🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Codițele de cireș – Proprietăți și utilizări care te vor convinge să le folosești

14:55:38 PM EEST

Codițele de cireș – Proprietăți și utilizări care te vor convinge să le folosești

Cât ține sezonul cireșelor, le mănânci cu drag și poftă. Pentru că-ți plac nespus. Sunt suculente, aromate, parfumate. Dar și pentru că știi (poate) că fructele sunt antiinflamatoare, antioxidante, drenante și diuretice.

Însă după ce le mănânci, arunci sau nu codițele și sâmburii? Știai că de la cireșe nu se aruncă nimic?

Dacă recuperezi și păstrezi și aceste componente, bine faci. Consumate sub formă de ceaiuri, de asemenea, te răsplătesc cu o mulțime de beneficii terapeutice. Și nu te costă nimic să încerci.

Azi îți vom vorbi despre proprietățile și utilizările codițelor de cireș.

Proprietăți

De la cireșe, cea mai mare trecere în fitoterapie o au codițele, mai ales cele recoltate de la fructele încă necoapte. Totul se explică prin conținutul de principii active prețioase:

 - Flavonoide;
 - Polifenoli;
 - Tanini;
 - Acid malic (îmbunătățește sănătatea ficatului, poate vindeca guta);
 - Vitamine (A, C);
 - Săruri de potasiu și magneziu.

Acțiunea sinergică a acestor substanțe le conferă proprietăți:

 - Diuretice;
 - Astringente;
 - Drenante;
 - Depurative;
 - Antiinflamatoare
 - Uricozurice (favorizează eliminarea acidului uric prin urină).

Utilizări

Ai văzut deja că sunt drenante, depurative... și nu numai. Dar ce utilizări au?

Ceaiurile din codițe de cireș oferă beneficii în special căilor urinare. În prealabil, codițele se usucă la aer, până-și pierd umiditatea.

Taninii, fenolii și mucilagiile sporesc acțiunea antiinflamatoare, cu efecte vizibile la nivelul tractului urinar. Oferă beneficii în tratarea cistitelor, uretritelor și nefritelor.

În calitate de diuretic, ceaiul din codițe de cireș se recomandă în ameliorarea și vindecarea unor probleme precum eliminarea acidului uric (tratarea gutei) și a calculilor renali.

Prezența fitocomplexului de săruri minerale accentuează proprietățile drenante, ceea ce le transformă în remedii optime ce vin în completarea tratamentelor împotriva celulitei.

Sub formă de decoct, se mai pot folosi în combaterea retenției de apă. Vitaminele, potasiul, polifeolii, taninii, flavonoidele favorizează eliberarea lichidelor acumulate în țesuturi și tonifiază capilarele.

Rețetă: Decoct din codițe de cireșe pentru retenția hidrică

Dinainte cu o seară de preparare, pune la macerat o mână de codițe într-un vas cu 1 l de apă rece. În dimineața următoare, fierbe amestecul vreme de circa 10 minute.

Apoi ține totul să infuzeze încă o jumătate de oră. Bea decoctul de 2 ori pe săptămână, câte 500 ml.

Recomandări

Te-am convins asupra proprietăților și beneficiilor codițelor de cireș? Dacă te confrunți cu una dintre problemele prezentate anterior, ce-ar fi să încerci remediile din Pachetul Afecțiuni Renale?

Produse recomandate

Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
179,40 lei 144,00 lei
Tinctura Renalus 200ml
Tinctura Renalus 200ml
Tinctura Renalus 200ml

Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

8 Recenzii
39,90 lei
Ceai Renalus 90g
Ceai Renalus 90g
Ceai Renalus 90g

Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

8 Recenzii
19,90 lei
Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g
Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g
Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g

Amestec din 10 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, fiind recomandat pentru infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară, piatră la rinichi, incontinență urinară, retenție urinară, răceli renale.

7 Recenzii
30,90 lei