🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Știai că poziția picior peste picior dăunează sănătății?

14:56:13 PM EEST

Știai că poziția picior peste picior dăunează sănătății?

Te găsești de multe ori în această poziție? Posibil că prea des și îndelung. Iar corpul se resimte și reacționează, dar nu neapărat și nu la toată lumea.

Gestul, preponderent feminin (nu e atât de frecvent la sexul opus), este mai puțin comod decât pare. Ba mai mult, poate avea repercusiuni importante asupra sănătății, în special la nivel cardiovascular și osteoarticular.

Ce probleme poate cauza poziția?

Din orice perspectivă privești, poziția picior peste picior este considerată una deosebit de sexy, un simbol al eleganței și feminității. Însă dincolo de forța seducției se ascund efecte nu tocmai îmbucurătoare:

Ridicarea presiunii sanguine

Din cauza suprapunerii genunchilor, vasele de sânge din zonă pot suferi (se turtesc). În consecință, se îngreunează fluxul sanguin, sângele fiind pompat mai mult spre inimă.

Efectele negative se manifestă temporar și sunt destul de modeste, cu riscuri cardiace minime. Cu toate acestea, cine are probleme de coagulare sau este hipertensiv, este de preferat să evite poziția.

Dovezile vin din partea oamenilor de știință, cu ocazia a diverse studii. Afirmația nu se verifică însă dacă picioarele se încrucișează în dreptul gleznelor.

Formarea venelor varicoase

Se pare că obiceiul, iconic pentru imaginea femeii senzuale, crește șansele de apariție a varicelor. Problema depinde foarte mult de alți factori (patrimoniul genetic, vârstă, obezitate). Însă nu este exclus ca vasele să se inflameze și să se restrângă.

Venele conțin un fel de supape, cu deschidere doar într-un sens, încurajând fluxul de sânge să urmeze direcția corectă (spre inimă, de jos în sus).

Încrucișarea picioarelor poate crește presiunea și slăbi vasele de sânge, mai exact supapele, ce-și pierd capacitatea să împiedice refluxul venos. Mecanismul poate cauza acumularea sângelui și dilatarea venelor, deci, formarea varicelor.

Probleme articulare și la coloană

Poziția nu e foarte benefică nici pentru aparatul osos, începând de la coloana vertebrală. Cu timpul, spatele se resimte, mai ales când se prelungește ca timp.

Gestul pare natural și confortabil, deși nu este. Pentru că împiedică menținerea spatelui drept. De asemenea, provoacă tensiune și stres coloanei vertebrale, ceea ce poate coincide cu stări neplăcute și chiar dureri cervicale, dorsale și lombare.

De influența nefastă nu sunt scutite nici articulațiile membrelor, forțate să suporte o poziție deloc ergonomică, în care genunchiul superior apasă peste cel inferior, iar musculatura bazinului, ușor rotită, se contractă.

Recomandări

Probabil că înainte să înțepenești pe divan sau la birou stând picior peste picior, îți vei aminti să faci câțiva pași. Sau, cel puțin, îți vei schimba mai des poziția.

Dacă simți că ceva nu este în regulă cu tine, că durerile musculare și articulare se încăpățânează să te părăsească sau că tensiunea urcă în mod inexplicabil, amintește-ți mereu de preparatele Faunul Plant!

După caz, avem pentru tine remediile potrivite, realizate din plante, ce vin doar cu beneficii, fără efecte secundare. Concret, în funcție de problemă, poți recurge la produsele din pachetele pentru hipertensiune sau pentru dureri reumatice!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Hipertensiune, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Hipertensiune, faunusplant.ro
Pachet Hipertensiune

Hipotensiv, sedativ nervos, antiaritmic.

1 Recenzii
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural, faunusplant.ro
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

154 Reviews
245,00 lei 183,75 lei
Magazin naturist, Ceai Normotensius 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Normotensius 90g, faunusplant.ro
Ceai Normotensius 90g

Tensiune normală. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în limite normale, fiind recomandat în hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, palpitații.

7 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Normotensius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Normotensius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Normotensius 200ml

Tensiune normală. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în limite normale, fiind recomandată în hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, palpitații.

10 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
51,00 lei 43,00 lei
Magazin naturist, Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile, faunusplant.ro
Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

159 Reviews
42,00 lei 31,50 lei
Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale. Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

107 Reviews
59,00 lei 44,25 lei