🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

O plantă unică: Gheara diavolului – Ce proprietăți are și la ce se folosește?

14:58:47 PM EEST

O plantă unică: Gheara diavolului – Ce proprietăți are și la ce se folosește?

Sub denumirea populară de gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) se ascunde o plantă cu numeroase beneficii și cu un ”trecut” cât de poate de exotic.

Află din articolul de astăzi mai multe informații utile despre planta medicinală: proprietăți, beneficii și ce afecțiuni ameliorează planta de gheara diavolului. 

Ce este Gheara diavolului?

Vorbim despre o specie perenă, caracterizată de tulpini târâtoare pe care se dezvoltă frunze lobate, opozite, de culoare verde-albăstrui.

Se recunoaște ușor și datorită florii roz-violet (gălbuie spre mijloc) în formă de trompetă, dar mai ales datorită fructului, prin forma particulară (de aici își trage numele și numele de gheara diavolului).

Fructul este spinos, cu formă ovală, îmbrăcat cu o coajă lemnoasă și cu numeroase ramificații laterale acoperite cu țepi.

Originară în zona meridională și orientală a continentului african, mai exact în Deșertul Kalahari, planta este descoperită abia la începutul secolului trecut de către un colonist german.

Din timpuri străvechi, șamanii se foloseau de proprietățile miraculoase ale plantei gheara diavolului pentru vindecarea unor afecțiuni osteo-articulare pe care medicii europeni nu reușeau să le trateze.

Gheara diavolului beneficii, proprietăți, utilizări pentru dureri reumatice

Cu proprietăți terapeutice extraordinare, în fitoterapia modernă, gheara diavolului reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii pentru bolile reumatice.

Îi sunt recunoscute în primul rând activitățile antiinflamatoare și antireumatice, deși nu-i lipsesc nici efectele analgezice și antipiretice.

Bogăția de beneficii ale plantei de gheara diavolului se atribuie principiilor active, valoroase pentru aparatul locomotor: iridoide, harpagozide (acțiune comparabilă cu antiinflamatoarele de sinteză), fitosteroli, flavonoide.

Gheara diavolului apare inclusă în diverse remedii pentru tratarea simptomelor reumatice de la nivelul articulaților, oaselor, mușchilor, ligamentelor, tendoanelor.

Planta medicinală își dovedește eficiența cu precădere în situații care generează inflamații și dureri musculare și articulare, precum și în alte probleme de funcționalitate articulară degenerativă.

Gheara diavolului găsește utilizare în caz de: dureri de spate și cervicale, artrită reumatoidă, tendinite, osteoartrită, artroză (bazin, genunchi), gută, sciatică etc.

Recomandări de remedii cu gheara diavolului Faunus Plant

În privința remediilor fitoterapeutice, planta apare inclusă în unguente și tincturi, la fel ca arnica. Uneori, cele două plante apar împreună sau lângă alte specii cu activitate antireumatică și antiinflamatoare.

Din magazinul Faunus Plant, propunem ca remediu pentru bolile reumatice Unguentul Gheara Diavolului.

Este un preparat 100% natural, fără compuși cu potențial toxic, pe care-l producem doar pe cale manuală, așa încât calitățile plantei să rămână neschimbate și în produsul finit.

Comandă Unguentul Gheara Diavolului și folosește puterea unei plante cu un nume terifiant, dar extraordinară împotriva reumatismului articular!

Notă: acest articol este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.  

Produse recomandate

Magazin naturist, Unguent Gheara Diavolului 50ml, faunusplant.ro
Unguent Gheara Diavolului 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Busuioc este un produs natura, fiind recomandat în reumatism, dureri și inflamaţii articulare, dureri musculare, spondiloză, artroză, coxartroză, sciatică.

11 Reviews
25,00 lei
Magazin naturist, Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile, faunusplant.ro
Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

159 Reviews
42,00 lei
Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale. Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

107 Reviews
59,00 lei