Află care sunt simptomele alergiei pe sistem nervos
,,Relaxare’’! Ce cuvânt greu pentru creierul nostru care trebuie să facă față provocărilor zilnice. Uneori e bine să-ți iei o pauză. Stresul este unul dintre cele mai importante cauze pentru care derapajele sistemul tău imunitar se manifestă în direcții la care nu te aștepți.
Sunt multe persoane care constată că atunci când sunt stresate au probleme cu pielea, le apar pete roșii, sau au probleme cu căile respiratorii. Toate acestea pot fi simptome ale alergiilor pe fond de stres.
În general, orice fel de reacție alergică provoacă inflamații și iritații. Răspunsul corpului la alergeni se poate manifesta la nivel de intestin, piele, căi respiratorii, ochi și poate fi, uneori, confundat cu altă afecțiune.
Dacă și tu crezi că există o corelație între starea psihică și apariția reacțiilor alergice, rămâi alături de noi pentru a afla mai multe despre alergia pe sistem nervos și felul în care reușim să o identificăm.
Ce este alergia?
Alergia este un răspuns al sistemului imunitar și presupune apariția unei inflamații în prezența unui agent străin. Afecțiunea nu este atributul unei vârste, organismul uman poate dezvolta reacții alergice oricând.
Este vorba despre o hipersensibilitate care apare în urma unor mecanisme imunologice. Cu alte cuvinte, alergia este răspunsul organismului la substanțele din mediu care sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor.
Alergenii din mediu se găsesc în acarieni de praf, părul animalelor de companie, polen, insecte, căpușe, mucegaiuri, alimente și unele medicamente. Cele mai întâlnite alergii sunt alergiile alimentare și cele din cauza polenului.
Atenție, însă, scăderea imunității este cauzată și de modificările care apar în sistemul nervos central. Reacțiile alergice depind în mare măsură de stres, stabilitatea emoțională și psihică a persoanei respective.
Fenomenul poartă denumirea de „alergie nervoasă”.
Declanșatorii reacțiilor alergice provocate de iritarea sistemului nervos
Sistemul nervos este o rețea complexă de celule și țesuturi care transportă mesaje între creier și restul corpului. Stresul este o reacţie de apărare a organismului, un cocktail de hormoni care anunţă sistemul că există o presiune şi îl face să reacţioneze la un potenţial pericol.
Atunci când opui rezistență în fața stresului, intervine o reacție imună dezorganizată care poate duce, printre altele, la o hipersensibilitate care se manifestă prin alergie. Manifestarea clinică a unei alergii pe bază nervoasă poate avea o formă și intensitate diferită.
Produse Recomandate
Cel mai adesea, o alergie pe sistem nervos se declanșează prin reacții cutanate, adică prin dermatită, eczeme și psoriazis. Erupțiile cutanate sunt sub formă de vezicule. Mai ales în rândul celor cu dermatită, specialiștii au observat că stresul poate induce mâncărimea pielii.
Starea unei persoane alergice poate fi agravată de amețeli, dureri de cap, greață, vărsături și tulburări. În cazuri rare, o alergie nervoasă se manifestă prin simptome de astm bronșic.
Cum identificăm corect alergia pe sistem nervos?
Modificările hormonale determinate de stres pot duce la inflamarea căilor respiratorii, iar persoanele care suferă de depresie sau au atacuri de panică se confruntă cu o evoluție severă a astmului. Studiile spun că persoanele cu un serviciu stresant prezintă un risc cu 40% mai mare de a face astm.
Unul dintre cele mai frecvente tipuri de alergii apărute pe fond nervos este și urticaria la stres. Dacă observi că se declanșează pete reliefate pe corp, de culoare roz sau roşie și simți mâncărimi sau furnicături, e un semn alarmant.
De fapt, se eliberează în corp o serie de substanţe de tipul adrenalinei şi cortizolului, care determină creşterea ritmului cardiac şi dilatarea vaselor de sânge, inclusiv la nivel epidermic, ceea ce duce la înroşirea pielii.
Totodată, stresul agravează anumite afecțiuni dermatologice de tipul psoriazisului sau eczemelor deoarece cortizolul favorizează secreția de sebum.
De mare importanță este prevenirea unei afecțiuni alergice prin eliminarea factorilor provocatori, a declanșatorilor emoționali. Copiii mici, prea puțin protejați de atacurile psihologice, sunt cei mai expuși riscului de a dezvolta alergii de această natură.
Așadar, reacția alergică poate afecta diferite părți ale corpului:
• nasul/ochii: rinita alergică și conjunctivita alergică;
• pielea: dermatita, urticaria;
• plămâni: astm bronșic.
Tratamentele naturiste Faunus Plant pentru alergia sistemului nervos
Fortificarea sistemului imunitar cu remedii naturale este cea mai bună metodă de prevenție și tratament pentru alergii. Astfel, produsele naturiste cu rol imunostimulator întăresc barierele naturale de protecție ale organismului și te ajută să ameliorezi simptomele afecțiunii, fără efecte secundare.
Te întrebi care sunt cele mai eficiente remedii oferite de natură pentru alergia sistemului nervos?
Oricui i se poate întâmpla ca la un moment dat să experimenteze situații stresante, care nu trec de la sine, imediat, ci tind să dureze un timp mai îndelungat. Primul care va da semne de suferință este mecanismul de apărare al organismului (sistemul imunitar).
Trecând prin situații care-l sensibilizează și-l împiedică să funcționeze corect, sistemul imunitar devine vulnerabil și incapabil să mai protejeze organismul de probleme. Descoperă plante cu efect anxiolitic prin care să îl ajuți.
Înainte să-ți dezvăluim care sunt cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea simptomatică a urticariei, încearcă să te relaxezi cu preparatele Faunus Plant pentru stres.
Iată care sunt soluțiile naturale care vine în sprijinul celor ce suferă de alergie pe bază nervoasă:
• Pachetul Acnee, Eczeme care are efect depurativ, cicatrizant, antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Se utilizează ca adjuvant în: acnee, eczeme, plăgi infectate, micoze cutanate, dermatoze, psoriazis.
Pachetul conține:
• Ceai Dermatofitus 90 g - 3 buc;
• Tinctură Detoxifius 200 ml - 3 buc;
• Unguent Dermatofitus 100 ml - 1 buc;
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!
În plus, îți recomandăm și ceaiul Nervocalmus 90g, un bun sedativ nervos cu efecte calmate și antidepresive. Ceaiul este compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative sau migrene.
Îți dorim multă sănătate și te așteptăm cu remedii naturiste cu tradiție pentru toată familia!
Articole recomandate
Trimite mai departe