🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Ce boli ascunde căderea părului. Cauze și remedii

Feb 07, 2024 postat de Roxana
caderea parului cauze.png__PID:254d31a6-2339-4f9b-8046-b8e1ab2df9a2

Astăzi ne-am propus să vorbim despre ce boli ascunde căderea părului, afecțiuni care duc la lipsa strălucirii și subțierea firului. Acestea sunt doar câteva provocări întâmpinate în efortul de a întreține un păr sănătos.

Factori precum schimbările de temperatură, hidratarea neadecvată, utilizarea frecventă a dispozitivelor de coafat cu căldură și expunerea redusă la soare, toate pot afecta sănătatea scalpului.

Există însă și cazuri în care căderea părului este excesivă iar regenerarea nu mai are loc, ca urmare a moștenirii genetice sau a altor situații de natură medicală.

Care sunt însă cauzele care duc la căderea părului și ce afecțiuni poate ascunde această problemă?

Cuprins

  • Ce este alopecia (căderea părului)?
  • Cea mai întâlnită cauză a căderii excesive a părului
  • Afecțiuni care duc la pierderea părului
  • Alte cauze ale căderii părului
  • Căderea părului – cele mai eficiente tratamente

 Ce este alopecia (căderea părului)?

Termenul medical pentru căderea părului este alopecia, o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși.

Există două tipuri de alopecie:
1. alopecia areată;
2. alopecia androgenică.


Alopecia poate determina căderea părului nu doar de pe scalp, ci și de pe alte părți ale corpului. Acest fenomen poate rezulta în subțierea firului de păr, precum și în apariția calviției totale sau parțiale.

Produse Recomandate

Cea mai întâlnită cauză a căderii excesive a părului

caderea parului femei.png__PID:cf5be77c-4e36-4cb9-bfa7-5b38dcbf6a77

Problema căderii părului afectează o mare parte a populației, indiferent de vârstă.

Pierderea a 50-100 de fire de păr pe zi este considerată normală, deoarece părul se regenerează în mod natural. Dacă numărul acestora este mare ori, atunci este momentul aplicării unui tratament adecvat sau a unei evaluări medicale.

Trebuie spus că principalul factor al căderii excesive a părului este moștenirea genetică. Cu alte cuvinte, dacă părinții tăi se confruntă cu această problemă, există șanse mari să te afecteze și pe tine.

Hormonii sexuali, în special estrogenul și testosteronul, cu activitate încă de la pubertate, pot accelera procesul de cădere a părului.În plus, sunt și alte afecțiuni care pot ascunde acest inconvenient.

Afecțiuni care duc la pierderea părului

Căderea părului are mai multe cauze, iar printre acestea se află și diverse afecțiuni. De aceea, în funcție de motive, alopecia poate trece prin mai multe etape: pierderea treptată sau bruscă a părului, regenerarea pe cont propriu sau cu tratamentul potrivit.

Prin urmare, există situații în care căderea părului devine excesivă, iar procesul de regenerare nu mai are loc ca urmare ale acestor cauze de natură medicală.

Afecțiuni ale tiroidei
Fie că discutăm despre hipotiroidism sau despre afecțiunea denumită hipertiroidism, consecințele sunt aceleași - căderea părului. Cu alte cuvinte, căderea părului poate fi o consecință a dezechilibrului hormonal. Nu e niciun secret căci, până la urmă, hormonii contribuie la reglementarea funcțiilor din corp, inclusiv creșterea părului.

Dereglări hormonale
Căderea temporară a părului poate fi provocată de anumite dereglări hormonale asociate cu sarcina, nașterea, întreruperea sarcinii (avort), administrarea de anticoncepționale, menopauza dar și cu, așa cum ziceam mai sus, tiroida.Procesul de adaptare a organismului la noile schimbări hormonale durează cel puțin trei luni, iar pe parcursul acestei perioade pot apărea efecte secundare precum pierderea părului, variații ale masei corporale, stres, oboseală sau acnee.

