🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt ”vinovatii” responsabili de cresterea colesterolului?

14:53:47 PM EEST

Care sunt ”vinovatii” responsabili de cresterea colesterolului?

Uneori, valorile colesterolului din sânge depășesc limitele de siguranță. Adevărata problemă apare când colesterolul ”bun” (HDL) și cel ”rău” (LDL) sunt într-un dezechilibru total, mai exact în favoarea colesterolului LDL.

În cazuri similare, se poate vorbi despre hipercolesterolemie (excedent de colesterol), o patologie extrem de periculoasă, ce poate fi cauzată de mai mulți factori:

1. Alimentația

Principalul responsabil de creșterea colesterolului îl reprezintă alimentația, care deține circa 15 % din ”vină”. Mulți dintre noi obișnuiesc să consume prea multe calorii la o singură masă, în timp ce meniul zilnic conține grăsimi saturate și carbohidrați simpli în exces.

2. Hipotiroidismul

Hipotiroidismul (sinteza insuficientă de hormoni tiroidieni) este o afecțiune frecvent întâlnită îndeosebi la femei. Printre simptome se numără pielea uscată, oboseala, somnolența, constipația, anemia, dar și creșterea nivelului de colesterol LDL și de trigliceride.

3. Diabetul

Maladia se poate ”traduce” prin alterarea metabolică, datorată scăderii activității insulinice. O carateristică întotdeauna prezentă este hiperglicemia, care cu trecerea timpului, tinde să se asocieze și cu alte complicații, precum hipercolesterolemia și ateroscleroza.

4. Hormonii

În timp ce estrogenii diminuează colesterolemia (ridică valorile HDL și scad valorile LDL), hormonii androgeni (din această categorie face parte și testosteronul) are efectul opus. Din motive similare, riscurile sunt majore la femei după menopauză și la bărbați.

5. Obezitatea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) descrie obezitatea ca o acumulare de grăsime corporală anormală sau / și în exces. Consecințele, alarmante pentru sănătate, pot cauza hipertensiune, diabet, tumori, patologii coronariene, hepatice și hipercolesterolemie.

6. Stresul

În momente de stres prelungit, instinctul primar al organismului este să se protejeze și o face sintetizând în hipotalamus, cortizol și adrenalină. Cei 2 hormoni cresc fluxul de sânge din creier, stimulează eliberaree de energie și activează producerea colesterolului.

7. Alți factori

O influență similară asupra concentrației de colesterol LDL și de trigliceride o mai au stilul de viață sedentar” (prin sport, putem înclina ”balanța” în favoarea colesterolului ”bun”) și fumatul (substanțele conținute în tutun facilitează acumularea grăsimilor pe pereții arterelor).

  • Pentru a ține sub control colesterolemia, este indicat să adoptăm următoarele soluții:
  • Eliminarea grăsimilor ”rele” (provenite din dulciuri);
  • Creșterea consumului de grăsimi ”bune” (de origine vegetală);
  • Creșterea aportului de fibre solubile (facilitează eliminarea grăsimilor din intestin);
  • Practicarea regulată a unei activități fizice de tip aerobic;
  • Renunțarea la fumat;
  • Terapia farmacologică (folosirea inhibitorilor de absorbție a colesterolului);
  • Tratamentele naturiste Faunus Plant pentru colesterol mărit, pe baza de anghinare, rostopască, păpădie și păducel.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

142 Reviews
210,00 lei 147,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei 25,00 lei