Senzație de frig constantă? Care pot fi cauzele?

Ai mereu acea senzație de frig care nu dispare indiferent câte haine pui pe tine? Senzația de frig constantă poate fi mai mult decât un simplu disconfort. Poate fi un semnal că organismul încearcă să-ți spună ceva. În acest articol, analizăm principalele cauze posibile ale acestei stări și care sunt remediile naturale pentru a depăși această stare.
Fie vară, fie iarnă, nu scapi de senzația de rece. Parcă orice ai face, mereu învingător iese frigul, nu tu.
Într-adevăr, este normal să-ți fie frig când termometrele indică grade puține. Și nu e nimic exagerat în a mai pune pe tine un pulover, un polar, o geacă, până ajungi la o stare de confort termic plăcut.
Dar dacă senzația de frig persistă chiar și în zilele mai călduroase, atunci ar putea exista o problemă de care nu știi.
Te-ai întrebat care pot fi cauzele? Noi îți răspundem!
Dacă în continuare, suferi de frig, simți mâinile și picioarele ca scoase din congelator. Este un semn că suferi de o senzație de frig constantă chiar și când nu există motive.
Totul are o explicație. De fapt, mai multe, toate medicale. O să-ți explic fiecare cauză care poate crea o senzație de frig constantă.
Cuprins
- Cauze care dau o senzație de frig constantă
- Când ar trebui să te îngrijorezi?
- Rolul plantelor medicinale în combaterea senzației de frig
- Recomandări de la Faunus Plant pentru combaterea senzației de frig
Cauze care dau o senzație de frig constantă
Anemia: o cauză frecventă a frigurilor persistente
Una dintre cele mai comune cauze este anemia, în special cea cauzată de lipsa fierului. Fierul este esențial pentru producerea hemoglobinei, proteina care transportă oxigenul în sânge. Fără suficient oxigen, țesuturile nu primesc energia necesară și te poți simți slăbit și sensibil la frig.
Anemia cauzată de lipsa de fier poate fi responsabilă de o senzație de frig mai acută decât în mod normal.
Fierul este esențial pentru globulele roșii, misiunea lor fiind să transporte oxigenul la țesuturi și organe. Dacă în organism nu există suficient fier, globulele roșii sunt afectate și nu mai reușesc să-și îndeplinească funcțiile.
Compensarea neajunsului se poate realiza prin alimente bogate în fier, cum ar fi legumele cu frunză verde: spanac, urzici, rucola, broccoli.
Nu mai puțin benefică este și vitamina C, deoarece ajută la fixarea fierului. Pentru o absorbție optimă a fierului consumă alimente bogate în vitamina C, precum: lămâie, ardei gras, portocale și kiwi.
Am scris și un articol dedicat pentru anemie feriprivă, unde am detaliat cât de important este fierul pentru organism.
Remediile naturale din gama noastră de suplimente pentru anemie sunt create cu grijă și pasiune pentru sănătatea ta. Folosim doar ingrediente naturale, inspirate din rețete tradiționale românești.
Carență de vitamina B12
Concentrația scăzută de vitamina B12 poate avea același efect, senzație de frig constantă. Pe lângă că, printre altele, poate cauza anemie și accentua foamea.
Și de astă dată, rezolvarea se află în alimentație. Sursele cele mai importante de vitamina B12 sunt de origine animală: carne, pește, produse lactate.
Se justifică de ce veganii și vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse. Dar și ei pot scăpa, completând regimul alimentar cu suplimente nutriționale.
Probleme tiroidiene
Un alt factor determinant poate fi disfunctionalitatea glandei tiroide. Glanda tiroidă reglează metabolismul, iar când funcționează lent (hipotiroidism), corpul tău produce mai puțină energie, ceea ce duce la o temperatură corporală mai scăzută.
Se întâmplă deoarece glanda produce niște hormoni care intervin în reglarea metabolismului și a termogenezei (mecanism care produce căldură în corp).
Persoanele cu hipotiroidism simt mai des senzația de frig chiar dacă sunt îmbrăcate corespunzător. În consecință, apare oboseala, iar metabolismul își încetinește activitatea, de unde și sensibilitatea la frig.
Soluția poate fi medicamentoasă. Însă de mare folos sunt și plantele medicinale din Pachetul Tiroida Sănătoasă, tocmai pentru că-și aduc contribuția în sinteza hormonilor tiroidieni și în reglarea funcțiilor glandei.
Circulație sanguină deficitară
Dacă simți în mod frecvent frig în extremități (mâini, picioare, degete), chiar și atunci când temperatura din jur este confortabilă, este posibil să ai o circulație sanguină deficitară. Acest lucru înseamnă că sângele nu ajunge eficient în toate părțile corpului, mai ales în zonele periferice, unde se simte cel mai ușor frigul.
