🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Reumatism articular acut - ce este și care sunt simptomele, cauzele, factorii de risc, metodele de prevenire, tratare şi ameliorare?

May 21, 2024 postat de Roxana
unnamed (1).jpg__PID:f540b68e-7cf9-417d-bd3a-2e11a0e329de

Reumatismul articular acut (RAA) este o afecțiune inflamatorie sistemică ce afectează articulațiile, sistemul nervos central şi inima. Această boală poate apărea brusc, provocând inflamație dureroasă în articulații. De obicei, se declanşează după o infecție streptococică a gâtului, care nu este tratată corespunzător.

În acest articol, îmi propun să îţi prezint ce este reumatismul articular acut, dar și care sunt simptomele și cauzele sale, conform surselor de specialitate. De asemenea, îţi voi sugera anumite metode de prevenire cu ajutorul produselor naturale și eficiente. Evident, voi face și o prezentare generală despre tratamentul specific, pe care îl poate prescrie medicul specialist. Toate acestea pot contribui la ameliorarea simptomelor asociate, dacă sunt urmate corect. Acum, te invit să parcurgem împreună informaţiile esenţiale despre reumatismul articular acut, pentru a putea să găseşti soluţiile potrivite pentru tine.

Cuprins

  • Reumatism articular acut - ce este, care sunt simptomele specifice şi cum se manifestă?
  • Reumatismul articular acut - care sunt cauzele şi factorii de risc?
  • Reumatism articular - metode de prevenire, tratare și ameliorare

Reumatism articular acut - ce este, care sunt simptomele specifice şi cum se manifestă?

Ce este reumatismul articular acut? Reumatismul articular acut (RAA), cunoscut și sub denumirea de febră reumatică este o boală inflamatorie a țesuturilor moi, care afectează articulațiile, inima, pielea și alte organe. Este cauzată de o reacție imună anormală la infecția cu bacteria Streptococcus pyogenes, care provoacă infecții ale gâtului și amigdalelor. RAA poate apărea, în special, atât la copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 15 ani, cât și la tinerii adulți. Acest lucru se întâmplă, de obicei, la câteva săptămâni după ce a existat o infecție streptococică a gâtului, fie netratată sau incomplet tratată.

Simptomele și manifestările reumatismului articular acut se pot manifesta diferit de la o persoană la alta. Fiecare organism uman este unic şi răspunde diferit în faţa infecțiilor. În general, se consideră că reumatismul articular apare la câteva săptămâni după o infecție streptococică netratată, iar simptomele pot apărea treptat sau brusc. Pentru că îmi doresc pentru tine şi copilul tău tot ceea ce este mai bun, voi detalia care sunt principalele simptome, pentru a putea să le recunoşti şi să le tratezi la timp. Consultă și sfatul unui medic, pentru a primi mai multe indicații și recomandări de specialitate!

Reumatismul articular acut - simptome:

Durerea articulară: printre cele mai comune simptome ale reumatismului articular se află durerea și inflamația articulațiilor. Aceasta poate afecta articulațiile mari, precum genunchii, gleznele, coatele și încheieturile mâinilor. Durerea poate fi persistentă și poate fi însoțită de umflare și sensibilitate la atingere. Uneori, durerea poate trece de la o articulație la alta.

- Febra: este un alt simptom al reumatismului articular acut și poate fi persistentă sau intermitentă. Aceasta poate fi moderată până la severă și poate fi însoțită de transpirație excesivă și frisoane.

- Probleme cardiace: reumatismul articular acut poate afecta, de asemenea, inima, cauzând inflamație a mușchiului inimii (miocardită) sau a membranelor care acoperă inima (pericardită). Aceste probleme cardiace pot provoca simptome precum palpitații, dificultăți de respirație, durere în piept sau oboseală neobișnuită.

- Tulburări ale sistemului nervos: anumite persoane care suferă de această afecţiune pot prezenta tulburări ale sistemului nervos, inclusiv mișcări involuntare ale membrelor. Aceste mișcări necontrolate pot apărea brusc și pot fi însoțite de schimbări de comportament sau de disfuncții cognitive.

- Erupții cutanate: poate provoca, de asemenea, erupții cutanate roșii și mici, în special pe piept, spate și abdomen. Aceste erupții pot fi nedureroase și pot să dispară de la sine în câteva săptămâni.

- Alte simptome ale reumatismului articular acut: pot include oboseală excesivă, dureri de cap, sensibilitate crescută la frig sau schimbări ale apetitului. Este important să observi aceste semne și să consulţi imediat sfatul unui medic, pentru evaluare și tratament adecvat.

Manifestarea reumatismului articular acut: poate varia, în funcție de severitatea afecțiunii și de organele afectate. Unele persoane pot avea simptome ușoare și pot trece printr-o recuperare completă, în timp ce altele pot dezvolta complicații grave, cum ar fi leziuni permanente la nivelul inimii sau alte afectări ale sistemului nervos. De aceea, tratamentul administrat precoce, împreună cu adjuvantele naturale, pot ajuta la reducerea inflamației, la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor pe termen lung asociate cu această afecţiune.

