Simptomele afecțiunilor asociate cu glanda hipofiza
Azi dezbatem subiectul ,,glanda hipofiza simptome’’. În ciuda rolului său incontestabil, puțini știu de ce glanda hipofiză are o importantă atât de mare în organismul uman.
Cunoscută și sub numele de glanda pituitară, aceasta este considerată "comandantul" sistemului endocrin uman. Hipofiza eliberează hormoni denumiți tropi, care controlează și reglează activitatea celorlalte glande endocrine, cum ar fi tiroida, ovarele, testiculele și glandele suprarenale.
În plus, hipofiza produce proprii săi hormoni, esențiali pentru procesele de creștere și lactație.
Din păcate, există o serie de dereglări hipofizare. Adenomul hipofizar este cel mai comun tip de afecțiune a hipofizei, însă aceasta este o tumoare benignă și mărimi diferite de la câțiva mm la câțiva cm. Aceste afecțiuni, mai ales cele care se formează în partea anterioară a glandei, sunt destul de comune în rândul populației generale, însă cele mai multe sunt de mici dimensiuni și sunt identificate doar incidental.
În acest context, subiectul glanda hipofiză simptome nu este de neglijat.
Din acest motiv, ne-am propus să vorbim astăzi despre hipofiza, o structură anatomică de mici dimensiuni, dar și despre glanda hipofiza simptome.
Cuprins
- Hipofiza și sistemul endocrin
- Care sunt funcțiile hipofizei?
- Glanda hipofiza simptome: cum se manifestă afecțiunile sistemului endocrin
- Remedii naturiste pentru afecțiunile legate de glanda hipofiză
Hipofiza și sistemul endocrin
Sistemul endocrin poate fi privit ca un fel de angrenaj, pus în mișcare de hipofiză, principalul motor ce-i permite să funcționeze. În momentul în care activitatea hipofizei se dereglează, schimbările pot fi resimțite la nivelul întregului organism.
Hipofiza sau glanda pituitară, amplasată la baza craniului, în interiorul creierului, face parte din grupul glandelor endocrine. Cum spuneam, nu depășește mărimea unei boabe de fasole și cântărește puțin peste o jumătate de gram.
Înainte însă să vorbim despre glanda hipofiza simptome, haideți să vedem care sunt funcțiile acestei glande pituitare.
Care sunt funcțiile hipofizei?
Valoarea acestei glande este dată de un ansamblu de sarcini pe care le îndeplinește:
Controlarea mai multor organe
Are capacitatea să dirijeze și să influențeze activitatea mai multor organe, printre care tiroida, glandele sexuale (ovare și testicule) și zona corticală a glandelor suprarenale. Suprarenalele sunt glande endocrine, responsabile de producerea hormonilor sexuali și a cortizolului, hormonul stresului.
Dacă ai nevoie de extra ajutor pentru reducerea stresului, nu ezita să te orientezi către produsele naturiste pentru sistemul nervos.
Reglarea unor funcții
Hipofiza influențează secreția de lapte și totodată activitatea glandelor mamare. Intervine în procesele de creștere corporală la copii, începând din primele zile de viață, până la pubertate și participă la reglarea metabolismului hidric. Apa prezentă în corp poate fi reglată la nivelul sistemului nervos central (aici se află centrul setei) sau la nivel renal.
Producerea unor hormoni
Glanda pituitară este responsabilă și de sinteza a 9 hormoni, dintre care 7 sunt originari în adenohipofiză (partea anterioară a hipofizei, care se ocupă de reglarea altor glande endocrine) și 2 sunt produși în neurohipofiză (partea posterioară, căreia îi este atribuit rolul de a controla și normaliza fluidele corporale).
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Glanda hipofiza simptome: cum se manifestă afecțiunile sistemului endocrin
Dereglarea glandei pituitare poate avea consecințe vizibile la nivelul funcțiilor vitale, începând de la fertilitate, până la metabolism. În prezența unor probleme, printre glanda hipofiza simptome se numără:
- Amenoreea;
- Infertilitatea feminină și masculină;
- Diminuarea libidoului;
- Îngrășarea sau slăbirea, aparent fără cauze alimentare;
- Hipertensiunea arterială;
- Durerile de cap;
- Stările depresive;
- Căderea părului;
- Tumori incipiente precum adenomul hipofizar.
Din fericire, unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste se află în gama de produse pentru tratarea tiroiditei autoimune din care fac parte ceaiul, tinctura și unguentul cu efecte antitiroidiene.
Remedii naturiste pentru afecțiunile legate de glanda hipofiză
În funcție de afecțiunea declanșată, dezechilibrelor glandelor endocrine, cum este și tiroida, se pot ține sub control. Pentru normalizarea funcțiilor tiroidiene, poate fi necesară terapia hormonală substitutivă, stabilită de medicul endocrinolog.
Gama Tiroidianus de la Faunus Plant a fost creată special pentru a-ți oferi ingrediente active pentru funcționarea glandei tiroide în parametri normali. Spre exemplu iodul, seleniul, vitamina D, zincul și multe altele sunt alese special în combinație cu plante medicinale pentru menținerea unui echilibru hormonal adecvat.
În plus, singure sau ca metode adjuvante, remediile naturiste Faunus Plant pot trata aceste dezechilibre enodocrine. Astfel, poți încerc să eviți efectele negative ale medicamentelor, precum și riscurile intervențiilor chirurgicale.
Descoperă soluțiile naturiste pe care le poți lua pentru a menține sănătatea funcțiilor endocrinologe.