🚚 Transport Gratuit + 🎁 Sirop Macese 200ml Cadou la comenzi de peste 149 Lei.

Coșul dvs. este gol

Starea depresiva - 5 Simptome ingrijoratoare

14:53:48 PM EEST

Starea depresiva - 5 Simptome ingrijoratoare

Tu știi cum să recunoști o persoană depresivă? Sau când se poate vorbi cu adevărat despre depresie?

Oricui i se poate întâmpla să se simtă cu moralul la pământ sau cu o oarecare tristețe în suflet. De regulă, astfel de senzații sunt temporare și în decurs de câteva zile se fac nevăzute, fără să fie nevoie de consultații de specialitate.

Însă dacă stările de nemulțumire se accentuează și devin tot mai frecvente, dacă treptat, nu mai găsești nicio satisfacție în activitățile care înainte-ți făceau plăcere, se poate ca problema să fie ceva mai serioasă.

Este posibil să treci printr-o depresie, o patologie psihiatrică destul de comună, dar care nu trebuie subevaluată. Adeseori, stabilirea unui diagnostic precis este îngreunată din cauza manifestărilor, atât de variate de la o persoană la alta.

Cunoașterea simptomelor este fundamentală pentru a-i reduce consecințele în plan fizic și emoțional, dar și pentru a putea acționa cu terapia potrivită. Iată câteva semne care, odată verificate, pot constitui un posibil semnal de alarmă:

1. Tristețe inexplicabilă

Persistența stărilor de tristețe și melancolie, aparent nemotivate, este unul dintre semnele specifice depresiei. Persoanele în cauză se simt ”goale” pe dinăuntru, ca și cum nu ar mai avea sentimente și mereu se află pe punctul să plângă din senin.

2. Tulburări de somn

Cele mai frecvente sunt trezirile din timpul nopții, cu dificultatea de a adormi la loc. În schimb, ceva mai rare, sunt situațiile când apare un decalaj ”consistent” de la ora obișnuită de somn sau cand durata somnului se prelungește ori crește numărul orelor de odihnă de peste zi.

3. Lipsă de energie

De obicei, persoanele deprese își pierd vivacitatea inițială. Nu mai au energie pentru activitățile de zi cu zi, sunt astenice și obosesc repede chiar și în absența efortului fizic. Până și cele mai simple operațiuni devin foarte solicitante și necesită mai mult timp pentru finalizare.

4. Oscilații de greutate

Cine trece printr-o stare de depresie, suferă și din cauza variațiilor de greutate (slăbire sau îngrășare), cu diferențe de până la 15 % într-o lună. Fenomenul se datorează fluctuațiilor apetitului, ce poate oscila de la lipsa totală a poftei de mâncare, până la poftele exagerate.

5. Dureri fizice

La prima vedere nu pare, dar durerea fizică se află pe lista manifestărilor clinice ce atestă prezența depresiei. Pacienții se confruntă cu senzații de durere de slabă intensitate (de cap, de stomac) și cu alte simptome neplăcute, imposibil de tratat prin mijloacele terapeutice obișnuite.

Dacă ai probleme cu somnul sau dacă te simți cu moralul ”prăbușit”, încearcă remediile Faunus Plant din Pachetul Depresii, Insomnii, Stres!

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.