🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum stii daca suferi de alergii sau de intolerante alimentare?

14:54:45 PM EEST

Cum stii daca suferi de alergii sau de intolerante alimentare?

”Am o alergie sau o intoleranță alimentară?”

De câte ori nu ți-ai pus oare problema? Află că nu treci doar tu prin dileme similare. Multă lume face confuzie între cele 2 tulburări despre care ne-am propus să-ți vorbim cu această ocazie.

Conceptele diferă în totalitate. În cadrul primei categorii, intervine sistemul imunitar, iar în cazul celeilalte, aparatul digestiv.

Ce sunt alergiile alimentare?

Alergia la alimente descrie răspunsul disproporționat al sistemului imunitar la alergeni, fără să aibă un caracter toxic. Organismul percepe aceste elemente ca pe niște intruși ce pot cauza o leziune.

Prin urmare, pune în gardă mecanismul de apărare. Însă o face cu prea mult exces de zel, într-un mod violent. Consumând alimentele ”greșite”, consecințele sunt nejustificate și de multe ori periculoase.

”Identificarea” eronată determină producerea unei mari cantități de anticorpi specifici, care se transformă într-un scut de protecție gata să anihileze elementele străine.

Dar intoleranțele?

Conceptul diferă. Acum nu mai intervine sistemul imunitar și nu se mai poate vorbi despre o reacție a acestuia. Intoleranța indică incapacitatea de a tolera sau suporta un aliment.

Practic, organismul se răzvrătește dacă nu reușește să finalizeze digestia și dezvoltă o ”atitudine” toxică. Prin ingestia unor mâncăruri la care există o intoleranță, corpul nu le poate metaboliza.

Drept urmare, nici nu mai poate asimila anumiți nutrienți sau aditivi folosiți în prepararea unor produse. Spre deosebire de alergii, fenomenul depinde și de cantitățile consumate.

Alergie sau intoleranță?

În linii generale, se poate spune că alergiile la alimente sunt mai grave decât intoleranțele, însă ambele trebuie gestionate cu maximă precauție.

Diferențierea dintre ele se referă la faptul că alergia reprezintă o reacție de tip imunologic, în timp ce intoleranțele descriu răspunsul organismului când, în absența unei enzime, nu mai poate digera un aliment.

Pentru a înțelege, vom folosi ca exemplu căpșunile. La unele persoane declanșează alergii, la altele intoleranțe.

Sistemul imunitar al persoanelor alergice la căpșuni reacționează exagerat și dacă se consumă un fruct de mici dimensiuni. Simptomatologia este destul de evidentă: iritații ale pielii și mâncărimi.

În schimb, o personă cu intoleranță nu va avea nicio manifestare dacă mănâncă 1-2 fructe. Primele ”indicii” își vor face apariția abia când crește ”doza”, caz în care organismul nu mai face față pentru a le digera.

Ce remedii pentru fiecare?

Intoleranțele se pot vindeca de la sine prin simpla ”omisiune” a factorului declanșator. Ajunge să nu mai consumi alimentul în cauză și vei scăpa de manifestările neplăcute.

Alergiile nu dispar pur și simplu, ci rămân pe viață. Tratarea lor poate fi problematică și depinde de identificarea corectă a alergenului.

Remedii naturale nu vindecă alergia și nu elimină cauza. Însă sunt în măsură să reducă simptomele și să atenueze efectele.

Unele plante medicinale și ierburi aromatice precum mușețelul, echinacea și feniculul sunt considerate adevărate antihistaminice. Datorită principiilor active conținute au ”meritul” să prevină sau să reducă secrețiile histaminice.

Produse recomandate

Magazin naturist, Rețete Tradiționale, Ceai - Obezitate 180g. Amestec plante medicinale pentru slăbire și menţinerea unei greutăţi corporale normale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Rețete Tradiționale, Ceai - Obezitate 180g. Amestec plante medicinale pentru slăbire și menţinerea unei greutăţi corporale normale, faunusplant.ro
43 Reviews
36,00 lei 31,00 lei