🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Echinacea – Efecte benefice: Primul vizat, sistemul imunitar

14:57:10 PM EEST

Echinacea – Efecte benefice: Primul vizat, sistemul imunitar

Proprietățile echinaceei pentru sănătate sunt destul de cunoscute. Primul vizat este sistemul imunitar. Iar în aceste vremuri când o-ntreagă umanitate s-a trezit năpădită de coronaviruși, e de datoria noastră să facem ceva să-l sprijinim.

Descrierea plantei, pe scurt

Echinacea (Echinacea purpurea) reprezintă una dintre cele mai importante plante medicinale studiate și folosite în domeniul farmaceutic și fitoterapeutic. Recunoscută pentru proprietățile deosebite, se regăsește adeseori în componența remediilor naturiste destinate stimulării sistemului imunitar.

Însă ”calitatile” sale nu se limitează doar la acțiunea imunostimulantă.

Originară din America de Nord și răspândită apoi în Mexic și Canada, echinacea a ajuns să fie cultivată în aproape toate regiunile cu climă temperată. Interesul se datorează principiilor active conținute (în special în rădăcini și în părțile aeriene) și, implicit, beneficiilor pe care planta le are asupra organismului.

Care sunt proprietățile echinaceei?

Aparte proprietatea care vizează mecanismele imunitare, echinacea se bucură de proprietăți utile în diverse circumstanțe:

Întărirea sistemului imunitar

Integrată în produsele naturiste, echinacea reușește să activeze sistemul imunitar atunci când acesta dă semne de slăbiciune. Principiile active ale plantei stimulează globulele albe responsabile de protecția organismului. Administrată sub formă de ticturi, siropuri, ceaiuri, comprimate, etc., echinacea crește rezistența în fața acțiunii agresive a agenților patogeni.

Prevenirea virozelor respiratorii

Pornind de la acțiunea imunostimulantă, completată de activitatea antivirală, echinacea are un rol activ și în prevenirea virozelor care ”atacă” mai ales în sezonul rece. Remediile cu echinacea ajută la creșterea rezistenței în fața virușilor responsabili de gripă și răceală. Administrate preventiv, contribuie la reducerea duratei și gravității simptomelor.

Protecție împotriva infecțiilor bacteriene și virale

Planta potențează activitatea celulelor (fagocite, leucocite) ce cresc capacitatea organismului să oprească atacul virușilor (herpes), fungilor (candida) sau bacteriilor (cistită, infecții intestinale cu Escherichia Coli). În prezența acestor celule, patogenii, odată anihilați, nu mai reușesc să depășească atât de ușor barierele sistemului imunitar și să genereze un proces infectiv.

Prevenirea inflamațiilor

Administrată din faza incipientă a proceselor inflamatorii, echinacea reușește să blocheze acțiunea enzimelor responsabile de declanșarea inflamațiilor și să accelereze cicatrizarea rănilor. Completată de acțiunea antimicrobiană, devine un excelent remediu intern (răceli) și extern (atenuarea iritațiilor și senzațiilor de arsură ce însoțesc dermatitele și alergiile pielii).

Combaterea infecțiilor hepatice

În cazul patologiilor ficatului, compușii activi acționează similar interferonului (glicopreteină cu efect antiviral, utilizată la pacienții bolnavi de hepatita C). Echinacea reușește să contrasteze acțiunea virușilor și în plus, ”curăță” (detoxifiază și depurează) ficatul, favorizând eliminarea toxinelor.

Recomandări

Pentru tratarea infecțiilor, inflamațiilor sau virozelor și pentru stimularea sistemului imunitar în general, recomandăm produsele Faunus Plant cu echinacea.

Tincturile simple și compuse sau siropurile cu echinacea se pot cumpăra individual cu pachetele noastre de produse pentru Răceală, Gripă, pentru Imunitate Copii și Imunitate Adulți.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 153,75 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 108,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 103,50 lei