🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

postat de Roxana

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată cu apariția mătreții.

Pe lângă faptul că este inestetică, aceasta poate fi însoțită de mâncărimi și iritații ale pielii capului, provocând disconfort.

Deși nu există un remediu universal pentru această afecțiune, vestea bună este că poate fi ținută sub control atât cu ajutorul tratamentelor dermatologice și naturiste, cât și prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

În continuare îți vom dezvălui câteva tratamente naturiste eficiente pentru mătreață și alte afecțiuni ale scalpului.

Rămâi alături de noi!

Te confrunți cu mătreață?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Care sunt cauzele mătreții?

Mătreața constă în grupări de celule care se desprind de pe scalp sub formă de coji mici și albe, ajungând în păr, dar și pe haine, în special în zona umerilor.

Atunci când vorbim despre o formă severă de mătreață, persoanele afectate resimt și o senzație neplăcută de mâncărime, însoțită de roșeață. Simptomele se pot accentua în lunile de toamnă-iarnă, atunci când se instalează temperaturile scăzute.

Ce determină această descuamare excesivă a scalpului? Iată cele mai importante cauze:
- folosirea excesivă a produselor de îngrijire a părului (fixativ, vopsea de păr etc.),
- îngrijirea părului cu produse cosmetice pe bază de surfactanți duri și alte substanțe agresive cu pielea sensibilă a scalpului,
- utilizarea uscătoarelor de păr care usucă pielea și întrețin mătreața,
- poluarea din mediul urban, praful sau fumul de țigară,
- aerul prea cald sau prea uscat din încăperi,
- stresul sau prezența unor dezechilibre hormonale,
- o alimentație nesănătoasă,
- proliferarea ciupercii Malassezia,
- deficitul de minerale și vitamine

Dacă vrei să faci o schimbare în dietă, iată ce alimente să consumi pentru un păr frumos și sănătos.

Câte tipuri de mătreață există?

Mătreața se poate manifesta diferit de la o persoană la alta, în funcție de factorii declanșatori. Astfel, întâlnim două tipuri de mătreață:
- mătreața uscată - cea care apare pe fondul pielii uscate,
- mătreața grasă - cea care apare din cauza excesului de sebum de la nivelul scalpului.

Cum recunoști mătreața grasă?

Așa cum menționam mai sus, mătreața grasă apare la persoanele cu exces de sebum. Producția mare de sebum nu doar că irită pielea, dar favorizează și dezvoltarea locală a ciupercii Malassezia, care agravează simptomele.

Acest tip de mătreață se caracterizează prin scuame de dimensiuni mari, de culoare gălbuie, care se acumulează mai ales la rădăcina firelor de păr, cauzând mâncărime și disconfort.

Afecțiunea este întâlnită mai ales la adolescenți, în perioada pubertății, atunci când glandele sebacee au o activitate crescută, dar și în perioadele mai stresante.

Produse Recomandate

Când apare mătreața uscată?

Mătreața uscată este întâlnită la persoanele cu scalpul și părul uscat.

Aceasta tinde să apară în mod deosebit în lunile reci, atunci când petrecem mai mult timp în casă și ne expunem la aerul uscat. De asemenea, scalpul se poate usca atunci când este șamponat neregulat sau atunci când se folosesc produse de îngrijire nepotrivite.

Spre deosebire de mătreața grasă, scuamele au dimensiuni mici, uscate și albe. În plus, acestea se desprind foarte ușor de scalp, motiv pentru care ajung să cadă pe haine.

Dacă vrei să combați problemele scalpului în mod natural, iată două tratamente pe bază de rozmarin pentru păr și scalp.

Tratamente pentru mătreață din inima naturii

Din fericire, indiferent de tipul de mătreață care îți dă bătăi de cap, există tratamente naturiste eficiente, pe care le poți folosi chiar la tine acasă. Iată câteva recomandări:

Uleiul de măsline – masează părul cu ulei de măsline călduț, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să acționeze câteva ore sau chiar peste noapte. Folosește un șampon blând pentru șamponare.

Oțetul de mere – acesta este folosit de foarte mult timp pentru îngrijirea părului și scalpului, fiind un aliat de nădejde în lupta cu mătreața. Datorită acidității sale, oțetul de mere înlătură celulele moarte de pe scalp, echilibrează pH-ul pielii și nu permite dezvoltarea ciupercilor.

Acidul sacilic – acesta este unul dintre compușii aspirinei și are proprietăți antiinflamatoare. Acidul sacilic contribuie de asemenea la îndepărtarea scuamelor, fiind prezent în numeroase șampoane care elimină mătreața.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Ulei de arbore de ceai – acest ulei esențial are proprietăți antimicrobiene puternice, împiedicând dezvoltarea fungilor și a bacteriilor de pe scalp. Pentru o acțiune sigură și eficientă, poți adăuga câteva picături de ulei în șampon.

Bicarbonatul de sodiu – acesta acționează ca un exfoliant, eliminând atât celulele moarte, cât și excesul de sebum. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea mătreții datorită proprietăților antifungice.

Uleiul de cocos – acest ulei este un adevărat elixir pentru piele și păr, având efecte benefice și în cazul persoanelor care suferă de mătreață și coji pe scalp. Uleiul de cocos reduce inflamația, hidratează și împiedică răspândirea fungilor și bacteriilor.

În cazul în care îți cade părul, iată 5 remedii pentru problemele de cădere a părului, prezente în orice bucătărie.

Remedii pentru mătreață și scalp uscat cu coji de la Faunus Plant

Așa cum te-am obișnuit, în magazinul nostru găsești remedii naturiste pentru orice problemă de sănătate, inclusiv mătreață și scalp uscat cu coji.

Așadar, dacă te confrunți cu oricare din aceste două afecțiuni, tincturile din Pachetul Căderea Părului te vor ajuta să-ți recapeți sănătatea podoabei capilare.

Pachetul conține 3 loțiuni Capilarus, un extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale recunoscute pentru efectele benefice asupra firelor de păr, rădăcinii și scalpului. Astfel, ingredientele care stau la baza tincturii sunt:
- rădăcină de brusture,
- frunze de nuc și mesteacăn,
- părți aeriene de cimbrișor și urzică,
- flori de lavandă și gălbenele,
- alcool etilic min. 30% v/v.

Tincturile sunt prelucrate manual, după rețete originale, și nu conțin aditivi alimentari, coloranți artificiali sau alți compuși de sinteză.

Folosite de 2-3 ori pe săptămână, tincturile Capilarus vor menține sănătatea scalpului, contribuind la combaterea căderii părului și eliminarea scuamelor.

Află mai multe despre beneficiile pachetului Căderea Părului de la Faunus Plant.

Te așteptăm în magazinul nostru cu produse naturiste pentru numeroase afecțiuni, dar și cu sfaturi și informații utile pe blog.

Trimite mai departe