Pentru afecțiunile circulatorii îți recomandăm Urzică - Tinctură extract hidroalcoolic. Aceasta contribuie la îmbunătățirea tonusului vascular și la stimularea fluxului sanguin, fiind utilă în combaterea senzației de frig cauzate de circulația deficitară.
Circulație sanguină deficitară
Dacă simți în mod frecvent frig în extremități (mâini, picioare, degete), chiar și atunci când temperatura din jur este confortabilă, este posibil să ai o circulație sanguină deficitară. Acest lucru înseamnă că sângele nu ajunge eficient în toate părțile corpului, mai ales în zonele periferice, unde se simte cel mai ușor frigul.
Pentru afecțiunile circulatorii îți recomandăm Urzică - Tinctură extract hidroalcoolic. Aceasta contribuie la îmbunătățirea tonusului vascular și la stimularea fluxului sanguin, fiind utilă în combaterea senzației de frig cauzate de circulația deficitară.
Lipsa de grăsime corporală
Grăsimea corporală nu este doar o rezervă de energie, ea joacă și un rol esențial în menținerea temperaturii corpului. Dacă ai un procent scăzut de grăsime, este posibil ca organismul tău să piardă mai ușor căldura și să nu reușească să se mențină la o temperatură confortabilă, mai ales în condiții de frig.
Senzația de frig apare deoarece metabolismul încetinește când corpul nu are suficiente rezerve energetice. Organismul conservă energia, reducând fluxul sanguin, ceea ce accentuează senzația de frig.
Alimentația deficitară
La pachet cu lipsa de grăsime corporală vine și alimentația deficitară. Nutriția joacă un rol esențial în reglarea temperaturii corporale, iar lipsa anumitor nutrienți poate afecta direct capacitatea organismului de a genera și conserva căldura.
O alimentație deficitară înseamnă că nu-i oferi organismului suficiente calorii. Astfel poți avea carențe de vitamine și minerale care pot fi un factor declanșator pentru acea senzație de frig constantă.
Pentru a-ți crește pofta de mâncare într-un mod natural îți recomandăm să încerci Ghimbir - Sirop. Pe lângă creșterea apetitului, ghimbirul este recunoscut și pentru eliminarea toxinelor din organism. De asemenea am pregătit un articol despre vitamine recomandate pentru reglarea poftei de mâncare. În acest articol vei afla ce vitamine îți cresc pofta de mâncare și de ce sunt esențiale pentru organism.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Când ar trebui să te îngrijorezi?
Dacă ai mereu senzație de frig, chiar și atunci când în jur este cald sau ceilalți nu simt același disconfort, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. Nu înseamnă automat că e ceva grav, dar merită investigat.
Mai ales dacă senzația de frig este persistentă și însoțită de alte simptome, cum ar fi oboseală, pierdere în greutate, modificări ale pielii sau menstruații neregulate.
Rolul plantelor medicinale în combaterea senzației de frig
Când alimentația nu reușește să aducă suficienți nutrienți – fie din cauza unui stil de viață agitat, a dietei necorespunzătoare, fie a unor afecțiuni – suplimentele alimentare și plantele medicinale pot deveni aliatul tău de încredere pentru a-ți menține vitalitatea și temperatura corporală optimă.
Plantele medicinale pot juca un rol important în combaterea senzației de frig, mai ales atunci când aceasta este cauzată de circulație periferică deficitară, anemie sau dezechilibru hormonal. Multe dintre ele au proprietăți stimulatoare ale circulației sângelui, încălzesc organismul din interior și ajută la echilibrarea funcțiilor metabolice.
Produse recomandate
Recomandări de la Faunus Plant pentru combaterea senzației de frig
La Faunus Plant, credem în puterea plantelor medicinale și în soluțiile naturale. Pentru cei care se confruntă frecvent cu o senzație de frig constantă, am selectat cu grijă produse care susțin buna circulație a sângelui, echilibrează metabolismul și fortifică organismul din interior.
Printre cele mai recomandate produse se numără Ceaiul Circulatorus, un amestec din plante precum păducel, coada-calului, talpa-gâștei și coada-șoricelului, cunoscute pentru efectele lor tonice. Acest ceai ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, în special către mâini și picioare, care sunt adesea cele mai afectate de frig.
În completare, Echinacea - Sirop pentru imunitate ajută la întărirea organismului, astfel încât acesta să gestioneze mai bine variațiile de temperatură. Produsele naturale de la Faunus Plant îți oferă o soluție blândă, dar eficientă, pentru a-ți recăpăta circulația bună și acea căldură plăcută care pornește din interior și se simte până în vârful degetelor.
Senzația de frig nu trebuie ignorată atunci când este persistentă. Chiar dacă uneori poate fi legată de factori externi sau de stilul de viață, în alte cazuri poate semnala o problemă medicală care necesită atenție.