🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cauzele varicelor: Cum se formează venele varicoase?

14:54:09 PM EEST

Cauzele varicelor: Cum se formează venele varicoase?

Varicele sau venele varicoase reprezintă o patologie destul de comună în rândul populației adulte.

Cum se formează venele varicoase?

Pentru a înțelege mecansimul care le generează, compară aparatul circulator cu un sistem de irigații și de colectare a apelor pluviale.

Punctul de plecare este inima. Aceasta pompează sângele prin ”rețeaua” de artere, alimentând cu oxigen până și cele mai îndepărtate ramificații periferice (capilarele).

Pe de altă parte, venele dirijează sângele ”uzat”, fără oxigen, provenit de la nivelul capilarelor, înapoi la inimă.

Fiecare venă este dotată cu valve, care acționează ca un fel de uși batante, ce se deschid într-o singură direcție, asigurând circularea sângelui înspre inimă.

Când pereții venelor se subțiază, în lipsa susținerii, se lărgesc. Ca primă consecință, valvele se închid greșit, iar sângele, în loc să-și continue traseul, tinde să se acumuleze la nivelurile mai joase, cauzând lărgirea venei.

Pe termen lung, venele se curbează și se îngroașă, formând varicele. Sunt ușor de recunoscut prin aspectul reliefat și prin nuanța închisă, explicată de prezența sângelui neoxigenat.

Care sunt factorii favorizanți?

Aparent, sistemul circulator este un ansamblu perfect. Dar în anumite circumstanțe, circulația venoasă dă semne de oboseală, iar ”călătoria” de întoarcere spre inimă este îngreunată de forța gravitațională.

Printre factorii ce cresc probabilitatea ca o persoană să dezvolte o astfel de problemă, se numără:

a. Înaintarea în vârstă

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, venele își pierd elasticitatea. Odată cu ea, pereții venelor, lipsiți de susținere, se dilată, favorizând acumularea sângelui și formarea varicelor. În categoriile cu risc intră persoanele trecute de 50 de ani.

b. Perioada de sarcină

În timpul trimestrului al treilea de sarcină, circa 2 femei din 3 prezintă cel puțin un început de varice. La origini, se pot afla modificările hormonale, dilatarea venelor (crește fluxul sanguin) sau greutatea fătului (expansiunea uterului intensifică presiunea asupra venelor).

c. Istoricul familiar

Alterarea mecanismului de funcționare a circulației venoase poate fi prezentă de la naștere. Deficiența este mai frecventă dacă în familie există deja persoane cu varice. Cu cât gradul de rudenie este mai apropiat, cu atât riscurile sunt mai mari.

d. Sedentarismul și statul în picioare

Un alt factor, decisiv în formarea varicelor, este postura. Statul pe scaun sau în picioare perioade îndelungate favorizează creșterea presiunii sângelui. Cele mai expuse sunt persoanele sedentare și cele care din variate motive, sunt nevoite să petreacă multe ore (consecutiv) pe scaun sau în picioare.

Dacă și tu suferi din cauza acestei probleme, îți recomandăm să-ți schimbi stilul de viață. Un ajutor important mai poți găsi în ceaiurile și în tincturile din gama Circulatorus, dar și în unguentele Dermatofitus, produse conținute de Pachetul varice.

Produse recomandate

Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

21 Reviews
224,30 lei 179,00 lei
Ceai Circulatorus 90g
Ceai Circulatorus 90g
Ceai Circulatorus 90g

Circulație sănătoasă . Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

9 Recenzii
19,90 lei
Tinctura Circulatorus 200ml
Tinctura Circulatorus 200ml
Tinctura Circulatorus 200ml

Circulație sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandată în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

12 Recenzii
39,90 lei
Gel Variplant 250ml
Gel Variplant 250ml

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale.

90 Reviews
52,90 lei