Te confrunți cu probleme reumatice?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe acum >>

Reumatismul articular acut - care sunt cauzele şi factorii de risc?

unnamed.jpg__PID:d9c4f540-b68e-4cf9-817d-fd3a2e11a0e3

Cauzele reumatismului articular acut şi factorii care contribuie la apariția reumatismului articular acut includ:

Infecția streptococică netratată: infecția bacteriană cu Streptococcus pyogenes localizată la nivelul faringelui sau amigdalelor, care nu este tratată corect, poate duce la dezvoltarea acestei afecţiuni.

- Predispoziţie genetică: anumite studii atestă faptul că poate exista o predispoziţie genetică de a dezvolta reumatism articular în anumite cazuri.

- Factorii de mediu: expunerea la anumiţi factori de mediu sau condiții de viață precare poate crește riscul de a dezvolta reumatism articular în urma unei infecții streptococice.

Factorii care cresc riscul de a dezvolta RAA după o infecție streptococică pot fi:

Vârsta: reumatismul articular acut afectează, în special, copiii și tinerii. Cu toate acestea, poate apărea și la alte grupuri de vârstă.

- Istoricul familial: persoanele cu istoric familial de RAA sau alte boli autoimune pot avea un risc crescut de a dezvolta această boală infecţioasă.

- Infecții recurente cu streptococ: persoanele predispuse la infecții frecvente cu streptococ pot avea un risc crescut de a dezvolta RAA.

- Condițiile socio-economice precare și accesul limitat la îngrijirea medicală pot crește riscul de complicații din cauza infecțiilor streptococice netratate.

- Factori imunologici: anumite caracteristici ale sistemului imunitar pot crește predispoziţia către reacții imune anormale.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!

Reumatism articular - metode de prevenire, tratare și ameliorare

Prevenirea reumatismului articular acut se concentrează, în mod special, asupra prevenirii infecțiilor streptococice, care pot declanșa această afecțiune autoimună. Deoarece RAA apare ca o complicație a unei infecții streptococice netratate, măsurile de prevenire sunt axate pe identificarea și tratarea rapidă a acestor infecții.

Metode de prevenire a reumatimsului articular:

Tratarea promptă a infecțiilor streptococice: una dintre cele mai importante metode de prevenire a reumatismului articular este tratarea promptă și completă a infecțiilor streptococice, în special a infecțiilor faringelui și amigdalelor. Administrarea rapidă a antibioticelor prescrise de către medic poate ajuta la eliminarea bacteriei Streptococcus pyogenes și poate preveni dezvoltarea reumatismului articular acut.

- Igiena corespunzătoare și măsurile de prevenție: pot reduce riscul de infecții streptococice. Acestea includ spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun, evitarea contactului direct cu persoanele ce au diferite infecții respiratorii și acoperirea gurii și nasului atunci când tuşeşti sau strănuţi.

Educația sanitară este importantă pentru a putea identifica semnele și simptomele infecțiilor streptococice și pentru a recurge la solicitarea imediată a îngrijirii medicale. Persoanele care sunt conștiente de riscurile legate de infecțiile streptococice sunt mai deschise să caute tratamentul şi remediile potrivite, înainte ca aceste infecții să ducă la complicații, cum ar fi reumatismul articular acut. De aceea, te susţin să te informezi constant, din surse sigure, în legătură cu diferite informaţii medicale şi remedii de care ai putea avea nevoie pentru menţinerea stării tale de sănătate.

Terapia antibiotică preventivă: în unele cazuri, terapia antibiotică preventivă poate fi recomandată pentru persoanele care au avut în trecut reumatism articular sau care sunt expuse la un risc crescut de a dezvolta această afecțiune. Aceasta poate implica administrarea periodică a unor doze mici de antibiotice, pentru a preveni recurența infecțiilor streptococice. Desigur, specialistul va putea face recomandările adecvate, în urma unui consult medical detaliat.

Suplimente naturiste pentru prevenirea și ameliorarea reumatismului articular:

Suplimentele naturiste pot fi utile ca parte a unei abordări holistice, pentru prevenirea și ameliorarea simptomelor asociate reumatismului articular acut. Aceste suplimente, precum cele marca Faunus Plant, sunt realizate pentru a sprijini sănătatea generală a articulațiilor, sistemului nervos și a întregului organism. Acestea se remarcă prin proprietățile lor antiinflamatorii, antioxidante, de susținere a țesuturilor şi multe altele. Te încurajez să le descoperi şi să te convingi şi tu de eficienţa lor!

O variantă eficientă este reprezentată de suplimentele naturiste pentru articulații, care includ ingrediente ce contribuie la menținerea flexibilității și mobilității articulațiilor, dar și la reducerea inflamației și a durerii asociate cu reumatismul articular acut. Aceste suplimente pot include proteine ​​specifice, aminoacizi, minerale esențiale și alţi nutrienți, care sunt importante pentru sănătatea și funcționarea optimă a articulațiilor.

