🎁 Până la 50% DISCOUNT la TOATE produsele! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Posibili vinovati responsabili de caderea parului

14:53:46 PM EEST

3 Posibili vinovati responsabili de caderea parului

Ciclul de viață al firului de păr cuprinde 3 faze alternative. Una este de creștere, alta de repaus, iar ultima de cădere. În medie, acest ciclu poate dura între 2 și 6-7 ani și potrivit estimărilor, fiecare folicul poate produce aproximativ 20 de fire de păr.

Schimbarea periodică a podoabei capilare este considerată normală atâta timp cât se limitează la 40–120 de fire pierdute zilnic. Totul depinde numărul foliculilor piloși activi și de ciclul lor vital.

De exemplu, persoanele cu părul fin, au mai mulți bulbi decât cele cu firul gros. În consecință, nu este nimic neobișnuit dacă pierd mai mult păr. Însă uneori, se poate observa o cădere excesivă, aparent nejustificată, iar firele de păr apar subțiate, rărite și lipsite de strălucire.

În spatele unor probleme similare, se pot ascunde cauze multiple:

Carențele nutriționale

Când părul are un ritm de creștere redus, poate fi vorba despre un deficit de proteine (pentru a-l compensa, organismul întrerupe creșterea firului de păr). Dacă are o rezistență scăzută, se poate datora insuficienței de cheratină.

Pe de altă parte, aspectul uscat și mătreața reprezintă o consecință a lipsei de vitamina A, în timp ce părul deteriorat, cu vârfurile despicate se poate explica printr-o carență de vitaminele B2 și B5.

Dezechilibrele hormonale

Hormonii reglează multe dintre funcțiile organismului, printre care și creșterea sau pierderea părului. Astfel, glanda tiroidă îi poate influența ciclul de creștere, anumite dezechilibre ducând la o cădere peste limitele normale.

Și chisturile ovariene pot cauza creșterea nivelului de hormoni androgeni, ducând totodată la căderea podoabei capilare. Un efect similar îl are și sarcina, femeile aflate în ”dulce așteptare”, confruntându-se cu o pierdere ceva mai masivă de păr.

Stresul excesiv

O perioadă prelungită de stres emoțional se poate transforma într-o cauză neașteptată a căderii părului. Pentru a evita astfel de neplăceri ce pot dura luni de zile, trebuie să înțelegi care-ți sunt limitele și apoi să înveți să te relaxezi.

Minimizarea stărilor emoționale negative reduce riscurile ca la un moment dat, podoaba capilară să se rărească. Pentru a reuși, poți începe cu diverse soluții, cum ar fi tehnicile de meditație, aromaterapia sau ceaiul și tinctura Nervocalmus din magazinul Faunus Plant, remedii în măsură să te protejeze de stres și de anxietate.

Cât despre combaterea problemelor generale de cădere, te poți opri tot la produsele Faunus Plant, însă de astă dată, la pachetul pentru căderea părului. Folosită regulat, tinctura Capilarus, nu doar că te ajută să scapi de mătreață, dar întărește rădăcinile și stimulează circulația la nivelul scalpului.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 147,00 lei
Magazin naturist, Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului, faunusplant.ro
Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului

Cu efecte puternice împotriva căderii părului, loțiunea Capilarus întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, înlătură mătreața și, cel mai important, previne căderea părului.

24 Reviews
153,00 lei 107,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 37,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 17,00 lei
Magazin naturist, Lotiune Capilarus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Capilarus 200ml

Împotriva căderii părului. Întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, previne căderea părului, înlătură mătreața.

36 Reviews
51,00 lei 36,00 lei