Din când în când, ceva dulce nu strică. Organismul mai simte și el nevoia de o pauză de la fel și fel de restricții. Ce te faci însă când se întâmplă zi de zi, de mai multe ori pe zi chiar?
Nu crezi, dar dulciurile creează dependență. Ceva în genul substanțelor interzise. Iar consecințele nu sunt deloc o încântare: diabet, obezitate, probleme cardiace, colesterol mărit, sistem imunitar slăbit, lipsă de energie, ten gras, carii dentare. Și lista poate continua.
Din fericire, dependența de dulciuri are leac. Dar ce ai de făcut?
Caută o motivație
În primul rând, trebuie să vrei să renunți. Nu să renunți pentru că îți cere cineva, ci pentru că-ți propui chiar tu. Iar în momentul în care vrei cu adevărat, însemnă că în mintea ta s-a aprins un beculeț ce te-a făcut să înțelegi câte pericole pândesc din cauza poftelor nestăpânite.
Elimină tentațiile
Degeaba vrei dacă nu acționezi și cu fapta. Un prim pas se referă la îndepărtarea tentațiilor. Nu aștepta curățenia de primăvară. A trecut deja. Mobilizează-te chiar de-acum. Golește frigiderul, cămara și dulapurile de orice aliment care conține zahăr sau înlocuitori.
Fă o listă de cumpărături
După ce ai ”evacuat” casa de dulciuri, este important să te abții de la a cumpăra altele. Strecurându-te printre rafturi, nu va fi simplu să spui ”pas”. În acest sens, este util să nu pornești de-acasă fără o listă pregătită cu ce vei cumpăra și care va conține doar alimente sănătoase.
Du-te la shopping doar după ce ai mâncat
Amintește-ți să mergi la cumpărături doar după masă. Pe stomacul gol, vei simți mai puternic stresul. Pntru organismul stresat sau / și obosit, nevoia de dulciuri este mai acută, mai greu de stăpânit. La fel se întâmplă și dacă înainte consumi ceva dulce. Pentru că dulciurile cer alte dulciuri.
Compensează carențele
De multe ori, în spatele dorinței de neoprit de dulciuri stă o carență de nutrienți esențiali. Spre exemplu, poate fi vorba despre un deficit de magneziu sau de fier. Pentru completarea ”golurilor”, orientează-te spre alimente care-ți pot oferi ce ai nevoie (carne, ouă, fructe nucifere, legume).
Consumă mai multe fructe
Poate fi o idee grozavă să înlocuiești ciocolata, prăjiturerele și alte chestiuțe similare cu fructe. Începe cu cele de sezon, există o mulțime de variante gustoase. Dacă nu le agreezi ca atare, pune în blender variate tipuri, poate cu puțină miere și vei înțelege diferența.
Recomandări
Dacă efectele consumului excesiv de dulciuri nu-ți dau pace sau dacă pur și simplu ai luat hotărârea să-ți corectezi stilul de viață și silueta, Pachetul Slăbire poate reprezenta soluția potrivită!