Suplimentele pe bază de colagen sunt utilizate pentru a susține sănătatea articulațiilor și a țesuturilor conjunctive. Colagenul este o proteină esențială pentru structura articulațiilor și a pielii, iar suplimentele pot ajuta la menținerea elasticității și rezistenței acestora. De exemplu, Colagenus pentru Articulaţii are o concentraţie mare de colagen, pentru reducerea durerii reumatice, refacerea ligamentelor şi muşchilor şi menţinerea sănătăţii articulaţiilor. Conţine MSM, Condroitină, Glucozamină şi Colagen bovin hidrolizat Peptan.

Pentru ameliorarea simptomelor reumatismului articular, poate fi indicat să administrezi și suplimente naturiste pentru sistemul nervos, care conţin substanțe ce ajută la relaxarea mușchilor, reducând spasmele musculare. Acestea pot include vitamine din complexul B, minerale, precum magneziul, dar și alte ingrediente care susțin funcționarea normală a sistemului nervos. Te susţin să urmezi un tratament medicamentos complet, împreună cu suplimentele alimentare potrivite pentru nevoile tale.

Există și suplimente naturiste pentru reumatism destinate gestionării reumatismului. Acestea au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, contribuind la reducerea inflamației articulare și la ameliorarea durerii asociate. De asemenea, includ substanțe naturale sau compuși care ajută la calmarea reacțiilor inflamatorii și la protejarea articulațiilor de procesul deteriorare. De exemplu, m-am gândit că ar putea să îţi fie de ajutor Colagenus Capsule, având la bază o formulă concentrată de acid hialuronic, extracte din plante medicinale şi Colagen tip 2 nativ. Acestea contribuie la creşterea flexibilităţii şi rezistenţa articulaţiilor.

Pot veni în sprijinul tău și tincturile compuse, care sunt soluții concentrate obținute din plante și alte substanțe naturale. Pot fi administrate sub formă de picături sublinguale sau diluate în apă. În plus, pot avea efecte benefice asupra sănătății articulațiilor și pot oferi suport general pentru sistemul imunitar. Un bun antiinflamator şi antireumatic este și Loţiunea Reumaticus, cu extracte din plante medicinale, precum Tătăneasa şi Untul Pământului. Acest produs este recomandat de medici şi farmacişti.

Un efect benefic pot avea, de asemenea, ceaiurile și cremele naturiste, care pot conține ingrediente sănătoase, precum Ghimbir, Turmeric, Mentă sau Arnică. Acestea au proprietăți antiinflamatoare, antireumatice şi analgezice, având capacitatea de a oferi alinare locală pentru durerile și inflamațiile articulare. Le poţi utiliza cu încredere ca adjuvante, în gestionarea disconfortului asociat cu reumatismul articular acut.

Eu îţi recomand și Gelul Reumaticus, deoarece este îmbogăţit cu extracte naturale de Arnică, Untul Pământului şi Arnică. Reduce durerile articulare, reumatice şi musculare, având un efect rapid de calmare. Îl poţi aplica direct pe piele, deoarece are o textură uşoară şi se absoarbe imediat, fără să lase senzaţia de lipicios.

Suplimentele naturiste pot oferi o opțiune complementară eficientă în gestionarea și ameliorarea simptomelor reumatismului articular acut. Cu toate acestea, este important să discuţi cu medicul curant înainte de a utiliza orice supliment, pentru a te asigura că sunt potrivite pentru condiția ta și nu interferează cu alte tratamente medicamentoase pe care le urmezi. O abordare integrată, care include modificări ale stilului de viață sănătos, exerciții fizice regulate și terapii adecvate poate fi esențială în gestionarea eficientă a reumatismului articular acut și a simptomelor asociate.

În concluzie, reumatismul articular acut este o afecțiune inflamatorie severă, dar poate fi gestionată cu ajutorul unui tratament medical adecvat și a unor suplimente naturiste eficiente pentru susținerea sănătății articulațiilor și a sistemului nervos. O astfel de abordare poate fi benefică pentru reducerea inflamației, ameliorarea simptomelor neplăcute și menținerea unei calități optime a vieții, în cazul în care te confrunţi cu reumatism articular acut. Acum îţi va fi mai simplu, deoarece ai aflat în detaliu ce este reumatismul articular, care sunt cauzele, simptomele şi remediile optime pentru ameliorarea sa. Ai grijă de sănătatea ta!

Produse Recomandate

Colagenus Articulații. Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor. Sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații. Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor. Sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Cosmetics Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Supliment alimentar Faunus Plant
Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor Cosmetics Faunus Plant

Colagenus Articulații - Soluție lichidă cu concentrație mare de colagen pentru sănătatea articulațiilor, reducerea durerii reumatice și refacerea mușchilor și ligamentelor - sticlă 500ml

Colagenus Articulații Forte - Colagen lichid concentrat, 12.000mg colagen tip 1 și 40mg colagen tip 2. Flacon 500ml. Susține sănătatea articulațiilor, reducerea inflamațiilor și durerii reumatice, refacerea mușchilor și ligamentelor

Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250ml Cosmetics Faunus Plant Ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Articole recomandate