2 Tratamente pe bază de rozmarin pentru păr și scalp
Persoanele care se confruntă cu probleme de mătreață sau de cădere aleg frecvent tratamente pentru păr cu rozmarin. Nu este un secret că planta are efecte minunate asupra scalpului și podoabei capilare.
Rozmarinul, o plantă cu multiple proprietăți medicinale, poate primi variate utilizări:
- Îmbunătățirea proceselor digestive;
- Combaterea durerilor de cap;
- Rezolvarea problemelor de circulație;
- Prevenirea afecțiunilor respiratorii;
- Scăderea în greutate etc.
Însă însușirile benefice nu se opresc aici. Principiile active ale rozmarinului sunt folosite și în industria cosmetică, de pildă pentru ”imbogățirea” produselor pentru păr și scalp.
Proprietățile rozmarinului pentru păr
Planta apare adesea printre componentele tratamentelor destinate regenerării și curățării podoabei capilare. Această ”calitate” se datorează uleiurilor esențiale cu acțiune stimulantă, antiseptică și tonifiantă pentru foliculii capilari. Ca urmare, favorizează creșterea și întărirea firului de păr.
Infuzia de rozmarin ajută și la refacerea echilibrului pielii grase, reușind să acționeze împotriva mătreții și să-i confere părului luminozitate. Iar utilizările constante ale loțiunilor și extractelor de rozmarin au ca efect nuanțarea și închiderea culorii, ”camuflând” astfel majoritatea firelor albe.
Însă pentru obținerea unor rezultate optime, pornind de la o simplă infuzie de rozmarin, este nevoie și de ”rețetele” potrivite.
Tratamente pentru păr cu rozmarin
Tratament antimătreață cu infuzie și ulei esențial de rozmarin
Pentru combaterea mătreții, este nevoie de o infuzie de rozmarin pregătită în prealabil din 300 ml de apă clocotită și 6 linguri cu frunzulițe de rozmarin.
După filtrare, se amestecă infuzia cu 2-3 picături de ulei esențial de rozmarin. Este o combinație ce va accentua acțiunea antibacteriană a loțiunii și va limita căderea părului.
Aplicată cu o dischetă demachiantă, după ultima clătire, loțiunea se folosește direct pe pielea capului și se masează ușor.
Produse Recomandate
Tratament pentru păr gras cu infuzie de rozmarin și lămâie
Baza o reprezintă aceeași infuzie ca în ”rețeta” precedentă. După filtrare, în locul uleiului esențial, se adaugă câteva picături de lămâie proaspăt stoarsă.
Sucul de lămâie este foarte eficient pentru diminuarea sebumului responsabil de părul gras. Totodată, prin acțiunea antioxidantă, ajută la conservarea infuziei chiar și 2 săptămâni.
Amestecul obținut se folosește în ultima apă de clătire a părului. În alternativă, cu ajutorul unui flacon cu pulverizator, soluția se poate aplica direct pe părul umed, proaspăt clătit.
Cantitatea de loțiune neutilizata se păstrează la frigider, închisă ermetic.
Prepararea infuziei de rozmarin
1. Pentru prepararea infuziei este nevoie de câteva rămurele de rozmarin într-o oală cu apă clocotită, care se va acoperi cu un capac.
2. Se lasă amestecul să infuzeze timp de circa 10-15 minute, interval necesar pentru ca frunzulițele să-și transfere toate principiile active în apa fiartă.
3. Expirat timpul de ”odihna”, soluția astfel obținută se filtrează cu un tifon sau filtru din hârtie.
Infuzia de rozmarin este gata pentru utilizare și în funcție de destinația dorită, se poate combina în diverse moduri.gur, mergi la medic pentru a trata în mod eficient temperatura crescută în cazul bebelușilor.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!
Recomandare din magazinul Faunus Plant
Cine are dificultăți cu întreținerea podoabei capilare sau cu pielea capului, poate testa tincturile din Pachetul Căderea Părului din magazinul Faunus Plant!
Amestecul cu brusture, cimbrișor, frunze de nuc și alte extracte naturale contribuie la regenerarea firului de păr, la întărirea rădăcinilor și la redobândirea strălucirii podoabei capilare.
Notă: acest articol, publicat inițial în data de 29 aprilie 2022, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.
Trimite mai departe