Varice: cauze și opțiuni naturale de tratament
Bine ai revenit! Astăzi aș vrea să discutăm despre cauzele varicelor și tratamentele naturiste cu efecte dovedite.
Varicele reprezintă o patologie destul de comună în rândul populației adulte. Acestea nu sunt nimic altceva decât efectul unui proces degenerativ al țesutului venos și se manifestă prin apariția venelor în formă de „pânză de păianjen”.
În articolul de astăzi nu vom vorbi despre simptomatologia varicelor, ci despre principalii vinovați de instaurarea afecțiunii și despre posibilitățile de tratare. Să aflăm care sunt cauzele varicelor și cum le putem trata pe cale naturală.
Cuprins
- Varice cauze: cum se formează venele varicoase?
- Varice cauze: care sunt cele mai frecvente?
- Care sunt posibilele complicații ale varicelor?
- Tratament varice: remedii naturiste
Varice cauze: cum se formează venele varicoase?
Înainte să deschidem subiectul despre cauzele varicei, să discutăm despre această afecțiune a venelor „răsucite”.
Varicele sunt vase de sânge dilatate anormal și cu o formă sinuoasă. Ele se dezvoltă de obicei în sistemul venos, însă pot afecta și vasele arteriale și limfatice.
Cu alte cuvinte, varicele reprezintă o dilatație venoasă permanentă și neregulată (cunoscută și sub denumirea de vene răsucite), mai frecventă la nivelul membrelor inferioare, adică în picioare.
În cazul în care te întrebi ce determină apariția venelor varicoase, trebuie spus că acestea apar atunci când venele picioarelor nu mai funcționează corespunzător.
Pentru a înțelege mecanismul care le generează, compară aparatul circulator cu un sistem de irigații și de colectare a apelor pluviale.
Punctul de plecare este inima. Aceasta pompează sângele prin ”rețeaua” de artere, alimentând cu oxigen până și cele mai îndepărtate ramificații periferice (capilarele).
Pe de altă parte, venele dirijează sângele ”uzat”, fără oxigen, provenit de la nivelul capilarelor, înapoi la inimă.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Varice cauze: care sunt cele mai frecvente?
Fiecare venă este dotată cu valve, care acționează ca un fel de uși batante, ce se deschid într-o singură direcție, asigurând circularea sângelui înspre inimă.
Când pereții venelor se subțiază, în lipsa susținerii, se lărgesc. Ca primă consecință, valvele se închid greșit, iar sângele, în loc să-și continue traseul, tinde să se acumuleze la nivelurile mai joase, cauzând lărgirea venei.
Pe termen lung, venele se curbează și se îngroașă, formând varicele. Sunt ușor de recunoscut prin aspectul reliefat și prin nuanța închisă, explicată de prezența sângelui neoxigenat.
În anumite circumstanțe, circulația venoasă dă semne de oboseală, iar ”călătoria” de întoarcere spre inimă este îngreunată de forța gravitațională.Printre factorii ce cresc probabilitatea ca o persoană să dezvolte o astfel de problemă, se numără:
Înaintarea în vârstă
Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, venele își pierd elasticitatea. Odată cu ea, pereții venelor, lipsiți de susținere, se dilată, favorizând acumularea sângelui și formarea varicelor. În categoriile cu risc intră persoanele trecute de 50 de ani.
Perioada de sarcină
În timpul trimestrului al treilea de sarcină, circa 2 femei din 3 prezintă cel puțin un început de varice. La origini, se pot afla modificările hormonale, dilatarea venelor (crește fluxul sanguin) sau greutatea fătului (expansiunea uterului intensifică presiunea asupra venelor).
Istoricul familial
Alterarea mecanismului de funcționare a circulației venoase poate fi prezentă de la naștere. Deficiența este mai frecventă dacă în familie există deja persoane cu varice. Cu cât gradul de rudenie este mai apropiat, cu atât riscurile sunt mai mari.
Sedentarismul și statul în picioare
Un alt factor, decisiv în formarea varicelor, este postura. Statul pe scaun sau în picioare perioade îndelungate favorizează creșterea presiunii sângelui.
Cele mai expuse sunt persoanele sedentare și cele care din variate motive, sunt nevoite să petreacă multe ore (consecutiv) pe scaun sau în picioare.
Așadar, există obiceiuri care agravează varicele, în special în cazul venelor sensibile și a unor probleme circulatorii.
Care sunt posibilele complicații ale varicelor?
Varicele pot duce la complicații precum ulcerele de piele (răni deschise), în special în zona gleznelor sau tromboza venoasă superficială, care este formarea unui cheag de sânge într-o venă superficială inflamată.
Să nu uităm de sângerări, care pot apărea în urma ruperii varicelor sub presiune.
Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, îți recomandăm să citești materialul intitulat ,,Cât sunt de periculoase venele varicoase?”.
Produse recomandate
Tratament varice: remedii naturiste
Acum că am discutat de cauzele varicelor, să vorbim și despre tratament. Plantele medicinale și aromatice sunt de mare ajutor în lupta cu aceste afecțiuni. Iar pentru a combate această varicele, Faunus Plant îți vine în ajutor cu remedii naturiste și suplimente alimentare.
Dacă și tu suferi din cauza acestei probleme, îți recomandăm să-ți schimbi stilul de viață și, nu în ultimul rând, să adaugi în planul alimentar suplimente naturiste.
Totodată, este important să adaugi în alimentație aceste 3 alimente împotriva varicelor.
Un ajutor important poți găsi în ceaiurile și în tincturile din gama Circulatorus, dar și în unguentele Dermatofitus, produse conținute de Pachetul Varice.
De asemenea, recomandăm și folosirea unor remedii pentru afecțiuni circulatorii.
Nu în ultimul rând, îţi vor fi de ajutor atât produsele naturale pentru varice, cât şi vitaminele şi mineralele naturale din catalogul Faunus Plant, care au scopul de a suplimenta aportul zilnic necesar pentru funcţionarea optimă a organismului.
Sperăm că materialul nostru despre varice cauze ți-a fost de ajutor. Nu ezita să previi complicațiile afecțiunii cu produse naturale, fără efecte secundare.