🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Invata sa recunosti psoriazisul prin simptomele sale!

14:54:26 PM EEST

Invata sa recunosti psoriazisul prin simptomele sale!

Psoriazisul nu este o maladie dureroasă. Și în ciuda prejudecăților, nu este nici contagioasă, nici infecțioasă. Însă uneori, persoanele afectate ajung să se izoleze de restul lumii. Pentru că nu se poate trata (doar se ameliorează), iar manifestările, extrem de vizibile pe piele, pot fi de-a dreptul jenante.

Dar ce este psoriazisul?

Vorbim despre o patologie a pielii, inflamatoare, cronică și autoimună. Adică apare ca o consecință la reacția anormală a sistemului imunitar. Persoanele bolnave, cu toate că nu le doare ceva, suferă din cauza disconfortului fizic și psihic cauzat.

Maladia ”loveste” ambele sexe și toate categoriile de vârstă, cu o pondere majora în cadrul populației adulte. În medie, se declanșează în intervalul 15-25 de ani și foarte rar la persoanele mai tinere.

Din cauza tabloului simptomatic, poate fi ușor confundată cu alte probleme ale pielii.

Cum recunoști patologia?

Primele manifestări coincid cu apariția unor pete roșiatice cu aspect rugos (la atingere se simt aspre). Deși zonele cele mai ”sensibile” sunt mâinile, coatele, genunchii, baza trunchiului și scalpul, își poate face simțită prezența oriunde pe corp.

În cazurile cele mai grave, se poate extinde pe zone mari de pe corp și / sau scalp. În porțiunile afectate, epiderma se prezintă îngroșată fără motiv și uscată.

Îngroșarea pielii are la origini producerea în exces de celule noi. Fenomenul este responsabil de formarea plăcilor de culoare alb-sidefat și de cojirea pielii (piele cu aspect de solzi).

Aceste simptome mai pot fi însoțite de stres emoțional, de o senzație de arsură, de durere și de prurit (mâncărime) de intensități variate. Depinde de gravitatea formei.

Este contagios?

Reacțiile unora în prezența unui bolnav de psoriazis poate fi surprinzătoare, chiar neînțelese. De regulă, oamenii refuză să dea mâna sau să se apropie de cei afectați. Se înțelege de la sine ce impact emoțional are comportamentul celorlalti.

Bolnavii se simt stigmatizați și marginalizați din punct de vedere social. Consecințele psihologice pot fi debilitante, marcându-i pe toată viața.

Își pierd încrederea, iar autostima se depreciază. Văd maladia ca pe un handicap. Iar dacă nu mai pot ”masca” leziunile, au tendința să se izoleze.

Dar ce nu stiu mulți este că psoriazisul nu este contagios. Adică ”nu se ia”. Nu se transmite partenerilor de viață, familiarilor sau persoanelor apropiate. Și nu se ia de piscină, de la sala de sport sau din locurile publice.

Pentru că nu este cauzat de viruși, bacterii, paraziți sau de alți agenți patogeni. Una dintre ”responsabile” este genetica. Însă despre factorul genetic și despre alte posibile cauze îți vom vorbi într-o postare viitoare.

Recomandări

Celor care au fost diagnosticați cu psoriazis sau cu o altă boală de piele, le recomandăm pachetul Acnee, Eczeme. Remedile incluse favorizează refacerea epidermei și ajută la o mai bună toleranță, reducând manifestările deranjante.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Acnee, Eczeme, faunusplant.ro
Pachet Acnee, Eczeme

Depurativ, cicatrizant, antibacterian, antimicotic, antiseptic, antiinflamator.

1 Recenzii
252,00 lei 202,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Piele sănătoasă, purificare și detoxifiere. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandat în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

9 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

7 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Unguent Dermatofitus, 100 ml. Formulǎ 100% naturală cu Mărul Lupului și Gălbenele, pentru vindecarea Pielii. Efect Cicatrizant, Antibacterian și Regenerator. Combate afecțiunile cutanate de la arsuri la psoriazis, faunusplant.ro
79 Reviews
42,00 lei