vârstă.

Cu toate că cele mai afectate sunt femeile, de acnee pot suferi și bărbații. La origini se află dezechilibrele hormonale care favorizează secreția sebumului. Excesul de sebum duce la ocluzia porilor, cauzând inflamații bacteriene responsabile de apariția coșurilor și a punctelor negre.

Acneea nu este condiționată de regimul alimentar

Aici, părerile sunt împărțite între persoanele care consideră că acneea nu depinde de obiceiurile alimentare și cei care, dimpotrivă, sunt convinși că prezența punctelor negre și inflamația coșulețelor este condiționată de tot ce mâncăm.

Chiar dacă nu există dovezi concludente în măsură să demonstreze că la origini se află chiar alimentația, puțină prudență nu strică niciodată. Astfel, este de preferat să limităm consumul preparatelor bogate în grăsimi și glucide, dar să introducem în meniu cât mai multe fructe și legume. Spre exemplu, cele bogate în vitamina A facilitează regenerarea epidermei.

Expunerea la soare ne ajută să scăpăm de acnee

Este vorba despre un mit care pe jumătate este fals, pe jumătate adevărat. În realitate, nu s-a demonstrat rolul terapeutic al razelor ultraviolete pentru cazurile de acnee. Ba mai mult, expunerea prelungită la lumina solară ne poate face mai mult rău decât bine.

Soarele poate avea un efect cu două tăișuri. Dacă ne expunem treptat și cu moderație, razele UV acționează ca un antiinflamator, contribuind la reducerea stratului de sebum. Iar când tenul este ușor bronzat, are un aspect mai sănătos, cu imperfecțiuni mai puțin evidente.

În schimb, dacă exagerăm cu expunerea și nu utilizăm o protecție adecvată, acneea este doar în aparență vindecată sau ameliorată. Într-o etapă succesivă, odată ce întrerupem ”băile” de soare, tulburare poate recidiva, având manifestări și mai evidente.

Recomandări

Mit sau nu, acneea poate fi combătută. Foarte utile sunt pachetele noastre pentru acnee, care folosite împreună și cu regularitate, facilitează regenerarea celulelor pielii și reduc imperfecțiunile tenului.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Acnee, Eczeme, faunusplant.ro
252,00 lei 164,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

9 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

7 Reviews
46,00 lei 35,00 lei