Uneori, oricât de mult investești în tratamente pentru păr, acesta își pierde din strălucire, se rupe ușor și este posibil să cadă peste limita acceptată de 100-120 de fire zilnice. Printre factorii favorizanți se numără:
- Expunerea exagerată la soare;
- Trecerea de la un sezon la altul;
- Poluarea ambientului;
- Moștenirea genetică;
- Schimbările hormonale;
- Afecțiunile scalpului;
- Dietele drastice, etc.
Modul în care alegi ce mănânci se răsfrânge în starea de sănătate, dar și în aspectul firului de păr. În funcție de ce obișnuiești să pui în farfurie, poți avea sau nu o podoabă capilară de toată frumusețea. Când în dieta ta se regăsesc anumite alimente, poți uita de vârfuri despicate, de lipsa volumului, de căderea excesivă și de diverse alte probleme de aceeași natură. Pentru întărire Fragilitatea capilară nu poate fi asociată cu părul sănătos. Dacă ai un păr slab, înainte să recurgi la un specialist în tricologie, poți încerca să-l întărești mâncând pește și fructe de mare. Acizii grași de tipul omega 3 fac parte din structura membranelor celulare. Când lipsesc, este foarte probabil să te confrunți cu tendința de rupere și de cădere. Cele mai importante surse de omega 3 rămân fructele de mare și peștele gras. În schimb, vegetarienii se pot bucura de soia, semințe, fructe nucifere și ulei de măsline. Pentru creștere Oricine, femeie sau bărbat, își dorește un păr bogat, cu firul sănătos. Însă nu întotdeauna ”socotelile” ies întocmai. Uneori, carențele nutriționale își fac simțită prezența și prin probleme de creștere. Din fericire, unele alimente, mai mult decât altele, favorizează creșterea. Totul se datorează elementelor benefice, dintre care se remarcă proteinele și fierul, aceleași care se regăsesc și în ouă. O alternativă pentru sursele proteice rămâne carnea slabă, în timp ce ”veggies friends” se pot orienta către produse lactate, năut, linte și quinoa. Pentru strălucire O altă problemă frecventă care transformă ”pleata” într-o priveliște mai puțin estetică se referă la lipsa de strălucire. În loc să apară plină de vitalitate, se prezintă opacizată. La origini se află de fapt starea pielii capului (prea uscată). Când glandele sebacee produc insuficient sebum, firul de păr tinde să rămână uscat, de unde și culoarea ”stinsă”. Pentru contrastarea inestetismului, mare atenție la agenții care încurajează fenomenul. Pe lângă acțiunea razelor solare și utilizarea exagerată a uscătorului, poate fi vorba și despre o dietă dezechilibrată. De mare ajutor sunt cartofii, dar și alte alimente bogate în beta-caroten (precursorul vitaminei A). Un mare DA, așadar, tuturor varietăților care acoperă paleta de galben și portocaliu. Printre altele, beta-carotenul favorizează producția sebumului, un adevărat balsam cu efect hidratant pentru piele și firul de păr. Recomandare Dacă nu te mulțumește aspectul și starea podoabei capilare, dacă ai probleme de mătreață sau de cădere, îți recomandăm produsele Faunus Plant pentru căderea părului.