🚚 Transport Gratuit + 🎁 Sirop Macese 200ml Cadou la comenzi de peste 149 Lei.

Coșul dvs. este gol

O plantă unică: Gheara diavolului – Ce proprietăți are și la ce se folosește?

14:58:47 PM EEST

O plantă unică: Gheara diavolului – Ce proprietăți are și la ce se folosește?

Sub denumirea populară de gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) se ascunde o plantă cu numeroase beneficii și cu un ”trecut” cât de poate de exotic.

Ce este Gheara diavolului?

Vorbim despre o specie perenă, caracterizată de tulpini târâtoare pe care se dezvoltă frunze lobate, opozite, de culoare verde-albăstrui.

Se recunoaște ușor și datorită florii roz-violet (gălbuie spre mijloc) în formă de trompetă, dar mai ales datorită fructului, prin forma particulară (de aici își trage numele).

Fructul este spinos, cu formă ovală, îmbrăcat cu o coajă lemnoasă și cu numeroase ramificații laterale acoperite cu țepi.

Originară în zona meridională și orientală a continentului african, mai exact în Deșertul Kalahari, planta este descoperită abia la începutul secolului trecut de către un colonist german.

Din timpuri străvechi, șamanii se foloseau de proprietățile sale miraculoase pentru vindecarea unor afecțiuni osteo-articulare pe care medicii europeni nu reușeau să le trateze.

Gheara diavolului beneficii, proprietăți, utilizări pentru dureri reumatice

Cu proprietăți terapeutice extraordinare, în fitoterapia modernă, gheara diavolului reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii pentru bolile reumatice.

Îi sunt recunoscute în primul rând activitățile antiinflamatoare și antireumatice, deși nu-i lipsesc nici efectele analgezice și antipiretice.

Bogăția de beneficii se atribuie principiilor active, valoroase pentru aparatul locomotor: iridoide, harpagozide (acțiune comparabilă cu antiinflamatoarele de sinteză), fitosteroli, flavonoide.

Gheara diavolului apare inclusă în diverse remedii pentru tratarea simptomelor reumatice de la nivelul articulatiilor, oaselor, mușchilor, ligamentelor, tendoanelor.

Planta își dovedește eficiența cu precădere în situații care generează inflamații și dureri musculare și articulare, precum și în alte probleme de funcționalitate articulară degenerativă.

Gheara diavolului găsește utilizare în caz de: dureri de spate și cervicale, artrită reumatoidă, tendinite, osteoartrită, artroză (bazin, genunchi), gută, sciatică etc.

Recomandări de remedii cu gheara diavolului din magazinul Faunus Plant

În privința remediilor fitoterapeutice, planta apare inclusă în unguente și tincturi, la fel ca arnica. Uneori, cele două plante apar împreună sau lângă alte specii cu activitate antireumatică și antiinflamatoare.

Din magazinul Faunus Plant, propunem ca remediu pentru bolile reumatice Unguentul Gheara Diavolului.

Este un preparat 100% natural, fără compuși cu potențial toxic, pe care-l producem doar pe cale manuală, așa încât calitățile plantei să rămână neschimbate și în produsul finit.

Comandă Unguentul Gheara Diavolului și folosește puterea unei plante cu un nume terifiant, dar extraordinară împotriva reumatismului articular!

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.