🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Febră vara? Poate fi din cauza stresului... și nu numai!

14:55:36 PM EEST

Febră vara? Poate fi din cauza stresului... și nu numai!

Sezonul cald, la fel ca cel rece, poate veni la pachet cu unele neplăceri precum febra. Ajunge ca temperatura corpului să urce 1-2 unități peste limita normală pentru a te ține la pat fără energie și cu o stare puternică de disconfort.

Nu este neapărat necesar ca starea febrilă să fie asociată cu o gripă sau cu o răceală sezonieră. Creșterea temperaturii corporale poate fi asociată și cu alte cauze, ceea ce înseamnă că te poți simți rău sau poți avea frisoane chiar și pe timp de vară. 

Febră pe timpul verii: posibile cauze

Să fie oare de vină vreo viroză mai veche, netratată? Ori te ia răceala? Așa cum ți-am spus, motivele pot fi variate și nu de fiecare dată au legătură cu stările de răceală sau de gripă. 

Hai să vedem ce se poate ascunde în spatele stărilor febrile din timpul verii. 

Între timp, află cum scazi rapid febra în mod natural

Stresul poate cauza febrilitate

De regulă vara vine la pachet cu perioade de vacanță. Și atunci, de vorbim despre stres, anxietate, stări depresive sau atacuri de panică?

Până la zilele de repaus, între serviciu, casă, familie etc. se acumulează tensiune. Uneori prea multă. Tocmai pentru o organizare mai bună a timpului și a sarcinilor de îndeplinit.

Nu sunt scutiți nici copiii, nici tinerii cu ”obligații” (școală și examene din sesiune). Sfărșitul școlii și eventuala pregătire pentru examene și sesiuni de toamnă înseamnă obiceiuri schimbate, rutină dată peste cap și, implicit, stres din belșug.

Așa pot apărea insomniile, parasomniile și încărcătura psihică care poate culmina și cu stări de febră și frisoane. Descoperă și plante cu efect anxiolitic.

Vremea și oscilațiile de temperatură

Răspunzător mai poate fi factorul climă.

Modificările ambientului extern supun la încercări dure capacitatea organismului de a se regla singur. De cele mai multe ori nu căldura excesivă provoacă neplăceri și stări febrile, ci oscilațiile termice:

  • Vremea capricioasă, cu schimbări climatice bruște de la o zi la alta și chiar de la o oră la alta;
  • Răcirea excesivă a ambientului intern (casă, mașină) cu ajutorul aparatelor de aer condiționat;
  • Diferențe termice între zi și noapte (uneori prea mari).

Patogenii din spatele stărilor febrile

Sezonul cald nu trimite definitiv la plimbare microorganismele.

În această perioadă, viruși, bacterii și alți patogeni își fac de cap mai ales la nivelul căilor respiratorii, cauzând amigdalite, laringite, faringite, bronșite și chiar pneumonii.

Persoanele afectate acuză dureri de gât și febră destul de ridicată. Foarte expuși sunt copiii și vârstnicii, adică acele categorii cu barierele imunitare slăbite.

O mare problemă apare și din cauza sistemelor de ventilație din supermaket-uri, de pe mijloacele de transport în comun etc. Adesea sunt prost întreținute, cu filtre murdare, favorizând intrarea în circuit a bacteriilor ”nărăvașe”.

Vezi ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul.

Recomandările Faunus Plant

Într-o certă măsură, fiecare dintre cei 3 factori reușesc să dea peste cap sistemul imunitar, expunând organismul la procese inflamatorii și infecțioase însoțite de febră.

Pentru a te proteja, ia măsuri cât mai curând! Dar ce ai de făcut?

Descoperă remediile naturiste împotriva febrei și folosește plantele medicinale și aromatice pentru a-ți întări sistemul imunitar. Ai leacuri pentru o varietate de afecțiuni precum și produse naturiste care să te pună pe picioare. Fiecare remediu are la bază rețete tradiționale, transmise din generație în generație, cu rezultate dovedite în timp. 

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 16 august 2018, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
5 Reviews
210,00 lei 137,00 lei
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
12 Reviews
205,00 lei 133,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
6 Recenzii
138,00 lei 76,00 lei