Traumatisme fizice
Traumatismele fizice pot reprezenta un șoc pentru foliculi, perturbând ciclul natural de creștere a părului și determinând pierderea acestuia. Ori de câte ori corpul este supus unui traumatism, precum accidente rutiere, intervenții chirurgicale sau arsuri, foliculii piloși pot reacționa prin căderea părului de pe aproximativ 75% din suprafața scalpului în doar câteva luni.

Stresul emoțional
Atât stresul fizic, cât și cel mental pot perturba ciclul normal de creștere a părului. Această situație apare la 2-3 luni după experimentarea unui eveniment neplăcut, când foliculii de păr intră în faza de telogen prematur, determinând oprirea creșterii părului. Controlarea factorilor de stres poate contribui la restabilirea creșterii normale a părului.

caderea parului stres.png__PID:d750bdec-ac6e-42c7-92c2-fcd81db4012f

Tricotilomania
Tricotilomania reprezintă o afecțiune psihică caracterizată de dorința obsesivă a pacienților de a-și smulge părul de pe scalp, sprâncene sau alte zone ale corpului. Această acțiune poate duce la formarea unor pete neuniforme pe suprafața afectată. Cauzele acestei afecțiuni nu sunt încă pe deplin înțelese.

Carența de fier
O cantitate redusă de fier în organism poate contribui la căderea părului, iar această problemă este mai frecventă în rândul femeilor.

Infecții
Infecțiile care determină febră (Herpes simplex), infecțiile fungice ale pielii (impetigo) și infecțiile bacteriene (sifilis) pot fi responsabile de alopecie sau subțierea firului de păr.Tratarea infecției contribuie la reluarea ciclului normal de creștere a părului și previne căderea acestuia în viitor.

Te confrunți cu căderea părului? 

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe acum >>

Alte cauze ale căderii părului

De asemenea, alte cauze ale căderii părului pot fi:
- Vârsta;
- Pierderea considerabilă în greutate;
- Administrarea unor tratamente precum cele pentru diabet zaharat sau pentru lupus.

Din fericire, există tratamente care pot preveni ce boli ascunde căderea părului. Creșterea părului este un proces complex influențat de factori precum genetica, nutriția, igiena și starea generală de sănătate.

Un regim alimentar echilibrat, bogat în proteine, vitamine și minerale esențiale, este esențial pentru menținerea sănătății părului.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!

Căderea părului – cele mai eficiente tratamente

Trebuie spus că și remediile din natură, datorită compușilor bioactivi prezenți în plante, contribuie la stimularea creșterii părului și menținerea sănătății scalpului.

Citește și despre remedii împotriva căderii părului, prezente în orice bucătărie.

Loțiunea Capilarus este un produs 100% natural, care are rolul de a fortifica rădăcina părului. Cu un extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale, Capilarus luptă împotriva căderii părului, menține sănătatea scalpului și elimină mătreața. Printre plantele medicinale din compoziție pot enumera rozmarinul, brusturele, cimbrișorul, lavanda, mesteacănul, nucul, urzica și gălbenelele.

De asemenea, la Faunus Plant, am pregătit un pachet care are rolul de a remedia problema căderii părului și te ajută pe termen lung. Este vorba despre Pachetul pentru stimularea creșterii părului care conține 3 astfel de bucăți de Loțiunea Capilarus.

Sfatul meu este să încercați loțiunea de 2-3 ori pe săptămână. Din recenziile online pe care le-am primit de-a lungul vremii, știu că are rezultate imediat, chiar după primele aplicări.

Pe lângă oprirea căderii părului, Loțiunea Capilarus curăță scalpul în profunzime, înlăturând cu succes mătreața. Astfel, nu mai e nevoie să ne gândim la ce boli ascunde căderea părului.

Fabricate prin prelucrare manuală, din ingrediente 100% naturale, din culturi autohtone, remediile pentru căderea părului din inima Apusenilor încurajează un stil de viață sănătos și echilibrat pentru persoanele de orice vârstă, care vor să scape de acest inconvenient.

Articole recomandate