🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Starea depresiva - 5 Simptome ingrijoratoare

14:53:48 PM EEST

Starea depresiva - 5 Simptome ingrijoratoare

Tu știi cum să recunoști o persoană depresivă? Sau când se poate vorbi cu adevărat despre depresie?

Oricui i se poate întâmpla să se simtă cu moralul la pământ sau cu o oarecare tristețe în suflet. De regulă, astfel de senzații sunt temporare și în decurs de câteva zile se fac nevăzute, fără să fie nevoie de consultații de specialitate.

Însă dacă stările de nemulțumire se accentuează și devin tot mai frecvente, dacă treptat, nu mai găsești nicio satisfacție în activitățile care înainte-ți făceau plăcere, se poate ca problema să fie ceva mai serioasă.

Este posibil să treci printr-o depresie, o patologie psihiatrică destul de comună, dar care nu trebuie subevaluată. Adeseori, stabilirea unui diagnostic precis este îngreunată din cauza manifestărilor, atât de variate de la o persoană la alta.

Cunoașterea simptomelor este fundamentală pentru a-i reduce consecințele în plan fizic și emoțional, dar și pentru a putea acționa cu terapia potrivită. Iată câteva semne care, odată verificate, pot constitui un posibil semnal de alarmă:

1. Tristețe inexplicabilă

Persistența stărilor de tristețe și melancolie, aparent nemotivate, este unul dintre semnele specifice depresiei. Persoanele în cauză se simt ”goale” pe dinăuntru, ca și cum nu ar mai avea sentimente și mereu se află pe punctul să plângă din senin.

2. Tulburări de somn

Cele mai frecvente sunt trezirile din timpul nopții, cu dificultatea de a adormi la loc. În schimb, ceva mai rare, sunt situațiile când apare un decalaj ”consistent” de la ora obișnuită de somn sau cand durata somnului se prelungește ori crește numărul orelor de odihnă de peste zi.

3. Lipsă de energie

De obicei, persoanele deprese își pierd vivacitatea inițială. Nu mai au energie pentru activitățile de zi cu zi, sunt astenice și obosesc repede chiar și în absența efortului fizic. Până și cele mai simple operațiuni devin foarte solicitante și necesită mai mult timp pentru finalizare.

4. Oscilații de greutate

Cine trece printr-o stare de depresie, suferă și din cauza variațiilor de greutate (slăbire sau îngrășare), cu diferențe de până la 15 % într-o lună. Fenomenul se datorează fluctuațiilor apetitului, ce poate oscila de la lipsa totală a poftei de mâncare, până la poftele exagerate.

5. Dureri fizice

La prima vedere nu pare, dar durerea fizică se află pe lista manifestărilor clinice ce atestă prezența depresiei. Pacienții se confruntă cu senzații de durere de slabă intensitate (de cap, de stomac) și cu alte simptome neplăcute, imposibil de tratat prin mijloacele terapeutice obișnuite.

Dacă ai probleme cu somnul sau dacă te simți cu moralul ”prăbușit”, încearcă remediile Faunus Plant din Pachetul Depresii, Insomnii, Stres!

Produse recomandate

Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

4 Recenzii
179,40 lei 144,00 lei
Tinctura Nervocalmus 200ml
Tinctura Nervocalmus 200ml
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
39,90 lei
Ceai Nervocalmus 90g
Ceai Nervocalmus 90g
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
19,90 lei
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

43 Reviews
45,90 lei