🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cat sunt de periculoase venele varicoase?

14:54:36 PM EEST

Cat sunt de periculoase venele varicoase?

Venele varicoase, adică binecunoscutele varice, reprezintă o problemă destul de comună după vârsta de 30 de ani, la ambele sexe, deși cele mai expuse rămân femeile. Netratate, pot modifica estetica pielii, iar în cazurie grave, pot da naștere unor complicații.

Ce sunt și cum recunoști varicele?

Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), venele varicoase pot fi descrise ca niște dilatații anormale ale venelor care capătă un aspect sinuos. Iar ca localizare, interesează mai ales membrele inferioare.

Prezența lor se poate verifica în special pe interiorul coapselor și pe partea posterioară a pulpelor. De multe ori, boala pare în totalitate asimptomatică, deși primele indicii își fac simțită prezența înainte ca varicele să fie vizibile:

 - Senzație de picioare grele, îndeosebi seara;
 - Umflarea gleznelor (edem), începând cu maleola medie (internă);
 - Creșterea ușoară a temperaturii locale (în zonele afectate);
 - Durere, accentuată după stat îndelung pe scaun / în picioare;
 - Furnicături, prurit, crampe, piele uscată (nu toate neapărat);
 - Conturarea albăstruie a capilarelor și venelor de la suprafață.

Unele simptome se agravează în cursul zilei, însă se atenuează noaptea. Poziția întinsă, eventual cu picioarele ușor ridicate, facilitează circulația venoasă (de la periferie spre inimă).

Pe măsură ce problema se agravează, venele varicoase devin tot mai evidente. Apar grupate, dilatate în mod vizibil și de culoare albăstruie.

Ce complicații pot avea venele varicoase?

În mod normal, atâta timp cât cele afectate sunt doar capilarele, nu există pericole. Prin urmare, problema nu necesită un tratament specific. Însă tendința este să se agraveze, ducând la dilatarea excesivă a venelor, până la apariția unor complicații, cele mai frecvente fiind:

a. Insuficiența venoasă

Termenul descrie o condiție patologică determinată de întoarcerea dificultoasă a sângelui spre inimă (circulație venoasă). Acumularea sângelui în vene încetinește fluxul normal.

Localizată la membrele inferioare, insuficiența venoasă crește presiunea în capilare și poate duce la formarea de cheaguri (trombi) sau la infecții.

În varianta cronică, se manifestă prin edemul persistent al membrului interesat. Uneori, simptomul este acompaniat de:

 - Apariția pe piele a unor pete de culoare închisă,
 - Dilatarea venelor superficiale;
 - Ulcerații cutanate (în cazurile cele mai grave).

b. Tromboflebitele

În mod generic, tromboflebita descrie un proces inflamator care interesează peretele unei vene și ”conținutul” acesteia (sângele). Practic, are loc dilatarea pereților și formarea trombilor.

Prezența trombilor este o stare cu potențiale riscuri. Când crește în dimensiuni, un tromb poate obtura vena și bloca circulația venoasă. Iar dacă se agravează, poate duce la ictus și infarct.

c. Ulcerul varicos

Este vorba despre o leziune dureroasă a țesutului cutanat și subcutanat, localizată, cu precădere, la nivelul membrelor inferioare (de la genunchi în jos). Apare ca o consecință a venelor varicoase și poate fi cauzat de alterarea presiunii venoase și a fluxului sanguin.

Dacă și tu ai o problemă de circulație venoasă sau de fragilitate capilară, pentru îmbunătățirea activității circulatorii, îți recomandăm ceaiul, tinctura și unguentul din pachetul Faunus Plant pentru varice!

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Circulatorus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

11 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Circulatorus 200ml

Tinctura compuse · Lichid · 200ml

13 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse, faunusplant.ro
Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse

Gel · 250ml Reduce senzația de picioare grele și obosite ,Amelioreazǎ simptomele varicelor, senzația de greutate și disconfortul ,Contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine

94 Reviews
59,00 lei